Şimdi Ara

Ram mavi ekran ve bios sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Gta5 icin mevcut 4gb ramime bir 4gb daha ekledim.Bu sabah everestten ramleri kontrol ettiğimde 8 yerine bellek kismi 4gb olarak gördüm. Kullanılan bellek ise 3gb (bosta). Yeni ram i tek basina taktim mavi ekran verdi . Daha sonra biosu guncelledim. Suanda pc Hicbirsekilde acilmiyor. onerisi olan var mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burnout53 -- 7 Temmuz 2015; 14:52:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ram Slotları Yanmış Olabilir Yada Ters Takma Tam Oturttuama Vs Vs Gibi Sorunlardan Alot Ve Ya Ram Yanmış Olabilir

• Bios'u sıfırlayın ilk önce, anakartın üzerinde saat pilinden büyük bir pil vardır onu çıkarın bir kaç dakika bekleyin, bu sırada power kablosu takılı olmasın, tekrar açmaya çalışın. Ramlerin marka model nedir?

Edit: Pili çıkarırken anakarta zarar vermemeye dikkat edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ApexiRubber -- 7 Temmuz 2015; 14:56:37 >
  • 1 adet kingston genesis 4gb yeni aldigim ise kingston savage red.

Bios sifirlama islemini pil ilemi yapiyoruz anlayamadim? Suanda pc Hicbirsekilde calismiyor goruntu yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burnout53 -- 7 Temmuz 2015; 14:59:39 >
  • Modelleride yazarsan farklı frekans olabilir, timingler farklı olabilir. İlk olarak anakartı çalıştırmak lazım, önceki ramle dediğim işlemi yapalım pili çıkarıp takın anakart aktif olsun ramlere sonra bakarız.
  • Suanda pili cikarttim bekliyorum. Ramler ikiside 1600mhz,cl9. Bios guncelledikten sonra boyle oldu.umarım pil ise yarar.

edit: 10-15dk bekledikten sonra taktim pc actigimda degisen birsey olmadi. Biosu sifirlamam gerek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burnout53 -- 7 Temmuz 2015; 15:22:28 >
  • Yanlış bios sürümü yüklemiş olabilir misin? Sonradan alınan aynı model/marka ramlerde sıkıntı yapabiliyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ram ile alakalı mavi ekran sorunu
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ApeXiRubbEr

Yanlış bios sürümü yüklemiş olabilir misin? Sonradan alınan aynı model/marka ramlerde sıkıntı yapabiliyor.

Şuanki sorun biostan. Biosu bozdum sanirim yanlis guncellemeyle. Nasil sifirlarim diye bakıyorum. Jumper ve pil ise yaramadi.

• Elinde buzzer var mı? Varsa hata verecektir o bip sesine göre hataya bakabiliriz %100 o hata olamayabilir ama belki başka şeye yönlendirir.

• quote:

Orijinalden alıntı: ApeXiRubbEr

Elinde buzzer var mı? Varsa hata verecektir o bip sesine göre hataya bakabiliriz %100 o hata olamayabilir ama belki başka şeye yönlendirir.

Buzzer var ama bios güncellemesinden sonra sesi gitti.

• Hocam sende her yeri tıkamışsın . Bios pilini sökerek tekrar resetlemeye çalışır mısın?
  • Anakartınız büyük ihtimal yanmış. RAM slotlarından kaynaklanıyor. Düzeltmeniz mümkün olmayabilir.

• Denedim tekrar fakat değişen birşey olmadı. Güç tuşuna bastığımda fanlar devreye giriyor fakat buzzerdan ses yok. Ayrıca görüntü de gelmiyor.
  • Kasa içinde bağlı bileşenleri çıkarır mısın, ekran kartı, hdd, dvd veya başlı bulunan pci kart vs sadece işlemci ve ram olarak çalıştırır mısın onboard bağlayarak.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.