Şimdi Ara

RAID NASIL YAPILIR:) ÖĞRENDİM VE ANLATTIM:) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
6
Favori
101.932
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bende bugün raid 0 yapacam, ama floopy disk yok, ne yapmam lazım? disketin yerine usb bellekten boot edemezmiyiz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: damonbounce

intel için konuşuyorum güney köprüsünün iki çeşidi var ICH9 vE ICH9R ...
    benim alacağım anakartta bu R yok ne yani radi yapamıcazmı?
    almayı düşündüğüm anakartlar asus p5k-se yada gigabyte p35 ds3L

aynı sorun bendede var yok mu bilen?
    eğer raid olursa 2 tane 500gb wd caviar black alacam yardım lütfen
  • Anakartınızdaki chipset ICHR olursa Raid yapabilirsiniz ama ICH chipsetli Anakartlarla raid yapamazsınız.
  • arkadaslar bendede floopy yok nası yapıcaz?
  • Dün gece internetten 500 Gb Wd Clavair Black siparişi verdim Disk gelsin bende denicem Raid 0 hadi hayırlısı diyorum anakartım Gigabyte 770 TA Disket sürücüm yok ne yazıkki ama bakıcaz bir hal caresine :)
  • iyi güzel de, c için 60gb lık bir ssd diğer diskler için normal bir hdd güzel olmaz mı? :)
  • En güzeli raid yapacak bir sisteme sahip olmak bence. Ters bir durumda raid yapınız veri güvenliğini sağlayacak şekilde değilse bilgileriniz gidebilir. Hem performans hem yedekleme olayına girmek güzel gibi görünsede 4 tane hdd istemesi biraz sıkıntı tabi. Ama benim bilgilerim yedekli çokta umursamam diyorsanız yapın gitsin.
  • * bu mesaj silindi *

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi |erdem| -- 26 Şubat 2021; 1:10:53 >
  • sağolasın yararı oldu teşekkürler
  • Disket sürücüsü olmadan nasıl oluyor peki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: [T-Rex]
    Disket sürücüsü olmadan nasıl oluyor peki.

GÜNCEL
  • herkese çok teşekkürler.konu yararlı oldu benım ıcın cok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: |erdem|

bakalım doğru anlamışmıyım . RAID hddin hızını arttırmaya yarıyor değilmi ? mesela tek hdd ile hdd hızı 50 MB/sn olan sistemin hızı çift hdd ile 100MB/sn oluyor. bumudur.

İnternet hızı 1Gbps gibi olan sistemler için raıd şart olur herhalde

bide örneğin elimizde 2 tane 1TB hdd var ve biz buları RAID yaptık. sistem bunları 2TB mı görüyor yoksa 1TBmı görüyor

yukarıda yazıyor
    RAID 0: Eşlik biti(hata toleransı için) olmaksızın performansı artırıcı özelliğe sahip RAID türüdür. Hata düzeltme etkisi yoktur. Herhangi bir diskin bozulması tüm diskleri kullanılmaz yapar. Bilgi bloklara ayrılarak her bloğun farklı disklere yazılması sağlanır. Bağlı disklerin boyutları toplanarak diskin kapasitesini oluşturur. Örneğin 360GB'lık iki adet disk RAID0 konfigürasyonunda toplamda 720GB'lık bir kapasite sağlayacaktır. Bu seviye için en az iki disk gereklidir.

RAID 1: Burada performans yerine veri güvenliği esas alınmıştır. Disklerdeki veriler birbirinin aynısıdır(mirrorng=aynalama). Toplam disk boyutu en küçük disk kadardır. Bu seviyede disk okuma hızı artar fakat yazma hızı tek disk hızı kadardır. Veri güvenliği çok çok önemli olduğu durumlarda kullanılır. Disklerden birinin bozulması sistemin çalışmasını etkilemez. Bozulan diskin yerine yenisi takılarak yedekleme işlemi diğer disk üzerinden yeniden yapılabilir. Bu seviye için en az iki disk gereklidir.

• Bilgiler için teşekkürler
  • wd1002FAEX 1TB VE samsung 1TB iki adet hdd var anakartım x58a-ud3r bunları raıd 0 yapabilirmiyim
    ve nasıl yabacagımı anlatırmısımız? işletim sistemi windows 7 64 bit ve samsung ta kurulu
    wd1002 sata 3 de takılı samsung sata 2 de takılı
  • arkadaşlar RAID 0 windows 7 ve x58a-ud3r anakartla nasıl yapacam yaparken hata yaparsam HDD ler veya ANAKART zarar görürmü?
    bu işletim sistemi ve anakart la RAID 0 yapan kimse yokmu? internetde aradım bulamadım genelde xp anlatımı var
    bir de x58a-ud3r anakarda bıos da XHDD diye birşey var buda neyin nesi bunuda acıklarmısınız TEŞEKKÜRLER lütven bilen
    arkadaşlar bilgi paylaştık ca güzel paylaşın bizimle
  • arkadaşlar raid için aynı seride olması gereklimi?

örnek : 2 adet 500 gb western digital caviar black alsam olurmu?

2. sorumda elektrik vs. gitmesi durumunda özellikle bişey yüklerken veye kopyalarken sorun olmuş hatalar vermiş?
    bu durum başına gelen varmı?
  • Geç cevap oldu ama yine bunu okuyanların bilgilenmesi adına,

Evet aynı 2 harddisk alırsan olur.

Elektrik gitmesi durumunda tek harddiskin varken ne oluyorsa raid 0 sisteminde de o oluyor
  • arkadaslar bırısıde laptoplarda nasıl yapılır bılgısı var ıse yazsın ltf
    hp dv7 6000st var elimde bulamadım
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.