Şimdi Ara

Ram sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar
    2 Ay evvel İ7-4820K işlemcili, ASUS SABERTOOTH X79 INTEL X79, LGA2011 anakartlı, GSKILL F3-14900CL9D-8GBXL G.SKILL RipjawsX DDR3-1866Mhz bellekli yeni bir sistem topladım.
    İnternet Download Menager ile internetten bir film indirdiğimde; indirme bittikten sonra filmi birleştirirken makine hiçbirşey yapmıyor, sadece fare çalışıyor birde eğer internette açık sayfa üzerinde oyun vb gibi bir şey varsa o çalışıyor. Başka bir şey ( Yeni bir dosya açmak, İnternette yeni bir sayfa açmak, yeni müzik dosyası çalıştırmak dahil) yapamıyorum. Filmi birleştirme işi bittikten sonra da yeni filmi indirmeye başlamadan evvel (Biraz fazla film indiriyorum yani bir arşivciyim) yaklaşık 30 sn daha aynı durum devam ediyor. Eski sistemimde 4-5 GB’a kadar olan filmlerde bu donma ve kilitlenme (Özellikle 700 MB civarındaki Divx filmlerde) olmuyordu. Fakat bu yeni sistemde 700 MB’lık filmlerde dahi donma oluyor. Yeni indirmeye başlarken bekleme ise hiçbir zaman olmuyordu.
    Yeni sistemimi aldığımda bellekleri sistem 1600 MHZ olarak tanıyordu bir türlü 1866 MHZ olarak tanımamıştı. Çokta fark etmez diyerek üzerine düşmemiştim ama bu donmalar artınca Anakartın kitapçığına baktım ve bu modeli desteklemediğini gördüm. Acaba bu donmaların sebebi ramler midir. Ramleri değiştirmek gerekir mi? Cevabınız evet ise elimdeki bu ramleri nasıl değerlendiririm. Saygı ve selam ile …







  • Merhaba;

    Belirtmiş olduğunuz anakart ile bellekleri overclock yaparak 1866MHz hızında kullanabilirsiniz. Yaşamış olduğunuz sorun disk ya da işletim sisteminden de kaynaklanıyor olabilir. Disk üzerinde defragment yaparak tekrar deneyebilirsiniz. Diskiniz aynı şekilde çok dolu ise ve uzun süredir birleştirilmediyse bu tarz gecikmeler yaşabilirsiniz. Birleştirme sırasında uykuya dalan diskleri tekrardan uyandırıyor olabilir. Bu işlem sırasında da tüm disklere erişim sıkıntı yaşatıyor olabilir.

    Bellek ve CPU kullanımını görev yöneticisi üzerinden işlemler sırasında ve sonlandırılması sırasında kontrol edebilirsiniz. Belleklerde aşırı bir yüklenme gözlemleniyorsa tekrardan değerlendirebiliriz.
  • Bilendenal Destek kullanıcısına yanıt
    Merhabalar Sn. Bilendenal Destek
    Cevap için teşekkür ederim. Normalde bellekler zaten 1866 MHz overclok yapmaya gerek yok ama gel gör ki bir türlü 1600 Mhz'nin üstünde çalışmıyor. Overclok kabul etmiyor. Anakartın kitapçığında desteklenen modeller arasında gözükmeyince bende kitapçıktaki
    desteklenen modellerden birini aldım. Ama durum aynı. Buda 1600 Mhz'nin üstünü kabul etmiyor ve overclok olmuyor. Anakartın kitapçığının resmini paylaşıyorum. Acaba ben mi yanlış model aldım. Fikrinizi söyler misiniz?
    Kiatpçık=http://i.hizliresim.com/Kn9q4a.png Yani aldığım ram =http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=6247
    Diğer bahsettiğim sorunlarda aynen devam ediyor. İnternette biraz araştırınca şöyle bir yazı buldum.
    http://www.pclabs.com.tr/forum/topic/118759-lga-1155-veya-lga-2011-bellek-ram-seciminde-dikkat/
    Galiba sıkıntı soket 2011 platformunda. Bu konularda düşüncenizi paylaşırsanız sevinirim. Saygı ve selam ile ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdal73 -- 23 Şubat 2014; 17:57:13 >




  • Merhabalar;

    Belirtmiş olduğunuz belleklerin fabrika çıkış ayarı 1600MHz olarak SPDsine kaydedilmiş. SPD den farklı şekilde MHz değerlerine ulaşmak için BIOS ayarlarını değiştirmek gerekmektedir.

    SPD Speed 1600MHz
    SPD Voltage 1.50v

    (http://www.gskill.com/en/product/f3-14900cl9d-8gbxl)

    BIOS üzerinde ayarlamalar ile aynı voltaj değerinde belirtilen değerlere ulaşılmış.

    Tested Speed 1866MHz
    Tested Latency 9-10-9-28-2N
    Tested Voltage 1.50v

    Anakartınızın ve belleklerinizin XMP profil desteği bulunmaktadır, BIOS üzerinden bu özelliği kullanarak bellekleri 1866MHz'e otomatik olarak çıkartmayı deneyebilirsiniz. Bu şekilde de sorun çözülmez ise manuel olarak belirtilen değerleri BIOS üzerinden girmeniz gerekmektedir.

    Eğer sorun devam ediyorsa BIOS güncellemesi yaparak tekrar deneyebilirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PUBG Ram Sorunu
    7 yıl önce açıldı
    Ram Sorunum
    13 yıl önce açıldı
    Ram sorunu
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.