Şimdi Ara

RAM Değişimi ve Donma Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
95
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Acer Aspire E5-573G kullanıyorum, neredeyse 10 yıl olacak.

İşlemci bilgisi şu şekilde: Intel(R) Core(TM) i5-5200U CPU @ 2.20GHz  2.20 GHz

Takılı RAM ise 6 GB.

1 TB gibi geniş bir depolama alanı olduğu için bilgisayarımda tek problemim donma. Üstelik ne bir oyun oynuyorum ne de RAM'a yüklenen programlar açıyorum. Doğrusu yalnızca internette gezinti ve başta Word olmak üzere office programları. Bilgisayar eskidiği için elbette belirli donmalar yaşanacaktır ancak yeni bir bilgisayar almak yerine RAM'i yükseltip bu sorunun üstesinden bir ölçüde gelmem mümkün olur mu?

Araştırdığım kadarıyla Kingston 8GB DDR3L 1600MHz CL11 1.35v benim bilgisayarım ile uyumlu bir RAM. Bu RAM'i alıp bilgisayara kendim taktığımda donma sorununun üstesinden gelir miyim? Yoksa bu kez ısınma sorunuyla mı karşılaşırım?

Bu konularda bana yardımcı olursanız çok sevinirim.

• Ram 4 GB sanırım. Bu modelin internetteki örneklerinde 4 GB var. Windows 7 bile kullansanız 4 GB pek yeterli olmuyor. Her türlü Ram eklemesi yapınız.

Ayrıca hızlı açılış ve günlük kullanım için harddisk yerine ssd tercih ediniz. O da ram kadar etkili oluyor. Harddiski harici 2.5 inc disk kutusuyla da kullanabilirsiniz.
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

Yanıtınız için çok teşekkürler.

Takılı RAM 6 GB olarak gözüküyor ancak farklı bir yerden kontrol etmem gerekiyorsa bilemiyorum. Tahmin etmişsinizdir, bu donanım işlerine dair pek bir bilgim yok, bu sebeple en bariz konuları bile söylemeniz benim için yararlı olacaktır.

Bu bahsettiğiniz ssd tercihini nasıl yapmalıyım, bu konuda önerileriniz var mı?

Bir de bilgisayara kurabileceğim maksimum RAM'i nasıl öğrenebilirim?

• https://cpuid.com/downloads/cpu-z/cpu-z_2.12-en.zip

Kullanılan ramlerin özelliklerini görebilmek için şu yazılımı indirip çalıştırınız. SPD ve Memory seçmelerine resmini konuya ekleyiniz.

Sanırım elinizdeki laptop bu, biri 4 GB biri 2 GB olmak üzere 2 Ram takılı. 2 GBlık yerine bir tane 8 GB takılabilir. Öyle bir sisteme de 12 GB yeterli olur.
    https://forum.donanimhaber.com/acer-aspire-e5-573g-59u9--122838323

Ssd olarak şuna bakabilirsiniz
    999 TL
    SanDisk 480GB SSD Plus Sabit, SATA-3, 2.5"/7mm, 530 MB/sn'e kadar - SDSSDA-480G-G26, Siyah

Sandisk ssd alırsanız mevcut işletim sistemini harddiskten ssdye klonlamak için şu yazılımı kullanılabilirsiniz.

Kingston ssd için anlatmışlar ama yazılım aynı.

Klonlama yapmadan önce windows içinden disk temizleme yapınız. Eski yedekleme (backup) yansılarını temizlersiniz. Fazlalıklardan kurtulursunuz.

Ya da sıfırdan windows kurulumu da yapabilirsiniz.

Çıkan harddisk için şöyle bir kutu alabilirsiniz. Zaten klonlama yapılacaksa hem harddisk hem ssd sisteme bağlı olmalı, onu da bu kutuyla yaparsınız.
    334 TL
    Dark Storex E29 USB 3.0 2,5" SATA Disk Kutusu (DK-AC-DSE29)

• a-f-h A kullanıcısına yanıt

Detaylı yanıtınız benim için aydınlatıcı oldu, çok teşekkürler. (İş yoğunluğum sebebiyle geç yanıt verebildim, bunun için kusura bakmayın lütfen)

Evet, bilgisayarım tam da attığınız bağlantıdaki bilgisayar.

Dediğiniz yazılımı indirip SPD ve Memory sekmelerinin fotoğraflarını ekledim.

SSD konusunda önerileriniz ve paylaştığınız bilgiler için ayrıca teşekkür ederim.

• Samsung çipli Apacer marka DDR3L 1600 mhz CL11 Ram kullanılmış görünüyor.
    Varsa yakınlarda 2. El DDR3L Ram satan yerlerden bakabilirsiniz. Ya da n11den bakarsınız. Siz yine de satıcıya, bir sıkıntı olursa (kullanırken mavi ekran vermesi veya memtesti geçememesi) iade konusunu sorarsınız.

www.n11.com
    Samsung M471B1G73DB0-YK0 8 GB DDR3 1600 MHz Ram Fiyatları ve Özellikleri
    https://www.n11.com/urun/samsung-m471b1g73db0-yk0-8-gb-ddr3-1600-mhz-ram-1378866?magaza=tirsem

Taktıktan sonra memtest86 / memory test yaparsınız. Bazı laptopların biosunda memory test kısmı olabiliyor. Ya da Linux türevlerinde memtest kısmı olabiliyor.
    Yalnız test, 5-6 saat sürebilir. Testi geçerse sorunsuz kullanırsınız.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.