Şimdi Ara

ram slotları hakkında ( yardım )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bende 512 mb 800 mhz lik hi lovel ram vardı şimdi ek olarak 1 gb 800 mhz lik ram aldım . anakartta 4 slot olmak üzere sarı siyah sarı siyah olarak dağalıyo baştan sona . ben pc yi kurarken 512 yi ilk sarıya takmıştım şimdi ise bu aldığım 1 gb yi bu eski 512 liğin yerine taktım ve çıkarttığım 512 yide diğer sarıya taktım kuzennimin önerisi üzerine :) ,

benim sorum bu ramleri takarken ikisininde aynı renk olacak şekildemi takılmalı yoksa yan yana farklı renkledemi takılmalı,

ayrıca aynı veya farklı olarak sıralanışı farklı olsada performans kaybı yaşarmıyım

işin kısası şu rami nasıl takayım şimdiden teşekkürler

• anakart kıitapçıklarında yazar
    genel olarak aynı renk slotlara takıldığında ramler dual channel 128 bit olarak çalışır
    ama bazı istisnai durumlarda farklı ren slotların dual channel çalıştığınıda tecrube ile sabittir

• Çift kanal çalışması için gereken kombinasyonlar anakartın kitapçığında yazar. Bu arada 1GB ve 512MB'lik iki bellek çift kanal çalışmayabilir.

anakartım : Asus P5B (3 PCI, 3 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN)
    ASUSTEK P5B 965P DDR2 GLAN+SATA2 16X
    En iyisi olamıyorsan, git başka bişey ol !!!
  • Aynı renge taksan daha iyi olur. Farklıya takanı duymadım ben. Ama aynıya taksan ramler dual channel çalışmaz. Kendimden biliyorum Flex memory mode gibi bişey diyor biosta. Bende anlamış değilim ne olduğunu
  • Asus'larda aynı renge takarsan dual oluyor, yani doğru. Ama dual olmasa da zaten farkı anlayamazsın test yapmadan. %5 gibi fark oluyor diye hatırlıyorum, çok az değil ama çok da değil. Neyse asıl konu bu değil zaten, aynı renkten slotlara takmışsın doğru yani
  • bütün yardım edenlere teşekkürler arkadaşlar ,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C9CA1DA90 -- 27 Haziran 2007; 19:37:38 >
  • Evet olmaz. Dual çalışmaıs için mümkünse aynı boyutta ve dual set almak iyidir. Set olmasa da boyutların aynı olması önemli.
  • hatırladığım kadarıyla 4 slot olanlarda A B diye ikişer ikişer ayırıyor slotları. ikisinide Aya takarsan dual çalışması gerekiyor renk olarak hangi sıra oluyor bilmiyom ama dediğin gibiyse birini sarı diğerini siyaha takmalısın.
  • abi anlamıyorum ya birileri ikisinide sarıya takın dio ben öle yaptım dio birileride A B sarı- siyah dio ben başlangıçta ikisinide sarıya taktım, uğraşamıcam bu kadar onların sırasıyla genede herkeze teşekkürler
  • Ya bunlar anakarttan anakarta değişen şeyler. Eğer Asus kullanıyorsan aynı renklere takınca oluyor bende, çok merak ediyorsan anakartın kitapçığında RAM bölümünde açıkça yazar zaten. Ya da CPU-Z kullanarak dene, aynı renklere tak ve dual-channel mı yazıyor bak, olmadı değişirsin yerlerini en kolay çözüm bu
    En iyisi olamıyorsan, git başka bişey ol !!!
  • pcnet, ve hardware den okuduğuma göre aynı renklere takılıo dual olması için . sağlam kaynaklar bunlar bunun dışında okuduğum çoğu kişide aynı renklere takmış

dergilerde ayrıca aynı mhz ,aynı boyut ve aynı marka olmasıda performansı hatırı sayılır bi şekilde arttırıyormuş

boyut ve çalışma frekansı aynı olmalı
    ve asus,gigabyte hepsi aynı....aynı renkli slotları kullanacaksın dual olması için

ama senin kasmana gerenk yok...512 ve 1gb dual çalışmıordur büyük ihtimalle
    çalışanı da görmedim ve de hiç duymadım
    sende çalışıyorsa yaz da okumuş olayım bari

yani hiç kasma..ramleri söküp takma....
    kolay gelsin

Phanteks P360A Enermax RevDfx1350w // i5 13500 // GB z790 D // Patriot Viper 6000 // Gigabyte 9070xt Aorus Elite // Crucial P3 Plus 1TB // Samsung Odyssey G5 32// Logitech G213 + Razer Deathadder V2 X HyperSpeed // Creative G6 + Takstar GM200 // S24 Ultra 12/256 Tit Black //
    _______ Odtü Matematik-BÖTE-İktisat-Tıp Fakültesi + Ekonomi YL _______ Life is just life. No more expectation! /b]
  • yok ya başta taktım ööle konuşuyorum söküp söküp takmıyorum yani. bende farklı boyutlarda çalışanı duymadım öle çalışabilir olsaydı zaten piyasayada sunarlardı

benim merak ettiğim ben bi tane daha 1 gb alsam bu 512 yide bi siyaha taksam o zaman bi tanesi dual diğeri norlmal çalışıcak o zaman bi çift dual dieri normal olarak olurmu yoksa 512 bütün dual mual hepsini bozarmı ?

Mesela 1GB + 1GB
    512MB + 512MB + 512MB + 512MB

1GB + 1GB + 512MB Dual olayını bozar.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.