Şimdi Ara

?????ram alacam ama bilmiyorum yardım edin??????*

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bende 2x256mb ddr2 ram var markası venitech ama kaç mhz olduğunu bilmiyorum bu na nasıl bakarım bi de ben ek olarak bir 512mb 533mhz kingston ram almayı düşünüyorum eğer bunu takarsam deiğer ramlarla uygun çalışırmı bir sorun daha var 2 slotta dolu sadece beyaz slotlar boş o slotlarda 2.0 volt yazıyo o beyaz slotlara takma şansım olurmu ilgilenirseniz sevinirim saygılar

• mhz leri uyarsa sorun kalmaz beyaz slotlarada takabilirsin mhz leri öğrenmek için ram in üstüne bak orda yazar ya da everest diye bi program var pc bilgilerini verir ordan yaparsın saygılar
  • ok kardeş onu anladımda pc acılırken 533mhz dual cannel ben o dediğin programı bulamadım ram in özelliklerini başka hangi programla yaparım link verişrisen sevinirim bide bu iki ayrı 256mb ramin üstüne tek bir 512 daha takarsan çalışırmı

quote:

Orjinalden alıntı: nihat1551

mhz leri uyarsa sorun kalmaz beyaz slotlarada takabilirsin mhz leri öğrenmek için ram in üstüne bak orda yazar ya da everest diye bi program var pc bilgilerini verir ordan yaparsın saygılar
  • cpu-z kullan
  • Ramlerin frekansına biostan da bakabilirsin.
    Ram ekleyince sorun çıkarma olasılığı var , ancak çok çok düşük.
  • arkadaşlar buldum ramlerin her biri 256 mb 266mhz diyor yani 512mb 533mhz mi oluyo şimdi buu bide ddr2SD ram dio ben şimdi bi tane kingston marka 512mb 533mhz bir ram alıp taksam nasıl olur bide siyah slotlar da bu 2 ramler var ama geriye beyaz slotlar kalıyo siyahlarda 1.5v beyaz ve boş olan slotlarda 2.0v diyo bu beyaz slota alacağım ram i taksam bir sorun olurmu bid ebu ramlar eğer birleşirse mhz de artarmı mesela 1000mhz gibi ben fazla bilmiyorum bilen arkadaşlara duyrulur lütfen ilgilenin
  • sen şimdi bi tane 512 266 mhz ram alıyosun ve slotun bitanesine takıyorsun okadar

yani 266*2 değil bendede 2*512 var 266 toplamı alınmıyo yani herbirinin mhz aynı olcak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihat1551 -- 5 Şubat 2006 0:04:41 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

sen şimdi bi tane 512 266 mhz ram alıyosun ve slotun bitanesine takıyorsun okadar

yani 266*2 değil bendede 2*512 var 266 toplamı alınmıyo yani herbirinin mhz aynı olcak

nihat kardeş msn ni açamaz mısın ya iki dakka
  • kardeşama acılırken ddr2 533mhz diyo bu nasıl oluyo ben anlamadım yaa ben şimdi 512mb 533mhz ram taksam olurmu neden 266mhz alım birde bendeki ramlerde ddr2 sdram diyo bnu sd ram olmasın bir de cok ilginç ramlerde 4 tane chip var bu nasıl acaba ????? bekliyorum
    quote:

sen şimdi bi tane 512 266 mhz ram alıyosun ve slotun bitanesine takıyorsun okadar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serco_ecz -- 5 Şubat 2006 12:14:21 >
  • hocam sendeki 266 mhz ve anakartın acaba destekliyormu onu da bilmek lazım ki büyük ihtimalle desteklemeyecektir cunku 533 mhz liklerin cogu ddr2 ram oluyor.en iyisi kendine 512 mb 266mhz bir ram alman ki piyasada bulabilirmisin onu da bilmiyorum ikinci el bulabilirsin belki.o yuzden ikisini beraber takarsan bile bu ihtimal olsa bile mhz farklarından dolayı gormeyecektir bir ramini.o yuzden sen once bir anakartının modelini bize yazarsan sana kesin bie cevap verebiliriz.
  • anakartım intel 915GL çipset ya zaten ben makinayı acıp baktım 2 tane ram var 256mb 266mhz ikiside dual çalışıro yani 533mhz olarak şimdi ben 512mb 533mhz alırsam 3 ü bir çalışırmı acaba
    quote:

Orjinalden alıntı: Dussokagi06

hocam sendeki 266 mhz ve anakartın acaba destekliyormu onu da bilmek lazım ki büyük ihtimalle desteklemeyecektir cunku 533 mhz liklerin cogu ddr2 ram oluyor.en iyisi kendine 512 mb 266mhz bir ram alman ki piyasada bulabilirmisin onu da bilmiyorum ikinci el bulabilirsin belki.o yuzden ikisini beraber takarsan bile bu ihtimal olsa bile mhz farklarından dolayı gormeyecektir bir ramini.o yuzden sen once bir anakartının modelini bize yazarsan sana kesin bie cevap verebiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serco_ecz -- 5 Şubat 2006 12:49:09 >
  • Intel Pentium 4 • Intel 915GL/ICH6 • DVI, TV-out • 2x DDR-400 RAM • 2x PCI auf Riserkarte • 2x Serial ATA • 7.1 Sound OnBoard (Analog+SPDIF)
    • 4x USB 2.0 • Firewire • Gb LAN • 1x Seriell + 1x Parallel

anakartının özellikleri bunlar.533mhz ddr2 ramleri desteklemiyor.bu yuzden alsan bile kullanamazsın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: serco_ecz

anakartım intel 915GL çipset ya zaten ben makinayı acıp baktım 2 tane ram var 256mb 266mhz ikiside dul çalışıro yani 533mhz olarak şimdi ben 512mb 533mhz alırsam 3 ü bir çalışırmı acaba
    quote:

hocam sendeki 266 mhz ve anakartın acaba destekliyormu onu da bilmek lazım ki büyük ihtimalle desteklemeyecektir cunku 533 mhz liklerin cogu ddr2 ram oluyor.en iyisi kendine 512 mb 266mhz bir ram alman ki piyasada bulabilirmisin onu da bilmiyorum ikinci el bulabilirsin belki.o yuzden ikisini beraber takarsan bile bu ihtimal olsa bile mhz farklarından dolayı gormeyecektir bir ramini.o yuzden sen once bir anakartının modelini bize yazarsan sana kesin bie cevap verebiliriz.

anakartını açtın baktın 256 mb 266 mhz ... mhz ler toplanıp hesap yapılmaz 1 tane 512 olsa bile diğer slottakiyle aynı mhz de olması gerekir yani ilk dediğim 512 mb 266 mhz alacaksın ddr ise ddr sdr ise sdr alacaksın bu kadar

yerinde olsam 2 tane slot boş demiştin galiba o slotlarada diğerlerinin aynısını alırdım yani 2*256 alırdım diğerlerinin aynından alırdım bildiğim kadarıyla 2*512 yerine 4*256 daha fazla performans gösteriyor

yinede emin olamazsan zaten kasayı sökmiüsün ram in bitanesini sök alacağın yere gir bende bu var buna göre 512 ram alacam dersen zaten verirler sana bu kadar karıştırmana gerek yok yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihat1551 -- 5 Şubat 2006 12:55:17 >

• ok kardeş saol ama ramler dual olduğu için mi 533mhz oluyo ben şimdi 2 tane ram alsam ileride değiştirmek olmaz dimi onun yerine 512mb 266mhz alıp taksam 1024 olur ama eskisi gibi 533mhz de çalışır dimii birde msn mi eklersen sevinirim sana pm attım pc konusunda fazla bilgim yok
    quote:

quote:

anakartım intel 915GL çipset ya zaten ben makinayı acıp baktım 2 tane ram var 256mb 266mhz ikiside dul çalışıro yani 533mhz olarak şimdi ben 512mb 533mhz alırsam 3 ü bir çalışırmı acaba
    quote:

anakartını açtın baktın 256 mb 266 mhz ... mhz ler toplanıp hesap yapılmaz 1 tane 512 olsa bile diğer slottakiyle aynı mhz de olması gerekir yani ilk dediğim 512 mb 266 mhz alacaksın ddr ise ddr sdr ise sdr alacaksın bu kadar

yerinde olsam 2 tane slot boş demiştin galiba o slotlarada diğerlerinin aynısını alırdım yani 2*256 alırdım diğerlerinin aynından alırdım bildiğim kadarıyla 2*512 yerine 4*256 daha fazla performans gösteriyor

yinede emin olamazsan zaten kasayı sökmiüsün ram in bitanesini sök alacağın yere gir bende bu var buna göre 512 ram alacam dersen zaten verirler sana bu kadar karıştırmana gerek yok yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serco_ecz -- 5 Şubat 2006 13:05:28 >

• quote:

ok kardeş saol ama ramler dual olduğu için mi 533mhz oluyo ben şimdi 2 tane ram alsam ileride değiştirmek olmaz dimi onun yerine 512mb 266mhz alıp taksam 1024 olur ama eskisi gibi 533mhz de çalışır dimii birde msn mi eklersen sevinirim sana pm attım pc konusunda fazla bilgim yok
    quote:

quote:

quote:

kardeş ben anakartı nı pek olarak bilmiyorum ama yukarıda ddr2 desteklemediği belirtilmiş.sende o/c yapmadıysan orada nasıl olurda 266 yazar?bi daha bak istersen veya ss koy.cpuzun ss'sini koy bakalım bir buradan

• bunlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serco_ecz -- 5 Şubat 2006 16:32:45 >

• evet resimleri koydum bir bakan yok mu acaba
    quote:

bunlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serco_ecz -- 5 Şubat 2006 20:18:53 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.