Şimdi Ara

Raid sistem neden 1 hafta sonra göçer?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar performansı göz kamaştırıcı Raid sistemim 1 hafta kullandıktan sonra bu sabah açılmadı ctrl+alt +delete,boot failure hatası verdi ve bende ne yaptıysam windowsu kurtaramadım,sonuçta tekrardan raid volume'u bozup kurdum ve şu an windows yükledim.
    Raid 0 kullanan arkadaşlar sizde böyle bir sorun oldumu? Eğer raid 0 yani stripe böyleyse hiç deymezmiş boşuna 2. harddiski almışım.
    yorumlarınızı yazarsanız sevinirim.
    Saygılar.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Raidci arkadaşlar bi yardım etseniz,
    diğer raid yapanlarda herşey yolundamı sisteminizi kaç zamandır sorunsuz kullanıyorlsunuz?
    yazarsanız sevinirim.
  • ben 7-8 ay sorunsuz kullandım,ama şimdi komple sistem değiştiği için bilerek bozdum.Ama neden öyle birşey yaptığı hakkında hiçbir bilgim yok.Çok mu reset atıyordun,belki kayıp dosyalar oluşmuştur
  • Sisteminde problemli donanım (ram, anakart) olabilir. Bunun için sistemini çok iyi test, özellikle ram modüllerini. Windows Memory Diagnostic programını ram testi için tavsiye ederim.

Mirror sistem kurdum gayet sağlıklı ve güvenli çalışıyor. Stripe çok riskli, bu sistemde birde yedekleme diski kullanmak gerekir.
  • durup dururken çökmemesi lazım.....

ben 8-10 ay hiç sorunsuz kullandım....

yanlız şöyle bi şey geçmişti başımdan....
    bi elektrik kesilmesi ve hemen akabinde(anında) geri gelmesi esnasında bilgisayar yeniden başlarken bios kendini default ayarlarına geri çekmiş.....(nasıl oldu hala şaşarım..çünkü normal elektrik kesilmelerinde ve bilgisayar kapandığında bios kendini hep korur...zaten amacı o değil mi biosun ..)bizim kerata bios sen tut kendini fabrika ayarlarına at iyimi...raid den açmıyo tabi bu durumda ..raid den boot edince düzeldi
    raid volume'a da bişey olmamıştı...

bidaha kurdun mu raid....
    bence kur.bi daha olursa ilk şüphleneceğin anakartın raid chipi olsun...

başka bi şey gelmiyo aklıma bi sabah açtım boot failure hatası veriyodu diyosun...
    mbr a bişey olmuştur.....raid volume u kendin bozmak zorunda kaldığına göre hddler raid konumundaymış
    hani raid iflas etti board hddleri ayrı ayrı görüyo desek oda olmaz bu durumda...mevcut bi raid volume varmış ki sen onu silebilmişsin....
    birtek mbr uçmuş/bozulmuş yorumu kalıyo geriye benim yapabileceğim

• mainboardun raid chipinde bir sorun var desek 1 hafta normal çalışıyordu bu sistem ve ben ich5r üzerinden raid yapıyorum yani intel'in güney köprüsü,3.parti bir chip değil,harddisklerde de bir sorun gözükmüyor zira raidi bozup tekrar kurunca sorun yok en azından şu an için,
    ramlerde sorun olabilirmi onu tam olarak test etmedim ama sisofta ram benchmark yapmıştım + saatlerce generals oynadım sorun yoktu,
    Ama inanın arkadaşlar şu an okadar korkarak kullanıyorumki bilgisayarı her açılışta sistem göçmesin diye dua ediyorum.
  • senin işin zor be koçum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • raid 0 kullanılan sistemlerde olmamak için mutlaka bir güç kaynağı ve markalı iyi bir ram kullanmak lazım gibime geliyor
    (thanks dh archive)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Richy -- 13 Ağustos 2005, 14:02:02 >
  • seagate disklerden kurulu yaklaşık 3 yıldır sorunsuz kullandığım RAID0 yapım disklerden birinin hata vermesi dolayısıyla son 1 aydır problemli çalışıyor.
    problemli derken üzerinde kurulu win7 sistem bir açılıp bir açılmıyor. bazen veri transferine olanak tanırken bazı zaman kitlenip hiç yanıt vermiyor.
    raid chipi intelin o/b çözümü ICH8
    üzerindeki mevcut veriyi harici diske almak istesem başta geyet iyi görünsede sonra tıkanıp kalıyor.
    RAID yapısını bozup tekrar oluşturmayı düşünüyorum fakat bu sefer de veri kaybından korkuyorum. şu an için bir soru işareti?
    Acaba daha önce böyle birşey deneyen oldu mu?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.