Arkadaşlar öncelikle sa..ben de 1 gb 666mhzlik ( A-DATA ) ram var. Anakartım foxconn P4M9007MB bu anakartta 2 tane ram soketi var internetten modelini yazıp inceleyebilirsiniz pek anlamıyorum. şuanda 1 gb 666mhzlik ram var birde diyer sokete 2gb lık alıcam topla 3 olucak. şimdi sorularım:
1 - Yeni alıcagım ram aynı marka yani a-datamı olmak zorunda 2 - tek slot 2 gb 1066mhzlik bir ram anakartıma uyarmı çalışırmı 3 - benim dier ramim 666 lık oldugundan yeni alıcağımıda 666 mhzlıkmi almak zorundayım. 4 - ramlerin biri 1 gb diyeri 2 gb olursa (1+2=3) problem olurmu yoksa 2 slotada 2gb ( 2+2=4) veya 2 slotada side 1gb ( 1+1=2 ) mi olmak zorunda.
2 slot arasındaki ramlarin vede ramle anakart arasındaki uyuşmayı anlatırsanız sevinirim hem yeni alıcıgım ramle sorun yaşammam hemde bu konuda bilgi edinmiş olurum şimdidin ilgilenen ve yardım eden DH üyelerine tşkler..
Resmi sitesinde anakartınızın max. 667mhz ram desteklediğini görüyorum. 1066mhz ram almanızın bir mantığı yok. 667mhz'lik 2gb bir ram alarak 3gb kullanmanız mümkün. Voltaj ve zamanlamaları kıyaslayarak alırsanız uyum problemi yaşamanız uzak bir ihtimal...