Şimdi Ara

Ram testlerinde hata yok ama ekran kitleniyor?(Ocz repaer 1066)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba bu 3. konum oldu fakat hala kafamda sorular duruyor.Gidip ram satın alıcam fakat ramtest programları ramde sorun bulmuyor tamamlanıyor bazıları fakat 2. 3. yapışında donuyor pc.Msdosdan yapılanlarda öyle windowsdakiler genelde %40 da filan takılıyor.Ayrıca oyunlardada mafia2 metro 2033 de vsde bir süre sonra kitleniyor pc.Elimde başka pcde yok ramde yok deneyebilecegim çaresiz kaldım :P.Başka bir parçada olma ihtimali varmıdır onu anlamak istiyorum boşuna ram satın almayım diye.
    Yazmayı unutmuşum ayrıca prime95 testini yaparkende takılıyor(Söylememin sebebi acaba işlemcidede bir sorun olabilirmi?).

• İyi geceler öncelikle.Ramleri belirtmemişsin ama DDR2 büyük ihtimal 4GB olan kit bence.Eğer bu ramler ise 1066 mhz de stabiliteyi baya zor yakalıyor bana kalırsa.
    Performansına sözüm yok çok kaliteli ve bendekiler siyah PCB olanlardan.

-Sorununa gelirsem bende yaşadım.Ramleri zamanlamaları ayarlayıp voltaj verip 1066ya çekmektir doğru olan ama stabiliteyi yakalayamadım.Uzun süreli kullanımlarda sıkıntı yapıyor.Yabancı forumlarda araştırdım çoğu dertli.
    -Forumun birinde şu şekilde çözüm bulmuş benim aklıma gelmemişti.gayet de mantıklı tabi x5.33 çarpan ve voltaj ile 1066 da kalmıyorsa.Çarpanı x4.00 da bırak fsbyi mhz olarak 1066 ya en yakın değere artır voltajı ve zamanlamaları ayarla.yani işlemci ile ram arasındaki fsb ile oynayarak.Birde AMD işlemcin varsa onun çarpanı düşürüp stok hızda kullanırsın.

Ben yaptım ve 2 saatlik prime95 ten hatasız sonuç aldım.Değerlerim şunlar Ram çarpanı :x4.00 FSB : 266 voltaj:2.1 zamanlamalar:5-5-5-15 2T NB voltaj 1:325

Kolay gelsin.

• Yorumun için çok sağol biraz geç oldu bakmam.Gittim garantiye verdim kingston hyprex 800 mhz ram aldım sıfır sorun şuanda.Ramlerimiz aynı Ocz reaper 2x2 vardı bendede işte.Ayrıca benim anakartta 3.2 çarpan en fazlada 4 var.8.5 da işlemci çarpanı var. 8.5 x 333 =2.83 (q9550) , 3.2 x 333 = 1066.Benim ramler direk kafadan gidik o yüzden gelince bakacaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xantrius81 -- 29 Ağustos 2010; 13:44:24 >
  • Bu ramlerde sorun çıkarmaya başladı dün hiç sorun yoktu bugün mafia 2 oynarken gene kitlenmeler başladı..Ne yapmam lazım çıldıracam.Şimdi ramimde kingston hyprex 800mhz.Bundada anakartta 667 olarak gösteriyor ellemiyorum 667 olsada gene aynı 800 yapıyorum gene aynı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    amd6000+ 4 gb ram sistem bi tuhaf?
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.