Şimdi Ara

Ram MHZ Yükseltme Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
1.248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bir tane AsRock 990FX Fatal1ty Professional anakart aldım. Kaç gündür ram sorunu yaşıyordum. Ramlerim Dual Channel ama anakart sürekli Single Channel olarak çalıştırdı bende manuel el ile ayarlayınca Dual Channel görmeye başladı bende biostan Ram hızını 1866 MHz yaptım 1.520V voltaj verdim kaydettim çıktım oyun oynarken hiç yaşamadım ama sistem boşta kaldığı zaman sistem donup kalıyor klavye ve mouse çalışmıyor mecbur reset atmak zorunda kalıyorum. Aşağıda SS'ler mevcut. Sizce sorun nerede ben bu Ram'lere O.C yapsam istediği Voltajı da versem düzelir mi acaba sorunum ? Anakartım 2100 Mhz O.C destekli yapabilirsek 2100 Mhz yapalım yoksa 1866 Mhz yapalım kalsın default hızı 1600 Mhz Ram'lerin bunu da belirtmek istiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim

@mito1172
    @HackAv
    @metin abi 52

• Yapay Zekanın Yanıtı

RAM MHZ Arttırma Hakkında

RAM MHZ yükseltmesi, bilgisayarının performansını artırmanın etkili bir yoludur. RAM frekansını arttırarak, bilgisayarının veriye daha hızlı erişmesini ve uygulamaları daha verimli bir şekilde çalıştırmasını sağlarsın.

RAM MHZ'yi yükseltmek için uyumlu bellek modülleri satın almalısın. Ana kartının desteklediği maksimum RAM hızını kontrol etmek önemlidir, çünkü daha yüksek hızlarda çalışan modüller sistemin kararlılığına zarar verebilir.

RAM frekansı arttırma, oyun oynarken veya video düzenleme gibi bellek yoğun görevleri gerçekleştirirken fark edilir bir performans artışı sağlayabilir. Ancak, tüm uygulamalar RAM hızından aynı şekilde etkilenmez. Örneğin, web'de gezinme veya e-posta gönderme gibi temel görevler için RAM MHZ yükseltmesinin çok az etkisi olacaktır.

RAM MHZ yükseltmesi yapmadan önce, mevcut sisteminin ihtiyaçlarını değerlendirmelisin. Bilgisayarının zaten yeterli RAM'e sahip olup olmadığını kontrol et ve bellek performansını iyileştirmek için başka seçeneklerin olup olmadığını araştır.

Eğer mevcut RAM'in sınırlarına ulaştıysan ve bilgisayarının performansını artırmaya ihtiyacın varsa, RAM MHZ yükseltmesi faydalı bir yatırım olabilir. Ancak, sistemin uyumluluğunu ve ihtiyaçlarını göz önünde bulundurmak, başarılı bir yükseltme için çok önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Edit : Ramin sitesine girince test edilen anakartlara baktığım da bendeki anakartında olduğunu gördüm. Bunu da eklemek istiyorum.
  • Ramleri ve ram gecikme değerlerini default hızlara çek. Voltaj falan da verme. 1600 mhz ddr3 ram ile 1866 mhz arasında fps farkı çok çok az olur. Gerek yok,sistemin donması da ramlerin sağlıklı çalışmamasından kaynaklanıyordur.
    Ram hızını manuel olarak 1600 mhz olarak girip,default voltaj ve default gecikme(Timings) süreleri ile kullanın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HackAv

Ramleri ve ram gecikme değerlerini default hızlara çek. Voltaj falan da verme. 1600 mhz ddr3 ram ile 1866 mhz arasında fps farkı çok çok az olur. Gerek yok,sistemin donması da ramlerin sağlıklı çalışmamasından kaynaklanıyordur.
    Ram hızını manuel olarak 1600 mhz olarak girip,default voltaj ve default gecikme(Timings) süreleri ile kullanın.
    Ama bunları el ile girmem gerekiyor Auto vs yapınca Dual Channel olmuyor çok tuhaf şeyler dönüyor anakartta. Ne yapmam gerek şimdi ? Adım adım gidelim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The-Undertaker

Ama bunları el ile girmem gerekiyor Auto vs yapınca Dual Channel olmuyor çok tuhaf şeyler dönüyor anakartta. Ne yapmam gerek şimdi ? Adım adım gidelim.

Alıntıları Göster
    Ramlerinin default timingslerini gönderir misin? Varsa ramlerinin sitesi de olur. Sitesindeki default gecikme değerleri ve default voltaj değerlerine bakmamız lazım.
  • quote:

Ramlerinin default timingslerini gönderir misin? Varsa ramlerinin sitesi de olur. Sitesindeki default gecikme değerleri ve default voltaj değerlerine bakmamız lazım.

Alıntıları Göster
    www.gskill.com
    RipjawsX - F3-12800CL9Q-8GBXL - G.SKILL DDR3 Memory
    https://www.gskill.com/en/product/f3-12800cl9q-8gbxl

• quote:

https://www.gskill.com/en/product/f3-12800cl9q-8gbxl

Alıntıları Göster
    Dram Timing Configrition başlığı altında:
    Sırasıyla:
    1-Dram Fruquency DDR3 1600 MHZ
    2-Dram Votage kısmına elle 1.50 volt girilmelidir.

Sonrasında Dram timing Control kısmına elle sırasıyla:

Cas Latency(tCl): 9
    .....(Trcd): 9
    ......(Trp): 9
    .......(Tras): 24
    Command Rate(Cr) 2

Girin ve değişikleri kaydedin...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    işlemci ve ram desteği
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Dram Timing Configrition başlığı altında:
    Sırasıyla:
    1-Dram Fruquency DDR3 1600 MHZ
    2-Dram Votage kısmına elle 1.50 volt girilmelidir.

Sonrasında Dram timing Control kısmına elle sırasıyla:

Cas Latency(tCl): 9
    .....(Trcd): 9
    ......(Trp): 9
    .......(Tras): 24
    Command Rate(Cr) 2

Girin ve değişikleri kaydedin...

Alıntıları Göster
    Tamam hocam evde değilim eve geçince bakarım hemen dediklerinize. Peki yine olmazsa ne yapmam gerekir internetim yok evde kağıda yazıyorum dediklerinizi ona göre diğer dediğinizi denerim ondan soruyorum size de kusura bakmayın. Bir de 1600 mhz ile 1866 mhz arasında fark var mı öyle aman aman ? Anakart 2100 Mhz destekliyor ramleri 2100 mhz o.c yapsak nasıl olur sence ?

Hocam bide dediniz ya hani Command Rate CR 2 yapın diye bende 1T 2T yazıyor sadece 2T olanı mı seçeceğim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The-Undertaker -- 26 Haziran 2019; 14:17:40 >

• Bunları da ekleyeyim hocam gece bu değerleri almıştım ama yine de kitlenme sorunu yaşamıştım.

Ranks Single diyor ne demek acaba ? Bir de NB Frequency nedir 2199.9 MHz gösteriyor da.

• quote:

Tamam hocam evde değilim eve geçince bakarım hemen dediklerinize. Peki yine olmazsa ne yapmam gerekir internetim yok evde kağıda yazıyorum dediklerinizi ona göre diğer dediğinizi denerim ondan soruyorum size de kusura bakmayın. Bir de 1600 mhz ile 1866 mhz arasında fark var mı öyle aman aman ? Anakart 2100 Mhz destekliyor ramleri 2100 mhz o.c yapsak nasıl olur sence ?

Hocam bide dediniz ya hani Command Rate CR 2 yapın diye bende 1T 2T yazıyor sadece 2T olanı mı seçeceğim ?

Alıntıları Göster
    Anakartınız 2100 mhz oc ram destekliyor diye ramlerinizi istediğiniz gibi tutup söz konusu hıza çıkaramazsınız. Çok iyi oc potansiyeli olan ramleriniz olur, o şkilde kullanırsınız.
    Sizin ramleriniz DDR3 1600 mhz ve oc potansiyelleri de çok iyi değil. Zaten ddr3'te ramleri oc yaparak performans getirisi yapamıyorsunuz. Çok az olur,gerek olmaz.

Evet 1T yazıyor ise 2T yapın.

Eğer ki elle girdiğiniz ram timingleri,yani yukarıdan aşağıya olacak şekilde:
    9
    9
    9
    24
    2T
    bunlarda bir sorun teşkil etmezse bu şekilde kullanın. bu değerler Ramlerinizin defaul değerleridir zaten. Olur da hata verirse şu değerleri sırasıyla bu sefer elle girin:
    11
    11
    11
    28
    2T

Nb Fruquency işlemci(kuzey köprüsü) ile alakalıdır. O değere ellemeyin.Default ayarda bırakın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HackAv -- 26 Haziran 2019; 14:30:24 >

• quote:

Anakartınız 2100 mhz oc ram destekliyor diye ramlerinizi istediğiniz gibi tutup söz konusu hıza çıkaramazsınız. Çok iyi oc potansiyeli olan ramleriniz olur, o şkilde kullanırsınız.
    Sizin ramleriniz DDR3 1600 mhz ve oc potansiyelleri de çok iyi değil. Zaten ddr3'te ramleri oc yaparak performans getirisi yapamıyorsunuz. Çok az olur,gerek olmaz.

Evet 1T yazıyor ise 2T yapın.

Eğer ki elle girdiğiniz ram timingleri,yani yukarıdan aşağıya olacak şekilde:
    9
    9
    9
    24
    2T
    bunlarda bir sorun teşkil etmezse bu şekilde kullanın. bu değerler Ramlerinizin defaul değerleridir zaten. Olur da hata verirse şu değerleri sırasıyla bu sefer elle girin:
    11
    11
    11
    28
    2T

Nb Fruquency işlemci(kuzey köprüsü) ile alakalıdır. O değere ellemeyin.Default ayarda bırakın.

Alıntıları Göster
    Son verdiğiniz değerler için de mi acaba 1.50V olacak yoksa başka değerde mi voltaj vereceğim ?

• quote:

Son verdiğiniz değerler için de mi acaba 1.50V olacak yoksa başka değerde mi voltaj vereceğim ?

Alıntıları Göster
    Voltaj 1.50 olsun ve yine 1600 mhz'de çalıştıracaksınız ramlerinizi. Sadece söylediğim ram timingleri değişeceksiniz. ilk verdiğim değerlerde sorun yaşamazsınız sizin için de iyi olur;çünkü ram timingleri ne kadar düşükse o kadar iyi performans alırsınız.
  • quote:

Voltaj 1.50 olsun ve yine 1600 mhz'de çalıştıracaksınız ramlerinizi. Sadece söylediğim ram timingleri değişeceksiniz. ilk verdiğim değerlerde sorun yaşamazsınız sizin için de iyi olur;çünkü ram timingleri ne kadar düşükse o kadar iyi performans alırsınız.

Alıntıları Göster
    Tamam hocam ben 1600 Mhz istiyorum öyle kalsın ben şunu sorayım daha da yormayayım sizi de. Şimdi 9-9-9-24-2T timing gireceğim XMP Disable olacak bir de orda Dram Frequency var o Auto da mı kalsın yoksa ordan 1600 Mhz seçeneğini mi seçeyim ? Timing girince zaten kendisi 1600 Mhz olur diyorsan onu da ellemeyip Auto da bırakıcam çünkü. Nasıl yol izleyeyim üstadım ?

• quote:

Tamam hocam ben 1600 Mhz istiyorum öyle kalsın ben şunu sorayım daha da yormayayım sizi de. Şimdi 9-9-9-24-2T timing gireceğim XMP Disable olacak bir de orda Dram Frequency var o Auto da mı kalsın yoksa ordan 1600 Mhz seçeneğini mi seçeyim ? Timing girince zaten kendisi 1600 Mhz olur diyorsan onu da ellemeyip Auto da bırakıcam çünkü. Nasıl yol izleyeyim üstadım ?

Alıntıları Göster
    Xmp disable olacak, Dram Fruqency ayarı,yukarıda da dediğim gibi autoda olmayacak,kendin oradan 1600 mhz seçeceksin. timigleri de kendin autodan çekip,elle gireceksin.Zaten daha önce girmissin 11 11 11 diye. Bu sefer söylediğim değerleri elle gireceksin. Voltaj kısmına da girip orayı da autodan çekip,manuel olarak 1.50 gireceksin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HackAv -- 26 Haziran 2019; 14:35:9 >

• quote:

Xmp disable olacak, Dram Fruqency ayarı,yukarıda da dediğim gibi autoda olmayacak,kendin oradan 1600 mhz seçeceksin. timigleri de kendin autodan çekip,elle gireceksin.Zaten daha önce girmissin 11 11 11 diye. Bu sefer söylediğim değerleri elle gireceksin. Voltaj kısmına da girip orayı da autodan çekip,manuel olarak 1.50 gireceksin.

Alıntıları Göster
    Tamamdır. Yarın durumu editlerim ben hocam teşekkürler.
  • en başta ramleri dual görmemesi çok saçma aynı kit diyorsun 2 4 slota takarsın dual çalışır bunu elle yapınca olması çok tuhaf neyse donma yapıyor dedin anakartın cihipseti yüklü değilse onu yükle derim
  • Anakartın biosu güncel mi kontrol ettin mi ? Değilse güncellemeni tavsiye ederim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • @mito1172

Chipset yüklü hocam ama bilmiyorum donup kalıyor hemen oyun oynarken hiç olmuyor yani denk gelmedi oyun oynamazken normal takılırken bir anda donup kalıyor. AMD Chipset Driveri ve Marvell Sata Sürücüsü kurulu ama eski sürüm sitesinden indirmiştim 2011 yılına ait bunun günceli varsa verebilirsen onu da güncellerim belki de ondan yapıyordur. AMD Chipset sürücü zaten güncel başka da yok sitesinde 990FX kısmından indirip kurmuştum.Marvelli silsem mi acaba ne dersin ?

@trkocaer

Daha dün güncelledim hocam 2.00 son sürümde şuan bios.
  • neden cihipset dedim? bir ara benim am3 sistemde de olmuştu ekran kartı driverinden sonra cihipseti yükledim düzeldi senin kart neydi ssd var dimi sistemde? Marvelli sil dene istersen bu arada site de manyadı alıntı yapınca mesajı göndermiyor hay sizin yapacağınız işe dh
  • Asus GTX 275 var bende şuan idarelik Kingston V300 60 GB SSD var taş gibi hala bu var bir de normal 500 GB HDD var Seagate SATA III 1 TB Harici Disk var oda sürekli Usb 3.0'da takılı duruyor. Marvell Sata kontrolcüydü sanırım sürücüsü çok eski onu silersem sistemin hızı düşmez demi ? @mito1172
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.