Arkadaşlar windows 7 yükledikten sonra ilk oturum açarken restart atıyodu biosa girip ayarları kurcalarken ramin frekansını agresive yaptım bu sefer hiç açılmıyo bilgisayar anakarttan 3 defa dıt dıt dıt diye uyarı sesi geliyo bios pilini çıkarıp bekledim ramleri çıkarıp yeniden taktım olmadı lütfen yardım
Sistemin nedir Nezamandan beri kullanıyorsun ilk defamı böle yapıyor yazarsan yardımcı olmaya çalışırız.
kasanın fişini çıkar 1 dk bekle sonra bios pilini çıkar 5 dk bekle sonra tak çalıştır düzelir
Arkadaki güç kablosunu çek, monitor kablosunu çıkar sonra pili çıkar( Çıkardıktan sonra bilgisayarı açmaya çalış kablo takılı değilken) Sonra herşeyi tekrar tak yeniden açmayı dene açılacaktır
dediklerinizi yaptım sağolun yorumlar için ama olmuyo malesef bios pilini 1 saatte çıkardım fayda etmedi bu arada kapama tuşuyla kapanmıyo anca fişi çekince kapanıyo bozulduğundan. beri ramlerden sanırım ramleri çıkarıp açmaya çalışıncada aynıhatayı alıyorum anakart intel 945pln bu arada
3 kısa beep sesi: hata mesajı:64k tabanlı bellek hatası ram ic muhtemelen arızalıdır
Baska bir ram ile denemeye calıs yada sürekli çıkartıp takarak dene..
Bios pilinin hemen yanında jumper var altında "clear cmos" yazar o jumperı bir yana kaydırın ve bilgisayarı açın ekrana görüntü gelmiyecektir.(Bu arada biraz bekleyin) Sonra bilgisayarı kapatıp jumperı eski haline getirin tekrar açmayı deneyin
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme