Şimdi Ara

rami takınca ekran klavye bios devreye girmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    bilgisayarım kingston 667 mhz 2gb ddr2 cl 5 ram vardı yanına yeni ram almak istedim 800mhz bir ram buldum internette biraz araştırdım aynı mhz olmadığında çalışma hızı düşük olana göre otomatik olarak ayarlanıyormuş diye öğrendim.
    dün aldığım ram elime ulaştı Kingston KVR800D2N6/2G 2gb ddr2 800mhz cl 6
    rami takmadan önce kasanın içini iyice temizledim daha sonra aldığım rami diğer slota taktım kasayı topladım açma butonuna bastım
    ancak açılışta çıkan bios sesi çıkmadı ekran ve klavye aktif olmadı 5-10 dk bekledim hiç bir şey olmayınca tekrar kasadan ramleri çıkardım taktım iyice kontrol ettim
    açtığımda yine aynıydı , daha sonra ne yaptıysam da fayda etmedi ramlerin yerlerini değiştirdim falan olmadı 667 mhz olan rami tek taktığımda hangi slota takarsam takayım bilgisayar düzgün bir şekilde açılıyor ancak 800 mhz olan rami taktığımda ekran klavye bios tepki vermiyor ikisini birlikte taktığımda da aynı şekilde..
    dün uzun uzun uğraştım her yolu denedim sayılır ama yapamadım bir de size sorayım dedim
    667 olan rami takıp biosa girdim çeşitli ayarlar denedim çalışma hızını 800 mhz olarak falan ayarladım ama tekrar diğer rami taktığımda aynı şekilde açılmıyordu.
    sonra şu şekilde denedim sadece 800 mhz olanı denedim siyah ekran gelince düğmesinden kapattım bilgisayarı 800 mhz olanı yerinden çıkarıp aynı yere 667 mhz olanı taktım sonra bios ekranı gelmeden overclock failed! hatası geldi ayarlar için F1 e varsayılana dönmek için F2 ye basmamı söyleyen yazılar vardı.. iki türlü de denedim
    F1 e bastığımda bildiğimiz bios ekranı geldi F2 ye bastığımda da windows açıldı
    daha sonra tekrar deneyince overclock hatası vermedi ama 800 mhz rami her taktığımda bilgisayarı açamıyordum.
    internete girdim anakartımın 800 mhz destekli olup olmadığını kontrol ettim ki destekliymiş özellikle elimdeki ramin bu düzgün bir anakartta çalışabildiği yazıyor
    6. sayfadan görebilirsiniz :http://tr.msi.com/file/test_report/TR10_1430.pdf
    Anakartımın modeli MSI K9A2GM_V2
    bunları gördükten sonra msi sitesinden bütün sistem sürücülerini güncelleştirdim.
    daha sonra biosu flashladım bilgisayar açılmadı cmos reset pinlerinden resetledim ve bios güncellenmiş şekilde açıldı ayarları yaptım
    rami tekrar aynı şekilde bütün gece uzun uzun denedim olmadı..
    Az önce de rami başa bilgisayarlarda kontrol etmek için bilgisayarcıda çalışan arkadaşıma gittim oradaki bilgisayarlarda da aynı sorun oluştu rami taktığınızda bios dahi çalışmıyor ama çıkardığınızda eskisi gibi..
    bir çözüm önerisi olan var mı ?
    şimdiden teşekkürler :)

• Aldığın ram bozuk çıkmış
  • quote:

Orijinalden alıntı: Machan

Aldığın ram bozuk çıkmış

O kadar yazıya bu kadar cevap.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SatanistKesenMucahitKedi

quote:

Aldığın ram bozuk çıkmış

Kısa ve öz cevap
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: SatanistKesenMucahitKedi

quote:

Aldığın ram bozuk çıkmış

Kısa ve öz cevap
  • peki teşekkürler..
    ramden umut yok yani
  • rami tam takamamış olabilirisn
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yok hocam her türlü denedim tam takamamış olmam imkansız zaten hangi ram olursa olsun tam takılmadığında bios uyarı veriyor bunu taktığımda hiç bir tepki yok :(
  • yeni aldığın rami tek başına tak ama iyice oturttur . Bu arada o ram sııfr değil mi yani bozuk demissiniz de
  • yok hocam her türlü denedim ben zaten , rami ikinci el almıştım geri göndericem birazdan
  • ram da bence sıkıntı
  • cevaplar için teşekkürler arkadaşlar :) elimden geldiğince uğraştım ama bir çözüme ulaşamayınca rami aldığım kişiye geri gönderdim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.