Şimdi Ara

Programın dosya uzantılarını açmak!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bugun ku konumda, jb li cihazlarda ifile ile, programlarda bulunan db uzanti dosya sistemini nasil acariz? Onu öğreteceğim.

Sqlite Editor isimli programi indiriyoruz installous dan.

ifile ile örnegin bir app ye tiklayin, onun db uzantili dosyasini kopyalayip, sqlite editor u bulup dokument bolumune yapistirin.

Sqlite editor u acin. Ve dosyanin icinde ne var gorun.

Ben baktim pek bisi yok sayilar var. Bi yonlendirilen siteler var.

Şimdi merak ettigim ise, diger acilamayan dosyalari nasil acariz.

Bunun cevabini bilen var mi?

.otf .data bunun gibi uzantili yada uzantisiz dosyalari nasil acariz. Bilgi paylasimi yaparsak sevinirim.

• dosyalar metin editörü ya da sqlite gibi database okuyucu tarzı programlarla açılmıyorsa içeriği okunabilir ya da ASCII text olan dosyalar değildir. Programcılar ve Apple birçok dosyayı hex kodları ile yazarlar (yani makine diliyle) ve bir çoğunu şifrelerler. dosya boyutlarında ya da içeriklerinde bilmeden yapılan değişiklikler telefonun kilitlenmesine sebep olabilir.
    o yüzden programcılık bilginiz yoksa, pek böyle şeylerle uğraşmanızı tavsiye etmem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cholonya -- 17 Şubat 2012; 14:56:39 >
  • Ben biraz merakli oldugum icin, beni anlayan birinin yazilimci olmasi lazim.

Yardim edebilecek yok mu, ogrendiklerimi burada paylasacagim bende.
  • örneğin:

.otf diye bahsettiğiniz dosyalar font dosyalarıdır ve iOs içerisinde değişik yerlerde kullanılırlar.
    .data diye bahsettiğiniz dosyalar için belli bir stadart olmayabilir. programın kullandığı (büyük ihtimalle şifrelenmiş) her türlü veri bu dosyalarda saklanabilir. hex editör kullanarak içeriğine bakabilirsiniz. ama dediğim gibi, pek tavsiye etmem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cholonya

örneğin:

.otf diye bahsettiğiniz dosyalar font dosyalarıdır ve iOs içerisinde değişik yerlerde kullanılırlar.
    .data diye bahsettiğiniz dosyalar için belli bir stadart olmayabilir. programın kullandığı (büyük ihtimalle şifrelenmiş) her türlü veri bu dosyalarda saklanabilir. hex editör kullanarak içeriğine bakabilirsiniz. ama dediğim gibi, pek tavsiye etmem.

Tsk ederim bilgiler icin, maksadim ozgur olmak. Tlf u bozmayayim bunlari yaparken

Peki bu dosya uzantilarini metin editor u ile acamiyoruz. Sacmaliyor cunku.
    Sifrelenmiste olsa bi yolu vardir, dosyalari kopyalayip, pc de acamazmiyiz.

Cunku nereden veri indirildigini, nasil yapildigini acik acik gormek istiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: 7nbitirdin

quote:

örneğin:

Tsk ederim bilgiler icin, maksadim ozgur olmak. Tlf u bozmayayim bunlari yaparken

Peki bu dosya uzantilarini metin editor u ile acamiyoruz. Sacmaliyor cunku.
    Sifrelenmiste olsa bi yolu vardir, dosyalari kopyalayip, pc de acamazmiyiz.

Cunku nereden veri indirildigini, nasil yapildigini acik acik gormek istiyorum.

Crypt edilmis dosyalari acmanin yolu hex editorler ama bunun icinde programlama dillerine hakim olmalisiniz malum hex kodlarinin karsiligi karakterleri ezbere bilmelisiniz bunu bilmek icin bence iyi bir cracker olmalisiniz bu iste de wl nickli rus bir cracker vardi zamaninda o cok iyiydi

• işte tam olarak bu sebep dolayısıyla çoğunun içeriğini göremezsiniz çünkü text değildir. programı yazanlar insanların bunları görmesini istemezler, yoksa çok kolay birkaç değişiklikle her türlü şeyi yaptırabilirsiniz programlara.

yani açık açık göremezsiniz, çünkü makine diliyle kodlanmıştır. bu yüzden çoğunu hex editörüyle açarsınız ve her numaranın karşılığı olan kodları çözmeye çalışırsınız. yani ters mühendislik (reverse engineering) yapmanız gerekir ki bu oldukça zor bir iştir.

bu şuna benzer: C++ ile ya da herhangi başka bir programlama diliyle bir program yazarsınız. bu aşamada program kod satırlarından ibarettir. daha sonra compile edip (programı derleyip) çalışır hale getirirsiniz ve bu aşamada programınız .exe haline gelir. bu dosyayı text editörle açamazsınız. açsanız bile kargacık burgacık abuk subuk şeyler çıkar.

kısacası istediğiniz şey çok kolay birşey değil

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Siz beni cok hafife aldiniz anlasilan. Dedikleriniz sadece zaman alir.

Operatorlorun sistemine sızmış adamım ben yav.
  • quote:

Siz beni cok hafife aldiniz anlasilan. Dedikleriniz sadece zaman alir.

Hmm evet evet cia seni ariyor diyorlar. 6 kisinin basinin etini yiyip bitirmekten :D :D
  • Db uzantılı dosyalar illa sqlite dosyası olacak diye bir kural yok ayrıca sqlite dosyalarının icerigini sifrelemek de mümkün bilginize
  • quote:

Ciddi anlamda programcilik bilgisine ihtiyaciniz var demek istiyorum. İnternetten buldugunuz programlarla olacak is degil.
    Ama bilginiz varsa ne guzel, belki sizin liderliginizde ilk Türk dev-team cikar da yeni JB icin fazla beklemeyiz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Ciddi anlamda programcilik bilgisine ihtiyaciniz var demek istiyorum. İnternetten buldugunuz programlarla olacak is degil.
    Ama bilginiz varsa ne guzel, belki sizin liderliginizde ilk Türk dev-team cikar da yeni JB icin fazla beklemeyiz.

Önce bağışları alabilir miyim

Haklısınız, ama programci degilim jeoloji müh. Okuyorum :)

Cok ugrasmak isterdim aslinda, ama sadece bildigim seyleri gelistirmeye calisiyorum.

C++ dili keske bilseydim :((

Neyse yapacak birsey yok, peki ne önerirsiniz bana. Kucuk capta da birsey ogrenmem icin.

• ios uygulama geliştirme ile ilgili kitaplar var, onlara bakabilirsiniz. ya da bununla ilgili kurslar var, sonunda ciddi anlamda mobil platformlar için uygulama geliştirebiliyorsunuz.

ciddi anlamda araştırma sevginizi taktir ettim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.