Şimdi Ara

rantudil ne için kullanılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • fizik tesavi uzman doktoru dulester (duloksetin) yazdı her sabah onu kullanıyorum bir ara ağrılarım bitti gibi olmuşta ama evde rantudil diye iki kutu ilaç buldum. babam da asker onda da sırt ağrısı vb. olabilir prospektüste de o şekilde endikasyonlar yazılmış. bunu kullanıyorum 3-4 gündür ama ekşi sözlükte yazılanlar gibi yan etkilerini hissetmedim. bende işe yaramadı mı bu ilaç acaba? sırt ve boyun mr’ı çektiler ama maalesef omurgamdaki ağrı o kadar kötü ki duruş bozukluğuna bile yol açıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Rantudil Ne İçin Kullanılır?

Rantudil, non-steroidal anti-inflamatuar ilaçlar (NSAİİ) sınıfına ait bir ilaçtır. Ağrı, iltihap ve ateşi azaltmak için kullanılır. Özellikle aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli durumların tedavisinde etkilidir:

• Osteoartrit (eklem iltihabı)
    • Romatoid artrit (eklemlerin iltihaplı bir hastalığı)
    • Ankilozan spondilit (omurganın iltihaplı bir hastalığı)
    • Akut gut (eklem ağrısına neden olan bir durum)

Rantudil Nasıl Çalışır?

Rantudil, ağrıya, iltihaba ve ateşe neden olan vücuttaki prostaglandinlerin üretimini engelleyerek çalışır. Prostaglandinler, ağrı sinyallerinin beyne iletilmesine, kan damarlarının genişlemesine ve iltihaba neden olan maddelerdir.

Rantudil'in Kullanımı

Rantudil, genellikle günde bir veya iki kez alınan tablet veya kapsül formunda gelir. Dozaj, tedavi edilen duruma ve hastanın bireysel ihtiyaçlarına bağlıdır. Rantudil'i doktorun talimatlarına göre almak önemlidir.

Rantudil'in Yan Etkileri

Tüm ilaçlar gibi, Rantudil'in de bazı yan etkileri olabilir. En yaygın yan etkiler şunlardır:

• Mide bulantısı
    • Mide rahatsızlığı
    • Baş ağrısı
    • Baş dönmesi

Daha ciddi yan etkiler nadirdir ancak şunları içerebilir:

• Mide veya bağırsak kanaması
    • Böbrek sorunları
    • Karaciğer hasarı

Ciddi yan etkiler yaşarsan, derhal tıbbi yardım alman önemlidir.

Rantudil'i Kimler Kullanmamalıdır?

Rantudil, aşağıdakiler de dahil olmak üzere belirli durumlarda kullanılmamalıdır:

• Rantudil veya diğer NSAİİ'lere karşı alerjiniz varsa
    • Aktif mide veya bağırsak ülseriniz varsa
    • Şiddetli böbrek veya karaciğer hastalığınız varsa
    • Hamileliğinizin son üç ayındaysanız

Rantudil kullanmadan önce doktoruna tıbbi geçmişini ve aldığın diğer ilaçları anlatman önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
    Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.