Şimdi Ara

Ram MHZ Yükseltme Hakkında (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
1.243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bir dene kopyalama yaparken donuyorsa ssd de sorunlu olabilir marvel ayrıca kuruyorsan hiç kurmadım bu güne kadar dene bakalım ama 2-4 takıpta açılmaması hala garp bir durum
  • quote:

Orijinalden alıntı: mito1172

bir dene kopyalama yaparken donuyorsa ssd de sorunlu olabilir marvel ayrıca kuruyorsan hiç kurmadım bu güne kadar dene bakalım ama 2-4 takıpta açılmaması hala garp bir durum
    Şuan 1-3 şeklinde takılı ramler kopyalama vs işlemi yaptım baya bir sorun oluşmadı gece techpowerup un bir ram test programı var onu açtım 5 dakika sonra baktım yine donup kalmıştı makina bana kalırsa ram sorunu var sistem de ya voltajı yapamadık yada gecikme değerlerini. Akşam yine format atıcam win8.1 kurucam ama anlamadığım şu oyun oynarken yapmıyor bunu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • valla kardeş rami takarsın arıza yoksa çalışır bunun dışında voltajla oynamak keyfi iştir yani oc yapmaya girer senin donanımda bir sorun var buradan anlamak çok zor bir tavsiye daha vereyim tek rami 2ci slota tak öyle kullan baktın yine dondu diğer rami dene 2 ramden birinde donmazsa ramin biri sorunlu olabilir tahmin tabizaten 2-4 açılmaması sorun olduğunu gösteriyor 3 donamdan birinde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 26 Haziran 2019; 17:48:15 >
  • mito1172 kullanıcısına yanıt
    Ramler sorunsuz reis 2-4 açmıyor 1-3 açıyor hemen led kısmında 54 numara yazıyor 2-4 takarsam bunu da sitesinde buldum sanırım 54 numara için yazılmış bakarmısın ben pek anlamadım.

Problem related to memory. Please re-install the CPU and memory then clear CMOS. If the problem still exists, please install only one memory module or try using other memory modules.

Bu yazıyor. Diğer konu da birisi işlemciyi ramleri sök geri tak dedi onu da deniycem akşam. Gece 1 e kadar uğraştım elle girdim ettim önce sorunsuz çalışıyor sonra reset atıyorum makinaya olmuşmu diye sonra 8 GB olan ram 8 GB yanında 3.95 gb kullanılabilir diyor 4 gb donanıma ayrılmış diyor tekrar tekrar reset atayım düzeliyor geri normal 8 gb'a dönüyor anlamadım bu işi valla. 1600 mhz de çalışıyor elle 9.9.9.24 giriyorum çıkıyorum çalışıyor hemen ohh be tamam diyorum cpu-z açıyorum ramler dual ama gecikme 1866 mhz gibi 11.11.11.27 de çalışıyor cidden çok tuhaf bir sorun var.

• The-Undertaker kullanıcısına yanıt
    Hocam aynı sorun bende de var sizinkinden tek farkı 1. ve 3. slotlar sorunsuz çalışıyor sadece 2 ve 4 e ram takarsam görüntü alamıyorum. 1 2- 1 4- 3 2- 3 4 olacak şekilde ram takarsam donanıma ayrılmış olarak gözüküyor. Şu an 8 gb den fazla ram takamayacağım için ben pek uğraşmadim böyle kullanıyorum. Bu soruna yol açan genel sebepler işlemcinin yerine tam oturmaması yahut pinlerde bir sorun olması birde işlemci soğutucusunun fazla sıkı olması. Size tavsiyem işlemciyi söküp taktiktan sonra soğutucuyu sadece işlemcinin üstüne koyun birde öyle deneyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2019daDHyekatilmak -- 27 Haziran 2019; 12:1:4 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2019daDHyekatilmak

Hocam aynı sorun bende de var sizinkinden tek farkı 1. ve 3. slotlar sorunsuz çalışıyor sadece 2 ve 4 e ram takarsam görüntü alamıyorum. 1 2- 1 4- 3 2- 3 4 olacak şekilde ram takarsam donanıma ayrılmış olarak gözüküyor. Şu an 8 gb den fazla ram takamayacağım için ben pek uğraşmadim böyle kullanıyorum. Bu soruna yol açan genel sebepler işlemcinin yerine tam oturmaması yahut pinlerde bir sorun olması birde işlemci soğutucusunun fazla sıkı olması. Size tavsiyem işlemciyi söküp taktiktan sonra soğutucuyu sadece işlemcinin üstüne koyun birde öyle deneyin
    Yok hocam aynı sorun bende de var işte 2-4 slotlara takınca bende görüntü alamıyorum bana söylemişsin ama sen denedin mi hiç işlemci söküp takmayı falan ? Bende 2 tane AMD stok soğutucu var onları deniycem hiç takmıycam sadece işlemcinin üstüne koyup bırakıcam bakalım ne olacak yine akşam uğraşıcam bununla oldu oldu olmadı geri vericem arkadaşa kabul etti zaten tamam alırım dedi. Öyle bişey ki hocam ayarlıyorum güzelce açıyorum windowsu 8GB rami sorunsuz kullandırıyor görev yöneticisini açıyorum 1600 MHz yazıyor Cpu-z açıyorum Dual diyor ama 11-11-11-27 gecikmede çalışıyor normalde 9-9-9-24 olması gerek neyse kullanırım diyorum işim bitiyor kapatıyorum 1 saat sonra açıyorum tekrardan sistemi hiçbirşeyi ellemiyorum windowsu açıyorum hayydaa 8 GB ram yanında 3.96 GB kullanılabilir diyor görev yöneticisin de 4 GB donanıma ayrıldı gösteriyor 1 saat önce sorunsuz çalışıyordu ne değişiyorda böyle oluyor tekrar anlamıyorum.

Ben işlemciyi söküp takıp denedim arada bir gördü ama sistem yeniden başlatınca eskisi gibi oldu. Sadece soğutucuyu monte etmeden denemedim oda zor sökülüp takıldığı için.

Edit: bende sistemi 2 ay önce kurdum anakart ga-p55-ud3r alırken her slottan tek ram ile görüntü aldık. Anakartda kullanacağım işlemci 2 hafta sonra elime geçti kurulumu yaptım dediğim sorun gün yüzüne çıktı. Anakartı alırken yaptığımız deneme herhangi bir soğutucu monte etmeden sadece bloğu işlemcinin üstüne koyup denemiştik. Geçen günlerde de yabancı bir kaç forumda soğutucu fazla baskı yapıyor ise böyle bir sorun olabilir diye bir kaç yorum gördüğüm için size söylemek istedim. He ben 1 aydır uğraşmıyorum bezdim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2019daDHyekatilmak -- 27 Haziran 2019; 13:21:47 >
  • quote:

Ben işlemciyi söküp takıp denedim arada bir gördü ama sistem yeniden başlatınca eskisi gibi oldu. Sadece soğutucuyu monte etmeden denemedim oda zor sökülüp takıldığı için.

Edit: bende sistemi 2 ay önce kurdum anakart ga-p55-ud3r alırken her slottan tek ram ile görüntü aldık. Anakartda kullanacağım işlemci 2 hafta sonra elime geçti kurulumu yaptım dediğim sorun gün yüzüne çıktı. Anakartı alırken yaptığımız deneme herhangi bir soğutucu monte etmeden sadece bloğu işlemcinin üstüne koyup denemiştik. Geçen günlerde de yabancı bir kaç forumda soğutucu fazla baskı yapıyor ise böyle bir sorun olabilir diye bir kaç yorum gördüğüm için size söylemek istedim. He ben 1 aydır uğraşmıyorum bezdim
    Valla benim de soğutucu zor çıkıyor ama eğer sorunu çözecekse sökerim eve geçince nasıl olsa stok soğutucu var onu koyarım üstüne denerim aynı şekil bak bende de yeniden başlatınca eski haline dönüyor geri bende tabi hemen sövüyorum

Şimdi nasıl yapayım hocam işlemciyi ve ramleri sökeyim işlemciyi geri takayım ardından stok soğutucuyu takmadan sadece işlemcinin üstüne koyup fan kablosunu takayım yakmayalım işlemciyi en sonunda da ramleri 2-4 slotlara takıp bakayım bu şekil de mi yapayım eve geçince ?

Hocam zaten 54 nolu hata ile üreticide (soğutucu kısmı hariç) aynı şeyi demiş. Ramleri tek tek 2 ve 4 de deneyin görüntü alırsanız eğer bir gelişme kaydetmiş olursunuz. 1 yada 3 e tek ram takınca sisteminiz sorunsuz çalışıyordu yanlış hatırlamıyorsam. Tabi yinede soğutucu tam monte edilmeden deneyeceğiniz için bios ekranında öteye geçmeyin . İmkaniniz varsa işlemci soketini hava ile temizleyin

• quote:

Hocam zaten 54 nolu hata ile üreticide (soğutucu kısmı hariç) aynı şeyi demiş. Ramleri tek tek 2 ve 4 de deneyin görüntü alırsanız eğer bir gelişme kaydetmiş olursunuz. 1 yada 3 e tek ram takınca sisteminiz sorunsuz çalışıyordu yanlış hatırlamıyorsam. Tabi yinede soğutucu tam monte edilmeden deneyeceğiniz için bios ekranında öteye geçmeyin . İmkaniniz varsa işlemci soketini hava ile temizleyin
    Valla aldığım kişi 15 gün kullanmadım koydum kenara dedi acaba işlemci soketinin içi pislenmiş olabilir mi ram slotlarını diş fırçası ile temizledim ama işlemci soketini diş fırçasıyla temizlesem sorun olur mu acaba ? Bende şuan sadece saç kurutma makinası var soğuk tarafı ile üfletsem temizler mi sence ? Evet aynen 1-3 te sorunsuz açıyor makina 2-4 takınca açmıyor bir de 1-4 şeklinde takınca açılıyor aslında slotlar sağlam çalışıyor. Yok windowsu açarım yine bakarım stok soğutucu koyucam üstüne fan kablosunu takıcam soğutsun yine.

Hocam bi ihtimal toz vs gibi birşey varsa pinler arası teması engelleyecek o yüzden dedim. Amd soketler fırça ile temizlenmez herhalde
    Ram MHZ Yükseltme Hakkında

Bendede 2 ve 4 e ram takınca ram gözüküyor ama aktif olmuyor. Anakartlarimizda maddi bir hasar yoktur inşallah bir çözüm bulabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2019daDHyekatilmak -- 27 Haziran 2019; 14:27:22 >
  • quote:

Hocam bi ihtimal toz vs gibi birşey varsa pinler arası teması engelleyecek o yüzden dedim. Amd soketler fırça ile temizlenmez herhalde

Bendede 2 ve 4 e ram takınca ram gözüküyor ama aktif olmuyor. Anakartlarimizda maddi bir hasar yoktur inşallah bir çözüm bulabilirsiniz
    Valla bilemedim ya temizlik konusunda sorunum yok temizlerim de diş fırçası sorun edermi acaba ya bilemedim valla. Toz olabilir ama bak bu forumda birisi konu açmış işlemci ve ramleri çıkardım temizlik için sonra geri taktım bu sorun çıktı demiş sanırım bu sorun herkeste var adamın anakartı asus m5a99x evo yani anakart olarakta farklıyız şuan ama sorun aynı sorun. Bana kalırsa dediklerin doğru olabilir bence. ben şu temizleme işini yapayım eve gidince şuan işteyim

Evet hocam bu sorun anakart ve işlemci tipi fark etmeden çoğu marka model de olmuş o yüzden ve benim gördüklerimde en çok g.skill ram vardı. Bende g.skill kullanıyorum. Kesin olarak neyden kaynaklanıyor bilinmiyor deneme yanılma yoluyla bir sonuca varabiliriz umarım

• quote:

Evet hocam bu sorun anakart ve işlemci tipi fark etmeden çoğu marka model de olmuş o yüzden ve benim gördüklerimde en çok g.skill ram vardı. Bende g.skill kullanıyorum. Kesin olarak neyden kaynaklanıyor bilinmiyor deneme yanılma yoluyla bir sonuca varabiliriz umarım
    O dediğin temizleme işine bakayım ben söküp takma da yapıcam gece yine iş düştü desene
  • quote:

Orijinalden alıntı: The-Undertaker

@mito1172

Chipset yüklü hocam ama bilmiyorum donup kalıyor hemen oyun oynarken hiç olmuyor yani denk gelmedi oyun oynamazken normal takılırken bir anda donup kalıyor. AMD Chipset Driveri ve Marvell Sata Sürücüsü kurulu ama eski sürüm sitesinden indirmiştim 2011 yılına ait bunun günceli varsa verebilirsen onu da güncellerim belki de ondan yapıyordur. AMD Chipset sürücü zaten güncel başka da yok sitesinde 990FX kısmından indirip kurmuştum.Marvelli silsem mi acaba ne dersin ?

@trkocaer

Daha dün güncelledim hocam 2.00 son sürümde şuan bios.
    Anakartın incelemesine baktığımda Marvell chipset ten bahsedilmiyor.Siz sürücüsünü kurdum diyorsunuz.Marvell sorundur,hdd,ssd yavaş çalışabilir vs.Yüklemeyin,deneyin.
    https://forum.donanimhaber.com/asrock-990fx-fatal1ty-professional-anakart-incelemesi-kullanici-yorumlari-fx8350--72117954

ram problemi var diyor bence emanet bir ram bul onları dene sanki ramler sorunlu gibi zaten 2-4 çalışmamasından bir sorun olduğu belli

Hafızayla ilgili problem. Lütfen CPU'yu ve belleği tekrar takın, ardından CMOS'u silin. Sorun devam ederse, lütfen yalnızca bir bellek modülü takın veya diğer bellek modüllerini kullanmayı deneyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 27 Haziran 2019; 18:15:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xMANİTUx

Anakartın incelemesine baktığımda Marvell chipset ten bahsedilmiyor.Siz sürücüsünü kurdum diyorsunuz.Marvell sorundur,hdd,ssd yavaş çalışabilir vs.Yüklemeyin,deneyin.
    https://forum.donanimhaber.com/asrock-990fx-fatal1ty-professional-anakart-incelemesi-kullanici-yorumlari-fx8350--72117954

Alıntıları Göster
    Hocam kendi sitesinde sürücü kısmın da vardı indirdim hepsini biosa girince Sata ayarlarında gördüm bende AMD AHCI Mode , Marvell AHCI Mode vs var bende Marvell AHCI açık durum da AMD AHCI kapalı aygıt yöneticisinde de çıkıyor ne yapmam lazım ?

• quote:

Orijinalden alıntı: mito1172

ram problemi var diyor bence emanet bir ram bul onları dene sanki ramler sorunlu gibi zaten 2-4 çalışmamasından bir sorun olduğu belli

Hafızayla ilgili problem. Lütfen CPU'yu ve belleği tekrar takın, ardından CMOS'u silin. Sorun devam ederse, lütfen yalnızca bir bellek modülü takın veya diğer bellek modüllerini kullanmayı deneyin.
    Başka pc de denedim çalışıyor ramler
  • quote:

Orijinalden alıntı: The-Undertaker

Hocam kendi sitesinde sürücü kısmın da vardı indirdim hepsini biosa girince Sata ayarlarında gördüm bende AMD AHCI Mode , Marvell AHCI Mode vs var bende Marvell AHCI açık durum da AMD AHCI kapalı aygıt yöneticisinde de çıkıyor ne yapmam lazım ?

Alıntıları Göster
    Bence amd ahcı sürücüsünü kurmalısınız.Amd ahcı açılmıyormu?

Not:Ramlerin sorunu marvalle alakalı olmasada bu sürücü de dertrlidir,o bakımdan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xMANİTUx -- 27 Haziran 2019; 18:27:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xMANİTUx

Bence amd ahcı sürücüsünü kurmalısınız.Amd ahcı açılmıyormu?

Not:Ramlerin sorunu marvalle alakalı olmasada bu sürücü de dertrlidir,o bakımdan.

Alıntıları Göster
    Hocam bu marvell sanırım sata kontrolcüsü olması gerek. onu kapatırım problem değil amd ahcı açınca da sürekli boot yapacağı zaman beyaz yazılar çıkıyor eski pcler gibi ondan sevmiyorum bende onu neyse bakayım ben zaten sistem de amd chipset sürücüleri kurulu marvelli kaldırayım mı bide ne tür dertli onu anlamadım sorunu ne ki bunun ?

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.