Şimdi Ara

RAİD 0 RAİD 1 ... bunlar ne demek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
13.459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar son günlerde çokça kafamı kurcalamaya başladı.

RAİD 0 RAİD 1 nedemek? Raid 0 hız raid 1 güvenlik diyorlar da nedir bu yeni bir dosya format türümü?

"Raid 0 a formatlarsınız,Hızda sınır tanımazsınız" diye söylüyor bir HDD satan forumdaş. Benim bildiğim hız için E-sata.

e satanın hızı 3GBit. SIRALAMA İSE;

E-sata>Fireware800>USB 2.0> Fireware400> USB 1.1 diye biliyorum. Yanlış mı biliyorum? Bilgilerinizi lütfen paylaşın.Teşekkür ediyorum

• dostum benimde pek bilgim yok ama raid 0 da 2 diskin okuma ve yazma hızı birleşip daha performanslı bir disk haline geliyor tıpkı ram lari çift kanal takmak gibi. raid 1 de ise diyelim ki 2 tane 750 gb hdd var bunları raid 1 de çalıştırdıgınızda aynı belge iki harddiske de yazılıyor. yani 1.5tb yerine yine 750gb hdd niz oluyor birisi bozuldugunda kopyaları diger harddiskte saklanıyor. e-sata ise harici harddiskler için saglanan bir çıkış.hızlı bir çözümdür ama raidle filan bir alakası yoktur dostum

• komple arşivin gitmesi içten bile değil. Eğer bir arşiv giderse varya 40 gün yas ilan ederim açıkcası. El emeği göz nuru :D

Backup alıyorum fakat oda bi yere kadar. En temizi alan kaplatmadan alıp e satalı bir diski yavaaşca tıngır mıngır gitmek olacak gibi.

Bende raid yapmayı düşünüyorum fakat bi sorum olacak hata anında tüm bilgiler gidiyorsa raid 0 a formatlanmış diski niçin 2 ye bölüyoruz ? Performans içinmi ? Ayrıca stripe size boyutu ne olmalı?

Teşekkür ederim

Burdaki konuyu inceleyin. Stripsize 64,128 karsılastırmalı testleri mecvut.
  • kesinlikle bölümlü disk kullanmak daha avantajlıdır. Bunun hem zaman hem güvenlik olduğunu söyleyebiliriz. Film dolu bir bölümün açılması uzun sürecektir. Film dolu bir yerde ufak bir dosyanın açılması uzun sürer. Fakat filmler ayrı bir bölüm, müzikler ve resimler ayrı bir bölüm olursa hızdan kazanırsınız.

güvenlik konusuna gelince de bir kısma virüs bulaşırsa atıyorum resimlere sadece resimleri formatlarsınız film ve müziklere birşey olmaz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.