Şimdi Ara

RAİD0 İÇİN KİŞİSEL BİR TAVSİYE...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar merhaba diğer konudaki mesajıma yazdım ama burayada yazıp bir nebze de olsa bilgi vermek istedim yaşadığım tecrübeye dayanarak...

eskiden 2x120gb sata2 şeklinde idi raid0 dizem..sonra bir kaç kişden görüp gaza geldim ve bu durumu 4x120 gb şekline çevirdim...pek fark göremedim...tekrar söylüyorum bu benim kişisel tecrübem ve fikrim..şu an tekrar bozdum ve 2x olayına döndüm..ve tekrar şahit oldum ki pek fark göremedim ki gerekli denemeleri yaptım yani yüksek kapasite taşıma vs..

dediğim gibi bu sadece kişisel bir deneyim ve paylaşmak istedim..eğer aksini iddia eden varsa buyursun dinleyelim..boşa yatırım yapmayın..

• peki sana bi soru şimdi ben imzamdaki hdd ye bi kardeş daha alsam ve raid 0 yapsam hangi uygulamalarda yada nerde faydasını görürüm ve ne kadar
  • nerde nasıl perf. göreceğinden ziyade sana benim farkettiğim değişiklikleri aktarayım..

raid partitionları arasında yapılan koyla-yapıştır işlemleri, zip dosyası açma- sıkıştırma loaddan oyun çağırma gibi işlemlerde ben zaman kısalması farkettim..ayrıca win. kurulumu yaklaşık olarak 11 dakika gibi bir süreye düştü..ama 250gb ile raid yapmanı tavsiye etmem çünkü onu yedeklemende sıkıntı olacak..bence onun yanına 2x80gb hdd alıp raid0 kurarsan daha iyi olur.elindekini de yedekleme yapmak için kullanabilirrsin..eğer verilerin önemli diyorsan tabii

bu arada yurtiçinde oldum..bilgine...
  • Recep bilgiler için sagol ayrıca bu konuda sana sorum olacak.
    Arkadasım 2mb önbellekli sata2 Raid 0 performansı ile8 mb ön bellekli raid 0 performansında cok fazla performans farkı olusurmu ?
    Ben elbette olur ama cok fazla farkedermi bilmeme dedim zira 16mb ile 8 mb arasında buyuk performans farkı geldi aklıma...
  • Önbellek ne kadar yüksekse hız o oranda artar.
  • Ben 2 adet 200 gb seagate ile hdtach tan 100mb/s skor alıyorken 3x200 gb disk ile 143mb/s skor aldım...

Ancak Nforce4 kullananlar için bir uyarı yapayım... NCQ ve Read Cache'i devre dışı bırakmanız gerekiyor....
  • Şeytan:
    "Git tanesine 250$ ver ve 2 adet 160GB WD SATA 16MB CACHE(10.000 rpm) HDD al ve RAID 0 yap.

diyor...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sistem için Yorum ve Öneri
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşalr raid 0 yapmak için hdd lerin kodunun tutması şart mı yoksa herheangi 2 tane seagate 160 gb 8mb ön bellekli hdd olurmu
  • evet dediğin doğru..marka kapasite ve cache bellek aynı olması yeterli..ayrıca devirde önemli...

al tuvnera al kardeşim yakışır ve tadına doyamazsın...
  • Raid 0 yapmak için marka cache bellek yada kapasite miktarlarının aynı olması şart değil... Ancak kurduğun raid boyutu mesela 100 gb + 200gb olsun raid 0 yaptığında 200gb raid 0 + 100 gb normal alanın olacaktır.

Cache miktarları ise sorun yaratmaz zaten performans en yavaş diskin performansına göre belirlenir.

Marka da önemli değil...

Hatta bazı anakartlarda pata ve sata hddleri de birbirleri ile raid yapabiliyorsunuz...
  • Arkadaşlar everest programında gezarken dikkatimi çekti yaklaşık 3 ay önce 2 adet WD2500KS hardisk aldım araştırmalarım sonucunda 16 mb olduğunu öğrenerek aldım bu diskleri ve RAİD0 kurdum ama everest programında diskin 1 ini 8 mb 1ini 16 mb gösteriyor raiddenmi kaynaklanıyor yoksa 8mb mı

bu 1. disk

buda 2.disk

wd nin sistesinden seri nolarını kontrol ettim 16 mb gözüküyor

kafam karıştı acaba 8 mi 16 mb mı

Başka arabelleğe bakabileceğim program yokmu acaba

• buda benim çok buyuk farklar yasamıyroum umarım biseyleride yanlış yapmıyroum.

• quote:

Orjinalden alıntı: milyondabir

buda benim çok buyuk farklar yasamıyroum umarım biseyleride yanlış yapmıyroum.

Hız (HD-TACH) 2 katına çıkmıyorsa birşeyleri yanlış yapıyorsun.
  • belki bana yeterince hızlı gelmiyordur bilemiyorum dusundugumde 2x 10000 devir raid daha hızlı yada daha çok beklentim oldugundandır.
    buda diger bir resim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.