Bildirim
Ram kullanımı sorunu
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
Bende de aynı şeyler açık 8gb ram %39 kullanımda -
Dün reset attım düzeldi fakat şimdi bilgisayarı açtığım gibi %60 da kullanım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ram kullanımı Donanım Haberden kaynaklanıyor. DH sekmelerini kapatıp ram kullanımına öyle bakın isterseniz.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Şuan bu mesajı yazarken tek sekmede ram kullanımı %80-82 arasında geziyor 2-3 tane sekme açarsam %90 ve üzerini görüyorum ama asıl sorun o değil internet tarayıcıyı kapattığım zaman bile %60'da duruyor kullanım normal değil bu durum bence.
aşırı şekilde kasıyor bu arada yazarken arada bir düzeliyor sonra yine başlıyor forumdan kaynaklı olarak. -
Beyler bu konuda başka sorun yaşayan yok sanırım %100 bile gördüm sadece iki sekme ve torrent açıkken, Bazen ilk açılışta %70 üstünde kullanım oluyor açılır açılmaz direk reset atıyorum %20'de başlıyor linüx'e geçeceğim W10'u sadece oyun ve bir kaç program için kullanacağım bıktım artık -
Sistem boştayken 800mb civarı. Chrome ortalama 500mb kullanıyor.
Sistem açıldıktan 24 saat sonra sistem boştayken 1gb civarı,Chrome ile en fazla 1.8gb.
quote:
Merhaba arkadaşlar merak ettiğim birşey var acaba ram kullanım miktarlarınızı yazrmısınız -
Aynı şeyler açıkken bendede 2 gb ram kullanıyor Windows 10 -
Geçenlerde yayınlanan büyük güncelleme ile bu sorun ortadan kalkmış durumda daha stabil ve düzgün çalışıyor sistem bilgilendireyim dedim. -
Merhaba aradan neredeyse 2 sene geçti ama aynı sorun yaşanmaya devam etmekte, Bayadır güncelleme yapmıyorum aklıma gelen tek şey güncelleme ypılsın diye ram şişiriyor sanırım sistem saçma bir teori ama başka birşey yok aklıma gelen, 8GB ram olurda kullanım oranı nasıl %99'a çıkar anlamıyorum üstelik arka planda sadece torrent ve chrome açık bu kadar saçmalık olmaz -
Merhaba.
Yanlış anlamayın, anlamadığınız veya Windows Xp,den kalma alışkanlığınız yüzünden atladığınız nokta şu, Windows 10,un diğer Windows sürümlerine göre çok daha gelişmiş bir Bellek Yönetimi var ve bu Bellek Yönetimi sayesinde siz daha hızlı işlemler yapabilesiniz işleriniz çok daha hızlı olsun diye, sık kullandığınız uygulamaları arka planda hazır tutar ve siz uygulamaya tıkladığınız anda açılır, bunu kendinizde test edebilirsiniz, örnek olarak hiç kullanmadığınız bir uygulamaya tıklayın ve açılmasının sık kullandığınız uygulamalara göre daha geç olduğunu fark edeceksiniz, fakat ikinci ve üçüncü açışınızdan sonra, uygulama açılış hızı daha hızlı olacaktır.
Gelelim Google Chrome meselesine, Google Chrome yapısı itibari ile her açtığınız yeni sekmeyi bir tarayıcı gibi gösterip, hem performans hemde güvenlik için bunu uyguluyor, örnek olarak Google Chrome,da diyelim ki 10 sekme açık ve siz önemli bir şey yapıyorsunuz, eğer bu 10 sekme tek bir tarayıcı olarak çalışsaydı ve bu sekmelerden herhangi bir tanesinde bir sorun oluşsaydı, önemli çalışmanızı diğer bir sekmede ki çökme yüzünden kaybedersiniz, fakat Google Chrome,un bu yeni yapısı sayesinde, herhangi bir sorun durumunda sadece sorun oluşan sekme çöker ve diğer sekmelerinizde ki çalışmalarınızda kayıp yaşamazsınız.
Sonuç olarak, siz Windows 10,un Görev Yöneticisi,nde %80 Bellek kullanımı görebilirsiniz fakat bu sistem kararlılığı için gereklidir ve aslında olması gereken de budur, bu yüzden Google Chrome,u ya böyle kabul edeceksiniz yada ben Görev Yöneticisi,in de az bellek kullanımı görmek istiyorum diyorsanız Google Chrome yerine bir çok alternatif tarayıcı var, onları deneyebilirsiniz.
-
Hocam yazdığınızı kısmen biliyorum lakin bir bilgisayar boşta iken %80 üzeri ram kullanıyorsa'ki 8Gb azda değil bence bir sorun var demektir, Yaklaşık bir sene öncede aynı şeyler olmuştu ne hikmetse güncelleme yaptıktan sonra düzelmişti, Sizin yazdığınız gibi belirli bir aralıkta kalsa zaten sorun değil sorun yavaş yavaş sürekli artması kullanımın %99 gördüm kaç kere yaptığım şeylerde çok basit hani öyle ağır yüke sokacak şeyler değil bilgisayarı. -
Bu sorunun bir çok sebebi olabilir, işletim sisteminiz orijinal mi ?
Bilgisayar imzadaki bilgisayar mı ? -
Evet imzadaki sistem. -
İşletim sistemi orijinal, bilgisayar donanım olarak iyi, o zaman geriye ya kullanım alışkanlıkları ile alakalı bir sorun veya yazılımsal bir sorun kalıyor., örnek olarak anakart çipset sürücüsü bile bu duruma sebep olabilir, yani bir sorun var ama ne ?
Ne demek istediğimi anlatabilmişimdir umarım -
Anladım hocam, Bende onu arıyorum fazla uğraşmıyorum ama yazılımsal diye düşünüyorum bende, Arka plan uygulamaları tam saçmalık ben kapatıyorum kendi kendine yine açılıyor 2 saniye sonra
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X