Şimdi Ara

Rahmi Koç: Devlette 5.5 Milyon Kişi Çalışıyor, 2 Mlyon Yeter, 600 Milletvekili Var 200 Tane Yeter (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
2
Favori
3.767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Tek_Kisilik_Muhalefet T kullanıcısına yanıt

Boş boş yazma. Sana sorduğum soruya yemin ederek cevap ver.

• denn.zent D kullanıcısına yanıt

Cevap verdim işine gelmiyorsa ne yapayım . Memurlar dahil 22 milyon çalışan kurumlar vergisi kadar ancak vergi ödüyor %5-10 fazla vermesi birşey değiştirmez çünkü memurları çıkarınca işverenlerin yarısı bile etmez.... Memurlar vergi ödemez çünkü kazancı vergilerden ödenir . Memur brüt 50 bin maaş alıyorsa 30bin cebine girer bununda yarısı ÖTV KDV yol köprü tapu harcı vs diye gider aslında 15bin maaşı vardır 35 bini muhasebe vergi der. İşte o 15bin lira kamu dışındaki işçi ve işverenler tarafından ödenir . Koç kendine 150bin lira maaş öderse 60 bin gelir vergisi öder geri kalanında yarısı ÖTV vs diye gider yani 150bin liranın 105bini vergidir ve bunla 7 memurun maaşı ödenir . Ama memur 15bin maaşı varken 50bin gösterilirse çalışan çok vergi ödüyor görünür vergiler daha da artarsa bu sefer 100bin bile olur ve nerdeyse Koç -sabanci CEO'su gibi maaşı olur ama sonra otelleri Türkler değil yabancılar kullanmaya başlar çünkü satın alma gücü düşer

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Kanal D, ATV, Star... Buradaki haberlere bakmam bile. Bana göre bunlar haber falan değildir. En fazla ilkokul mezunu, ev hanımı, ergenler için hazırlamış magazin, sağlık, reklam karışımı bir şeydir. Yine de insan ister istemez bakıyor (mesela lokantada) Oradaki haberlerde bile çıkıyordu mesela "Geçtiğimiz yıl kuyumcuların beyan ettiği gelir ortalaması asgari ücret düzeyinde..."

Sen hiç mi haber izlemez misin yoksa şöyle mi izlersin. Mesela haber şu "Ali ile Ayşe Bodrum'da öpüşürken yakalandı. Ali sonra Ayşeyi..." O habere ATV'de baktın, ATV'de bitince hemen Star'a geçtin, bir de orada baktın...

Asgari ücret vergi ödemiyor artık ama 2 sene öncesine göre dersek zaten kuyumcular TL'nin değer kaybıyla oluşan altının yükselişi ve sonucunda matrah artışı , bundan kaynaklı ( sözde) gelir artisi ve sonundaki gelir vergisinden devamlı muzdaripler . Bilezik diyelim 10 bin lira seneye olmuş 20 bin hiç kâr etmeden 2 bin lira gelir vergisi tahahhük edebiliyor Adam %5 kazancı olsa 500lira kazancı varken kur nedeniyle 2 bin lira fazladan gelir vergisi tahahkuk ediyor bu diğer meslek kollarında da böyle aslında adam 10 bin liralık kuru fasulye deterjan alıyor eğer 6 ay sonra 15 bin lira olduğunda kârsiz satsa bile 5 bin lira sözde gelir oluşuyor ve 1000 lira gelir vergisi çıkıyor hiç kazanç eklemeden

İktidarlar popülist vaatlerle, yandaşına korumak için ,memuruna ,30-40 yaşında emekli ettiğine yandasina sahte raporla engelli maaşı verdiği için devamlı para basıp TL değer kaybediyor olan devletten geçinmeyenlere oluyor . Sahte ürün satmaya başlıyor hileli işlere başlıyor devamlı kuyumcu soygunu oluyor belki matrahı düşürmek için oluyordur bu.... Akşam siyasi haberlerden önce bir sürü cinayet gasp vs haberleri oluyor bunun enflasyonla alakası yok mu sanıyorsun %100 enflasyonla ek %20 gelir vergisi oluşuyor bundan nasıl kurtulurum diye vatandaş sabah akşam düşünüyor %20yi fiyatlara eklesen bu sefer fiyatlar %125 artmış oluyor bu sefer hem müşteri kaybı olur hemde müşteri ile tantana yaşanıyor .

Bundan kurtulmanın en kolay yolu devamlı mal almak araba ev arsa altın vs almak ihtiyaç olmadığı halde buda enflasyonu artıran birşey . Mesela yıllık kazancı 300bin diyelim 200nin liralık altın yada mal alırsa kazancı 100bine düşer bu durumda 20bin civarı gelir vergisi öder 80bin lirayla geçinmeye çalışır .Yani kuyumcu yada esnaf kazancına yakın altın yada mal alarak vergiden kurtulmaya çalışıyor yapabildiği kadar yapıyor bunu. Ne Yiyip içiyor denirse memur eşi olabilir emeklilik parası vardır zaten eskiler 30-40 yaşında emekli olmuşlar zaman zaman aflar geliyor matrah artırımı gibi daha geçen sene gelmişti matrah artırımı. Yani kuyumcu gelirini yine altın alır 5-10 yıl sonra da onla ev araba alır hiç gelir vergisi de ödemez tabii arabada vergi %150

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 31 Aralık 2023; 6:44:52 >

Benim sana anlattığım kuyumcu mevzusu belki 20 sene önceki mevzu. Artık bu tip veriler paylaşılmıyor. Bugün bu tip veriler paylaşılsa muhtemelen kuyumcular asgari ücretin altında vergi ödüyordur. Ne anlatıyorsun sen?

KDV, ÖTV, şans oyunları vergisi... Bu tip vergiler çıkıyorsa iktidar zenginlerden vergi A-LA-MI-YOR-DUR. Vergiyi çarçur etmeyip, zenginden vergi alabilen hükumetler bu tip vergileri az/sembolik koyar.

Gel bak ben sana anlatayım. İlk KDV Özal zamanı konulmuş. Yani nalbura girdin matkap ucu sordun. Adam dedi ki 120 TL. Özal'dan önce o uç 100 TL idi. (aslında daha ucuz mesela yakıttan alınan vergi de etkiliyor da neyse) Peki 100 TL'lik mala niye 120 TL ödüyorsun? İktidar o matkap ucunu üretenden vergi alamadığı için vergiyi sana koyuyor. Diğer taraftan 30-40 yaşında emeklilik dediğin Demirel zamanı çıkartılmış. Senin yazmadığın hazine arazileri üzerine gecekondu yapıp arazileri yağmalamak Menderes zamanı başlamış. Bugün olmuş gibi neyi yorumlamaya çalışıyorsun sen? Bu kadar yorum yapmaya meraklıysan otur da okuma yazma bilmeyen insanlar için hazırlanan sözde haberleri en azından başından sonuna kadar izle de. Az da olsa bir şeyler öğren.

ABD ve Avrupa ülkelerinde insanlar ihtiyacı kadar mı mal ve hizmet alıyor? Oralarda niye enflasyon patlamıyor?

Uzun yazınca kafan basmiyor sanırım kısa yazarsam belki anlarsın

Kuyumcu 300-500 bin kazandi diyelim kazandığının çoğuyla yine altın aldı cebine de 100 bin kaldı diyelim bunun da vergisi 20 bin lira asgari ücretli eskisi gibi vergi ödemiş olsaydı yıllık 40-50 bin lira vergi ödeyecekti . Bak işte asgari ücretlinin yarısı kadar vergi ödedi kuyumcu Bunu anlamayacak birşey yok . Elindeki altınıyla da vergi affının olmasını varlık barışı olmasını bekleyecek 5-10 yıl

Hazine araziyle zengin olanlar vardır tabii ki ama Demirel'in emeklilik sistemi 30-40 sene önce olmuş olsa da hala maaş alanlar var sanki Demirel ölünce emekli ettikleri öldü en son EYT'liler onun sistemiyle emekli oldular

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 31 Aralık 2023; 21:9:6 >
  • Hasta mısın la sen? Profilimde evrim uzmanı mı yazıyor?

İstediğin bakanlığa yaz sor personel sayısını diyorum veya git esnafa sor diyorum sana A'dan gelen B müfettişi yılda kaç defa denetlemeye HATTA RÜŞVET ALMAYA geliyor diye sor diyorum sormuyorsan niye yazıp duruyorsun?

Benden ilk defa duyduklarını aratıp bana akıl veriyor ya. Ne mezunusun la sen? Ekonomi hakkında dünya çapında makalelerin mi var? Nereden geliyor la bu öz güven OECD raporlarını beğenmiyorsunç. Defol git, bir de kafan basmıyor diyor. Oturup haber seyredemez, sen gitte evlilik programı tartış.

• o memurlar işten çıkarılsa işe alacak sanki 

1 2 koç şirketine başvuruda bulunmuştum görüşmeye bile çağırmadılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man In The Wılderness -- 1 Ocak 2024; 14:52:2 >

Gerçekler işine gelmeyince işte böyle sinirlenirsin iste

Bakanlığa sor diyormus, esnafa sor diyormuş. Bilgini söyle geç bende yorumumu yaparım . Bugün memur sendikası bile TUİk enfasyonunu doğru görmeyip %20-30 fazla zam istiyor ama TUİK yalan söylüyor diyemiyor çünkü hepsi memur... Çiftçi kayıt sistemi kanunu değiştiği halde ne orman müdürlüğü ne ziraat odası kanunun değiştiğini bilmiyor (dolayısıyla uygulamasını da) vergi dairesi basit usulün şartlarını bilmiyor . Esnafa sor diyor . Esnaf sanki doğruyu söyleyecek senin keyfin için milleti mi rahatsız edicem adamlar zaten zarar göstermek için ne yaparım diye düşünürken ben birde vergi müfettişi gibi sorguya mi cekicem hay Allahım yaa

Senden ilk defa neyi duymusum acaba zaten vergi ile emeklilik ile bir sürü makale incelemisim bunla ilgili farklı ne bilebilirsin ki? Ayrıca ben OECD'yi değil Türkiyedeki bilgileri veren kurumun yanlış bilgi verdiğini söylüyorum çalışan sayısı , enflasyon gibi

• Kalanları size köle olacak değil mi ?
    Hep cebinizi değil de işçiyi de düşünseydiniz millet devlet kalışı için birbirini yemezdi

• Memur sistemi ve memurluğun en rahat ve iş garantili kariyer olması ülkenin önünde büyük engel. Milyonlarca insan sadece kpss ye hazırlanıp hiçbir katma değer üretilmiyor. Genç yaşta sırtı devlete yaslayıp kimse kendini geliştirmediği bir sistem. Adam haklı ama üretim lazım ki herkese yarasın. Bunun da tabii düzgün bir şekilde yönetilmesi lazım üreten kendini geliştiren insanlara değer verilmesi lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9090XWB -- 3 Ocak 2024; 22:5:2 >
  • Allah ailene sabır versin.

Diyelim ben aileme zarar veriyorum . Senin gibiler tüm halka zarar veriyor ortada iş yok maliyet 70-80 bin lira yıllık maliyet 1 milyon 30 senede 30 milyon lira ... 30 milyon lirayla dünyada ses getirecek spor kulübü kurulabilirdi veya Cannes'da ödül alacak film belgesel yapılırdı

30 milyon TL'ye dünyada ses getirecek ne spor kulübü kuracaksın anlat hele.

Maliyet 70-80 bin TL ise çatla, öde... İşin ne? İyi yapıyorlar.

• Üretimin olması için devletin bu yönde politika üretmesi gerekiyor. Döviz kurları yüzünden son yıllarda ihracat biraz arttı biraz da yerli malları kullanıma başladı insanlar. Onun dışında gerisi hikaye.

Ben en büyük sorun devletin özel sektörde çalışma koşullarına denetim getirmemesi ve işverenin istediği gibi kanunsuz eylemlerde bulunması. Memurluk biraz da mecburiyet oldu.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.