Şimdi Ara

Ram Takviyesi ? Tecrübeli arkadaşlar yardım...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

e6750 + gigabyte p35 s3 + GEIL 2*1 gb 800 mhz ddr2 Cl4 ( 4-4-4-12 V2.1 ile )

Anakartın ram desteği : Bellek
    4 adet DIMM yuvası ile 8GB'a kadar Çift Kanal bellek desteği
    DDR2 1066*/800/667MHz

Maalesef bf3 burnumdan getirdi arkadaşlar 2gb ram takviyesi yapacağım. Geil ramlerin yanına uyumlu ramler hangisidir ?

Şu ramleri alsam sorunsuz çalışır mı ? Veya sizde EN UCUZ hangi sitede bana uygun ram bulursanız link verebilir misiniz?

KiNGSTON-2-GB-DDR2-800MHZ
    http://www.gold.com.tr/urunozelyeni.asp?ID=45893&ad=KiNGSTON-2-GB-DDR2-800MHZ-Hafiza(RAM)-Urunleri

KINGSTON 1GB PC 800 MHZ DDR2 * 2 olacak....
    http://www.bizdehesapli.com/?mainpage=urun_detay&urun_kodu=KINGSTN14

CORSAIR 2GB VALUE DDR2 800MHZ PC6400 CL5 RAM
    http://www.vatanbilgisayar.com/ram/corsair-vs2gb800d2-2gb-value-ddr2-800mhz-pc6400-cl5-ram/productdetails.aspx?I_ID=38283

Arkadaşlar hangisini alayım yardımcı olur musunuz ?

2*1 + 2gb mi olsun yoksa 2*1 + 2*1 mi olsun ?

• Belleklerde hangi ürünü seçersen seç, aklında bulundurman gereken ilk şey şu anda sisteminde takılı olan GEIL belleklerini 4-4-4-12 çalıştıramayacağın, ikincisi ise eğer yanına valuse serisi bellek alıp takarsan bu belleklerde kullanman gereken voltajın 1.8V olması gerektiği.

Şimdi ilk etapta elindeki belleklerin voltajını 1.8V'a indirip gecikme zamanlarını 5-5-5-18e çekip bir sistemini dene. Eğer stabil çalışırsa sistemini bu ayarlarda bırakıp yanına value serisi bellekleri alııp tak. Eğer çalışmazsa sana verebileceğim tek öneri Geiller'i satıp direk 2*2 GB DDR2 800 Value bellek alman olacaktır...
  • quote:

Orijinalden alıntı: arimurdul

Belleklerde hangi ürünü seçersen seç, aklında bulundurman gereken ilk şey şu anda sisteminde takılı olan GEIL belleklerini 4-4-4-12 çalıştıramayacağın, ikincisi ise eğer yanına valuse serisi bellek alıp takarsan bu belleklerde kullanman gereken voltajın 1.8V olması gerektiği.

Şimdi ilk etapta elindeki belleklerin voltajını 1.8V'a indirip gecikme zamanlarını 5-5-5-18e çekip bir sistemini dene. Eğer stabil çalışırsa sistemini bu ayarlarda bırakıp yanına value serisi bellekleri alııp tak. Eğer çalışmazsa sana verebileceğim tek öneri Geiller'i satıp direk 2*2 GB DDR2 800 Value bellek alman olacaktır...

Cevabınız için çok teşekkür ederim. Şuan ki ramlerim maşallah nasıl istersem öyle çalışıyor beni üzmüyor... O yüzden sıkıntı olacağını sanmıyorum.

Biosu sıfırladım kendi otomatik olarak...

5-5-5-18-42-2T şeklinde açtı. voltaj normal olarak gözüküyor yani 1.8 sorunsuz çalışmakta. Oyun vs oynadım herhangi bir sorun vermiyor. Zaten bu ramler +0.1 - 0.2 versemde cl4 çalışıyordu diye hatırlıyorum zamanında o kadar para vermiştim performans ramleri diye :)

Her neyse o zaman value ram alabilirim...

Peki 1gb*2 + 1gb*2 şeklinde mi olsun 1gb*2 + 2gb şeklinde mi ?

• Eğer ileride bir bellek daha alıp yükseltirim düşüncen varsa tek 2GB alabilirsin. bu şekilde 2*2GB +2*1GB yapıp kullanma şansın olur. Ama yok ben bunu 4GB 'ye çıkartıcam ilerde de direk sistemi değiştiririm DDR3e geçerim gibi bir düşüncen varsa anakartın dual channel özeliğini kullanmaya devam edebilmek açısından 2*1 GB almanı öneririm...

Burada tabii son karar gene sana kalmış... 2*1GB ile 1*2GB arasındaki fiyat farkına hiç bakmadani sadece performansn artışına odaklanarak bu öneriyi yapıyorum...
  • İleride takviye yapacağımı sanmıyorum. ddr3'lü bir sisteme geçerim artık. kısa vadede bf3 oynamak için alıyorum ramleri...

2gb tek slot ramler daha ucuz.. Fiyat farkı 10 tl filan. 10 tl fazla bir para değil ama dual channel için değer mi? Bir de ram slotlarından korkuyorum teki bozulursa 1 rami kullanamam diye. Çünkü bir önceki sistemimde aynı sorun gelmişti başıma
  • Burada karar tamamiyle senin... bana kalsa performans için 10 TL fazla para verebilirim ancak elimde bir slot rezerv kalsın, birisi arızalanır diğerini kullanırım diyorsan o zaman tek slot alabilirsin... Benim 2*1GB önerim sadece alabileceğin max performans içindi... Buradaki kazanç çok fazla olmayabilir o yüzden tek slot 2GB bellek alabilirsin..
  • Çok teşekkür ederim ilginize... Bu arada konu ile alakasız olacak ama imzanızdaki sistemde 8800 gtx mi takılı ? bf3 multi denediniz mi hiç oynatıyor mu bu oyunu :) . Eski kartım 8800 gts idi yanmıştı tipini çok seviyorum bu kartların

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metallurgy -- 22 Kasım 2011; 13:37:21 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • BF3 ü 1920*1080'de medium ayarlarda akıcı bir şekilde oynatıyor... Multi olarak denemedim, ya da high ayarlara çıkartmadım. oyuna fazla vakit ayıramıyorum bu suralar...
  • Ben e6750 + gtx460 single high detay sorunsuz oynadım ama multide lowda bile fps 30 lara düşüyor. Tek sebep ram imiş. O yüzden takviye yapıyorum..
  • hımm... O zaman bir high ayarları bir deneyeyim...
  • dual channel ın testleri var internette 1-2fps bile farketmediği oyunlar ve benchmarklar sürüsüyle
    bence en mantıklısı 2gb ram alıp miktar artışı yapmak olur
    http://www.vatanbilgisayar.com/corsair-vs2gb800d2-2gb-value-ddr2-800mhz-pc6400-cl5-ram/productdetails.aspx?I_ID=38283

• BF3 multisinde bellek ihtiyacı çok artıyor diye duymuştum ben de. Uygun fiyata 2 Gb ekle derim, duale gerek yok denildiği gibi.

http://www.vatanbilgisayar.com/corsair-vs2gb800d2-2gb-value-ddr2-800mhz-pc6400-cl5-ram/productdetails.aspx?I_ID=38283
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.