Şimdi Ara

Ram Uyuşmazlığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi akşamlar arkadaşlar.Anakartım Asus P5Q3.4 tane RAM slotu var.Bunlardan ikisinde 2 GB'lik 1600 mhz ram vardı.Bilgisayara 2 tane daha 2 GB'lik Ram ekledim fakat ram uyuşmazlığı diye bi olaydan haberim yoktu maalesef.Bu ram'leri ekledikten sonra yeniden kurduğum işletim sistemlerim 2 hafta geçmeden mavi bir ekran çıkarak çöktü.Sonra bu olayın Ram'lerden olduğunu anladım ve yani Ram'lerimin 1333 mhz olduğunu farkettim.Bunun üzerine BIOS'ta Ramlerin hepsini 1333 mh'de çalıştır seçeneğini işaretledim ama aynı sorun gene devam etti.Ne yapmamı önerirsiniz?
    Edit:4 slottan 2'sinin rengi kırmızı 2'sinin rengi siyah bu ne demek?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4D76B606B -- 5 Haziran 2013; 19:26:01 >

• Koskoca Forumda cevap yazacak kişi yok mu?
  • eski ramlerin aynı renkli slotlarda olmalı. o renklerin anlamı budur.

yani eski ramlerin iki siyah slotta - yeni ramlerin iki sarı slotta olmalı.
    sorun devam ederse yeni ramleri iki siyaha alıp eski ramleri iki sarıya takın.

bu türden sorunlarda ramlerin yerlerini sürekli değiştirerek farklı kombinasyonlar denenir ve uyumlu kombinasyon bulunmaya çalışılır...
    kolay gelsin
  • Bellekler tıpatıp aynı (Markası - modeli) mı ?
  • yanlış takmışın işte

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: solucanterbiyecisi

Bellekler tıpatıp aynı (Markası - modeli) mı ?

Yok kardeş eski olanı fason 1600 mhz ddr3 ram yenileri kingston 1333 mhz ddr3 ram.Bu gün sabahtan çarşıya gittim 2 tane daha yeni kingston 1333 ram aldım.İnşallah artık çökmez eski ram'leri çıkardım 4 tane kingstonla yoluma devam edeceğim artık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

eski ramlerin aynı renkli slotlarda olmalı. o renklerin anlamı budur.

yani eski ramlerin iki siyah slotta - yeni ramlerin iki sarı slotta olmalı.
    sorun devam ederse yeni ramleri iki siyaha alıp eski ramleri iki sarıya takın.

bu türden sorunlarda ramlerin yerlerini sürekli değiştirerek farklı kombinasyonlar denenir ve uyumlu kombinasyon bulunmaya çalışılır...
    kolay gelsin

Ben bu kombinasyon olayını çok denedim her kombinasyonda gene çöktü sanırım ram'lerin frekanslarından kaynaklanan bir uyumsuzluk var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ram slotu görmeme sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.