Bildirim
Raid 0 Corsair Neutron GTX
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
-
RAID ile elbette daha hızlı olacaktır ve 2 adet 120 GB almak ile bir adet 240 almak arasında fiyat farkı yoksa 2x120 alıp RAID yapmak elbette daha mantıklıdır fakat SSD ile yapılan RAID 0 sıralı okuma yazma hızı dışında çok fazla getirisi olmayan bir durum. Yani her iki karar da benim gözümde ortada... Nasıl isterseniz. -
Zaten çok hızlı olan bişeyi daha hızlı da yapsan fark kendini ne kadar belli eder bilemiyorum. Bence kablo karmaşı da olur 240 Gb al derim. -
bir tane 240'lık almak daha mantıklı. ne kadar daha hız kazanacaksınız ki? windows 1sn açılacak. o ssd ile 3-5sn açılır windows. zorlamanın anlamı yok. -
120Gb modelinin okuma/yazma hızları 240'a göre nerdeyse yarıyarıya düşük raid yapmanız pek mantıklı değil tek 240gb alın yeterli. -
Hiz amacli kullanmak istiyordum fakat bazi ssdler raid 0 da aksine windows acilisinda daha yavas performans veriyormus sanirim initilizasyon ile alakali bir durum. -
Eğer anakartınız 7 serisi çipsetlerden biriyse raid modda trim özelliğini kullanabilirsiniz. Aksi halde, şuanki IRST driverı ile trim özelliğini kullanamazsınız. Bu sebeple raid ile tek ssd arasındaki fark günlük kullanımda hissedilmeyecek kadar az oluyor. Bende raid modda 2 adet vertex 4 128gb var. Günlük kullanımda fark hissedilmiyor. Eğer intel raid modda trim desteğini 6 serisi anakartlara da getirirse o zaman hissedilir miktarda hız farkı olacaktır. -
Tek 240 GB daha iyi.Raidlersen sıralı okuma iyi olur ama 240 her zaman küçük dosya okumada daha iyi.
Trim'i var bunun,2 sata portu var derken en iyisi 240'lık almak.
Neutron gtx raid testi görmüştüm bir sitede,kazanç çok feciydi ama dediğim gibi ssd'de her zaman en yüksek kapasite tutarlılık getiriyor.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X