Şimdi Ara

Ram frekans sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar windows 7 yükledikten sonra ilk oturum açarken restart atıyodu biosa girip ayarları kurcalarken ramin frekansını agresive yaptım bu sefer hiç açılmıyo bilgisayar anakarttan 3 defa dıt dıt dıt diye uyarı sesi geliyo bios pilini çıkarıp bekledim ramleri çıkarıp yeniden taktım olmadı lütfen yardım

• Sistemin nedir Nezamandan beri kullanıyorsun ilk defamı böle yapıyor yazarsan yardımcı olmaya çalışırız.
  • kasanın fişini çıkar 1 dk bekle sonra bios pilini çıkar 5 dk bekle sonra tak çalıştır düzelir
  • Arkadaki güç kablosunu çek, monitor kablosunu çıkar sonra pili çıkar( Çıkardıktan sonra bilgisayarı açmaya çalış kablo takılı değilken) Sonra herşeyi tekrar tak yeniden açmayı dene açılacaktır
  • dediklerinizi yaptım sağolun yorumlar için ama olmuyo malesef bios pilini 1 saatte çıkardım fayda etmedi bu arada kapama tuşuyla kapanmıyo anca fişi çekince kapanıyo bozulduğundan. beri ramlerden sanırım ramleri çıkarıp açmaya çalışıncada aynıhatayı alıyorum anakart intel 945pln bu arada
  • 3 kısa beep sesi:
    hata mesajı:64k tabanlı bellek hatası ram ic muhtemelen arızalıdır

Baska bir ram ile denemeye calıs yada sürekli çıkartıp takarak dene..
  • Bios pilinin hemen yanında jumper var altında "clear cmos" yazar o jumperı bir yana kaydırın ve bilgisayarı açın ekrana görüntü gelmiyecektir.(Bu arada biraz bekleyin) Sonra bilgisayarı kapatıp jumperı eski haline getirin tekrar açmayı deneyin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.