Yukarıda vermiş olduğum linkten CPU-Z programını indir ve çalıştır. Programda Memory sekmesine tıkla, Frequency yazan yerin karşısındaki değeri 2 ile çarp, karşına kullanmakta olduğun ramin çalışmakta olduğu fekans çıkacaktır.
Yukarıda vermiş olduğum linkten CPU-Z programını indir ve çalıştır. Programda Memory sekmesine tıkla, Frequency yazan yerin karşısındaki değeri 2 ile çarp, karşına kullanmakta olduğun ramin çalışmakta olduğu fekans çıkacaktır.
Eyvallah saolasın dostum.
demekki '533' lükmüş.
Yeni alacağım ramde 533 lük olucak ozmn.SAOL
ramin üsütnde yazıyodur oraya bak
bide everst programıyla bak
ramin çalıştığı hız o ram olduğu anlamına gelmez
bende 533lük ram var ama işlemci yüzündne 490da çalışıyolar
belki sendeki 667lik ama 533te çalışıyo olabilir
quote:
Orjinalden alıntı: JackDaniels
Ramin üzerinde yazmıyo.Peki everest programını nerden bulabilirim?
quote:
Orjinalden alıntı: DarkSleep__
Ramin üzerinde yazmıyo.Peki everest programını nerden bulabilirim?
Bu arada seri numarasını niye üzerini çizdim bende anlamadım.Hep görüyorum çiziyolar bende öle çizdim
quote:
Orijinalden alıntı: JackDaniels
Kardeş üşenmeden bena yanıt verirsezi sevinirm.<ben boşuna bilgisayarcı ile ppaz olmak istemiyorum.bende de ram faturda 1 gb ddr 2 800 mhz yazıyor.fakat cpu -z 333 gösterir.böylece benim ram 667 oluyorsa o zaman eden faturda 800 mhz yazıyor.800 mhzlik bir ram neden 667 de çalışsın
Öncelikle belleğinin üzeinde muhakkak ürün kodu yazar oraya bir bak 667 veya 800 geçmesi laızm
800 ise 800MHzdir,
Ancak belleği aldıktan sonra BIOS2tan ayar yapmassan standart hızlardan birinde daha düşük MHz çalışır. aldığın bilgisayarcı ayar yapmamıştır muhtemelen :)
ne marka belleğin üzerinde yazan kodları buraya yazarsan daha akıllı bir fikir yürütülebilir, yada arkadaşın dedğiği gibi everesti kur marka model bilgisi içine kaydedilmişse belleğin ki genel de kaydedilir orada gözükecektir
benim ram 333Mhz gösteriyoda onu çıkartım yeni 1 gb 667 mhz lik taktırırsam sorun yaşar mıyım?bide mhz i düşük olanlar neden daha pahalı??
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme