Şimdi Ara

rar dosyaları kısayol oluşturuyor[servieca.vbs çözümü]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kendimce sorunu çözdüm.4 mesajdaki anlatımı uygulayabilirsiniz.

quote:

usb bellek takıp,içerisine rar dosyaları gönderiyorum.daha sonra bu dosyalar kendiliğinden gizli oluyor ve kısayolları oluşuyor.
    kısayola tıkladığım zaman ise kısa bir süre ms-dos ekranı belirip asıl rar dosyası açılıyor.virüs müdür yoksa başka bir sorun mudur anlamadım?
    ayrıca usb belleklerin içine servieca.vbs isimli bir dosya oluşuyor.
    siliyorum ama sürekli geri geliyor.eset virüs tespit edemiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysfbkrcn -- 3 Aralık 2012; 17:38:26 >

• Merhaba,

Yüksek ihtimal ile virüs var arkadaşım USB belleğin içerisinde, güncel bir anti virüs yazılımı ile tarama yaparmısın?
  • Aynı şey bende de çıktı.....antivirüs macaffe ama görmedi....
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilonsahiden

Aynı şey bende de çıktı.....antivirüs macaffe ama görmedi....

Virüsü şu şekilde silebilirsiniz.Ben uzun süre önce sildiğim için tam olarak açıklayamam ama biraz bilgisayar okuryazarligin varsa sende bu virusten kurtulabilirsin.
    Çözümü kendi çabalarım sonucu buldum.internette pek bir bilgi yok.hatta hiç yok neredeyse.

Cozumum şu şekilde

bu virüs 3 yere yerlesiyor.bu alanlardan virüsü kendimiz silmemiz gerek.
    1-Öncelikle gizli klasorleri görmeyi aç.
    2-Virusu bulaştığı USB den service.vbs dosyasını sil. Kisayollari sil. Virüsü diğer alanlardan silene dek USB de en ufak işlem yapma.
    3-virus 3 yere yerleşiyor demiştim.bunlar kayıt defteri,başlangıçta otomatik çalışan dosyalar ve sistem dosyaları.bu alanlarda virusun yerini tespit etmek için USB disk security programıni kurmalisin.
    4-Bu programı kur ve çalıştır.açılan pencereden sistem araçlarına gir.otomatik başlatma listesine tıkla. Çıkan pencerede uygulama,komut, konum sekmeleri var.işte virüs tüm bu alanlarda.
    5-baslat-calistir a msconfig yaz ve gelen pencereden başlatma sekmesine git.servieca.vbs i bul ve yanındaki tiki kaldır.
    Simdi USB disk security programına dön ve komut sekmesindeki adrese git.
    c:users:kullaniciadi:appdata:local:temp adresi olması lazım. Buradan servieca.vbs i bul ve sil.eğer program yurutuluyor gibi bir hata verirse başlat-çalıştır-msconfig ten hizmetler sekmesine git ve buradan servieca.vbs ile ilgili programı durdur.Microsoft adı altında çalışan bir program gibi gösteriyordu kendini. Bu kısmını tam hatırlamıyorum.
    Son olarak başlat- çalıştır- regedit yaz. Burada silmen gereken yer USB disk security konum sekmesinde yazıyor.

Tüm bunları yaptıktan sonra ben virusten kurtuldum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bugün usb'den çıktı aldım, eve geldim. usb'de neye tıklasam kısayolu oluşuyor. çözümü nette aradım, ilk cevap bu idi, denedim.

kardeş çözümün için teşekkür ederim. msconfig<başlangıç deyip başlangıç'a yerleşen 3 servieca tikini kaldırdım. Sorun çözüldü.
    Sonra Temp'teki servieca yı da sildim.

usb'yi bilgisayara takmadım. direk uydu alıcıya taktım, usb'yi uydu alıcıda formatladım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.