Arkadaslar windows ortaminda ramlere gercekte kac volt geldigini gosteren bir program varmi? ramlerime biostan verdigim voltaj degerleri uygulanmiyor gibime geliyor. cunku pc acilirken ddr volt : 1.90 yazisini yakaladim bi ara . oysaki 2.35 voltu secmistim biostan. biosta 2.35 volt ayarli yani. kurt dustu icime
ayar boyle iken !!!!
acilistaki full ayar gostergesinde boyle !!! yani biostaki ramlere verdigim 2.35 volt islemiyor !
winows altinda ram voltajini gosteren everest ya da sandra turevi bir program var bir arkadas ss alip soru sormustu burada zamaninda ama cpu-z gibi realtime gosterebilen bir ram programi yok benim bildigim.ramlere o voltaji verdin diye illa o voltajda calisacak diye bir sey yok ihtiyaci kadar ceker mesela ben islemciye 1.4 veriyorum ama cpu-z de 1.288 filan gosteriyor surekli degisiyor.bir de 2.35 fazla degil mi gercekten gerekiyor mu o kadar voltaj?ben 2.25 v ile 316 fsb yaptim x2 3600u.seninkinde o kadar fsb bile gerekmedigine gore... ama 800 den manual 533 e alip timingleri de biraz rahatlatabilirsin 4-4-3-10 olmaz yuksek bir sonuc icin.
500 ve yukari ram voltajlari icin 2.35v vermem gerekiyor. sistem stabil olmuyor voltajsiz. mesela resmini verdigim durumda ramler 524mhz ile yani ddr2 1048 seklinde calisiyorlar fakat 1.90 v oldugundan stabil degil. orthos ve superpi mod1.5 alamiyorum. bunun haricinde hersey normal. fakat rama voltaj vermem sart. isin tuhaf tarafi ( az once ugrasilarim sonucu farkettim ) biostan ramlerin voltajini 2.25 olarak ayarlayinca nedense gercektende 2.25 volt veriyor. fakat dedigim gibi 2.35 verince otomatik 1.90 a dusuyor voltaj. ama bios kisminda 2.35 duruyor tabi. acaba kullandigim bios versiyonu 816 danmi kaynaklaniyor. son versiyonu 605 olmasina ragmen bi yerlerden bulmustum bu 816 biosu , bir aydir bu versiyonu kullaniyorum . bakalim biraz daha ugrasayim
evreka!!
memory volt 2.35 te bug varmis
o zaman 2.25 v verip ramleri de 667 ayarlarsan oc ile gene yukselir ama 1000 olmaz sorun cozulur bug cozulene kadar.
evet oyle yaptim . ayni seyleri dusunmusuz. ramleri 667mhz gosterdim biostan ve 500 olarak kullaniyorum su an. ram voltaj malesef 2.25