Şimdi Ara

RAID 0 SSD Uzun Süren BOOT Süresi YARDIM!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

1,5 ay önce g750jh cv067h laptop'ımda çıkan arıza nedeniyle iade ettim. Ve 5-6 gün önce g750jh cv041h laptop aldım.

Sorun şu: İki pc'de de raid 0 ssd var. Eskisinde 2x128gb yenisinde 2x256gb. Msata ile bir karta bağlı ssdler o kartta sata ile anakarta bağlı. SSD'ler Sandisk marka.

Eski pc'de açılma süresi 7-8 sn sürüyorken şimdi 18-19 sn sürüyor.

SSD'lerde arıza olabilir mi? Donanım kaynaklı mıdır yazalım kaynaklı mı? Aklınıza gelen fikirleri bildirirseniz sevinirim.

Not: Tüm güncellemeler yüklü. Win 8.1 yükseltMEdim. Başlangıç kısmında gereksizleri kaldırdım. USb vb bağlı değilken bir fark olmadı. Tüm bunları denedikten sonra pc içindeki hdd'yi 7200 rpm wd scorpio black'le değiştim (garantiye etki etmediğini, garanti için eski hdd'yi geri takıp yollamak gerektiğini söyledi Asus) bir fayda görmedi. Win8 yerel hesapla açılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bauer J. -- 15 Nisan 2014; 0:01:55 >

• Up!
  • Bauer J. B kullanıcısına yanıt

http://forum.donanimhaber.com/m_68174390/mpage_1/tm.htm

burada 10 saniyenin altında açılması için gereken ayarları yapıp sonra denermisiniz bu ayarları yapınca eğer anakartta desteklerse bırak raidi ssd siz bile 8 saniyede açıyorum sistemi seagate barracuda ile

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 15 Nisan 2014; 1:37:47 >
  • Fark etmedi yine 16sn'de açılıyor.

En büyük gecikme windows açılırken oluyor. Siyah ekrana imleç gelince 6-7 sn'lik loading süresi var.

SSD'lerde bozukluk olabilir mi? Önceki laptop'ta böyle bir sorun yoktu ondan soruyorum.

Sistemi win 8.1'e upgrade etsem fayda eder mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bauer J. -- 15 Nisan 2014; 15:49:58 >
  • Up!

Raid 0 Sandisk SSD Windows 8 Fast boot açıkken 16 sn normal mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.