Şimdi Ara

Rahmi Koç: Devlette 5.5 Milyon Kişi Çalışıyor, 2 Mlyon Yeter, 600 Milletvekili Var 200 Tane Yeter (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
2
Favori
3.767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Miletvekili sayısı acıil azaltılmalı unutmayın onların maaşları biz karşılıyoruz diğer israflar azaltılmalı araç israfı

• Vanished Man V kullanıcısına yanıt

Kendimin faydalandığı şey ne acaba 2de 1 bunu diyorsun bedava okulsa zaten herkes düşük harç yada harcsız okudu. Bundan da memnun olmadım zaten . Sanki başkaları paralı okusun ben bedava okuyayım demişim. Çocuğum olursa okula göndermemeyi düşünüyorum zaten ama kanunla kapışmakda istemiyorum . Okullar üniversiteler insanların hayatını çalan yerler özellikle son dönemde kolaylastigi için kalite muhtemelen daha da düşmüstür . Üniversitenin tek iyi tarafı askerliğe faydası olması ve 5-6 sene ailenden uzak kalıp kafa dinlemen

Türkiye zengin sayisi ve zenginlik nüfusa oranla az bunu uluslarasi raporlarda da görebiliriz . Türkiye çok zengin var algısı solcular ve kalabalık aile çocukları tarafından söylenen birşey sadece gerçeklikle alakası yok araştırmak için suis diye başlayan bir İsviçre bankasının raporlarına bakabilirsin

Paran yoksa öl diyen olmadı. Devletin var oluş amacı insanı yaşatmak niye vergi alıyor acaba bu durumda . Fakat vergiler ile belli kesim fakirlestirilirken başka kesim bu vergilerle ile lüks içinde yaşıyor buna itiraz ediyorum

Ülkede sayısı belli olmayan vergi var 300-500 civarı olabilir . 3 milyona sattığım üründen direk 2 milyon almıyor devler ama kademeli olarak günler haftalar aylar yıllar geçtikçe bunu alıyor . İlk basta ÖTV KDV alıyor sonra tapu harcı noterden damga vergisi ve yine KDV alıyor trafik sicilden yine damga vergisi vs alıyor 3 aylık yıllık beyanname ve üstüne yine damga vergisi verilir 1 liralık köprüye 10 lira geçiş ödeniyor 10 liralık mazota 40 lira ödüyorsun saybsay bitmez 300-500 civarı vergi var işte ve sonuçta gelir 1000 liraysa 700-750 lirası vergiye gidiyor

Cari açığı artirmamak için ÖTV alıyorsa niye cari açık varmış önceden çünkü devletin malı deniz yemeyen keriz anlayışı yaygin olduğundan ,30-35 yaşında da emekli olan çok var hemde milyonlar maden işçileri zaten pirimleri %50artiriliyordu 2 sene de askerlik borçlanması yaptı mı tamam 30-33 yaşında emekli olur veya malulen de yine 30 yaşına gelmeden de emekli olabilir yeterki hastanede hekim yandaş olsun 160bin (sahte )raporla engelli olarak emekli olan varmış bu ülkede

1949 da CHP'liler sadece kamudaki çalışanlara getirdi emekliliği Demirel ise bunu işçiler gibi avama yaydı . Şimdiki insanlar 65 yaşında emekli olacak ve o zamana kadar 30-35 yaşında emekli olanların maaşını ödeyecek . Bunun neresi adalet?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 2 Aralık 2023; 12:40:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tek_Kisilik_Muhalefet T kullanıcısına yanıt

Diğer bütün ülkeleri inceledin, hepsi doğru, Türkiye'de hata var öyle mi? Tablodaki ülkelerden sadece Türkiye'de mi kayıt dışı istihdam var? Hadi senin dediğin olsun, belediye çalışanları eklenmemiş olsun. Türkiye'deki belediye çalışanlarını eklersen diğer ülkelerin de belediye çalışanlarını eklemen gerekmez mi SENCE BİLE, SANA GÖRE BİLE. O zaman diğer ülkelerde de kamu çalışanları artmaz mı SENCE BİLE SANA GÖRE BİLE...

OECD bilmiyor, sen biliyorsun öyle mi? OECD'ye mesaj at, öğret öyleyse. Yazık adamlar da cahil kalmasın.

Güzel kardeşim, bak sana çok basit bir yol... Oturduğun kafe, pastahane, lokanta... Bir sor bakalım size Tarım/Sağlık Bakanlığından denetime en son ne zaman geldiler? Yılda ortalama kaç defa geliyorlar?.. Herif s**ar. Elini 3-4 kere yıkar veya eline yalan yanlış su döküp atıyorum pide yapmaya devam eder (Adamın vicdanına, ahlakına kalmış niye? Denetim olmadığı için olabilir mi SENCE BİLE SANA GÖRE BİLE) Ha memnunsan herifin b**lu eliyle yaptığı şeyi yemeğe, içmeye... Devam et "memur çalışmıyordur, yaddığı yerden mayış alıyordur " demeye.

• denn.zent D kullanıcısına yanıt

Adamlar tuik'e göre arastirmistır (her ülkenin resmi kurumuna göre) bizde TÜİK 6 ayda 1 gün çalışana çalışıyor diye bakılıyor yok belediye çalışanı yok ek5 tarım veya isteğe bağlı sigorta benim hesaplama şeklim çünkü TÜİK 'in çalışan sayısı gereksiz yere şişirmek için saçma veriler kullanıyor en basiti 6 ayda 1gün çalısanı çalışıyor demesi ( emekli , ev kadını ve univeriste ogrencilerini de hatta iş aramayanlari da işsiz görmüyor TÜİK bu nedenle de issizlik oranı düşük gösteriliyor ama bu konudan ayrı bir durum )

Ayrıca OECD ulkerden birkaçı hariç hepsi zengin gelişmiş ülke. Bol para var enflasyon yok bu parayı ne yapalım diye kara kara düşünüyorlar . Parayı piyasaya sürmenin en kolay yolu kamuya memur almaktır ( nasıl ki kara parayı piyasaya sürmek için güzellik merkezleri , Ganyan bayileri , eğlence merkezi vs açıyor para sahipleri zengin devletlerde fazla parayı piyasaya sürmek için kamuya memur alıyorlar. Kamu çalışanları da temizlik işi yaslilara yardım gibi sosyal hizmetler yapıyor . Böylece hem para piyasaya sürülmüş hemde sosyal bazı hizmetler yapılmıştır )

Rahmi Koç: Devlette 5.5 Milyon Kişi Çalışıyor, 2 Mlyon Yeter, 600 Milletvekili Var 200 Tane Yeter

Peki atıyorum BM Kudüs konusunu araştırırken ne yapacak? İsrail diyor ki bizim, Araplar diyor ki bizim.

Basit bir örnekle sana anlatayım. Ben bir kurum kurdum diyelim, adı vücut özellikleri olsun diyelim. Kimseyi zorla üye edebilir miyim? Edemem değil mi? Ama sen üye oldun diyelim. Ben araştırma yapacağım. Seni zorla mı üye yaptım? Kendin istedin değil mi? O zaman benim şartlarıma da uyacaksın. Mesela ben sana diyorum ki bana kilonu göndereceksin ama en az sekiz saat uyuyup kalkınca bir şey yeyip içmeden... Sen kilonu fazla göstermek için akşam tıka basa yeyip öyle tartılırsan ben seni listeye sokmam. Seni uyarırım, aynı şeyi yapmaya devam ediyorsan seni üyelikten çıkartırım.

Diğer taraftan illa bir şeyler arıyorsan... ABD işgal ettiği Suriye, Afganistan gibi ülkelerde vatanı satan vatansızları maaşa bağlamıyor mu? Mesela Suriyedeki PKK'lılar ABD kamu istihdamına dahil mi?

OECD'nin açılımı gelişmiş ve GELİŞMEKTE OLAN ÜLKELER. Ben sana daha ne anlatayım?

Piyasaya para dağıtmak için memur alındığını ilk defa senden duyuyorum.

Her şeyin bir doğru oranı vardır. Suyun bile azı da çoğu da ölümcüldür. Gelişmiş ülkeler ihtiyacı kadar kamuda istihdam ettiği için gelişebilmiştir. Bu dengeyi bozan ülkeler batar. Mesela Roma, Osmanlı İmparatorluğu gibi.

• Ne kadar az masraf koça o kadar teşvik.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • devletin muhasebe sistemini biliyor musunuz mali yönetim sistemi mys? tif vs daha bir ton elektronik ortamda yapılan şeyler var. eskiden kağıt kürek kötü niyet vs oluyordu ama şimdi bu işler kaç kişinin elinden geçiyor ve sorunsuz ilerliyor. yani bu adam bir faturanın nasıl işlenip onaylandığını görse zaten böyle bir laf etmezdi yani memur demek vergi dairelerinde yan yana 15 tane bazı zamanlar boş oturanlar değil forumda da böyle yanlış bir inanış var. müdür amir polis doktor hepsi memur diye geçer. hadi öğretmeninizi polisinizi işçinizi doktorunuzu kovdunuz 5.5 değil bu arada 5.1 biz 5 diyelim üçü gitti ikisi kaldı. biri komple aldığınız hizmet öğretmen polis sağlık belediye olsun diğer adam da idari personel olsun. e bu adam kendi yazar kendi onaylar yani anlatabiliyor muyum? 3.4 milyon kamu bütçesindeki memur sayısı çok değil azdır. koca konya'da gastroentroloji(mide) doktoru bir tane var diğeri kaçmış. olan da pzt çarş cuma günde 5 hastaya bakıyor ona da direkt randevu alamıyorsunuz önce dahiliye açıyor randevuyu. endrokronoloji de böyle. bekleyen doktor öğretmen mühendis falan olmamalı hepsi alınmalı. ekpss'de yapıyorlar başvuran öğretmenleri alalım diye duyma engelli var benim arkadaşım stajyer öğretmen şu anda memurluktan geçecek martta sanırım sınav? normal kpss'de de böyle gavur eziyeti gibi yapmamaları lazım onda da kolaylık olmalı. devlet ister memur neden istemesin 30 40 kişilik sınıflara mı meraklı ama bütçe dahilinde alabiliyor yoksa devlet bi bu kadar daha memur alır hepsine de bir iş bulur. o boş gibi görünen vergi dairesi memurları bazı dönem robot gibi çalışıyor ya da sgk'da arkadaşım var eyt döneminde cmt pzr bile çalıştı akşam yemeğe gidemedi belediye aş evinden yemek geldi çünkü sgk'nın 17'den sonra para harcaması yasakmış. kovulabilecek 3.4 milyon memur var bunu iki milyona düşürün de artık devletle işlerimiz neden yıllarca sürüyor diye düşünürsünüz. o eyt'den emekli olanların hepsi birden maaşlarını alamadı diye bile olay oldu düşünün ki bir sene sonra alsınlar. jet hızında hizmet iste sonra personel kesintisi işte öyle olmaz özelin mantığı yanlış.

bir karikatür vardı kadırga ön tarafında masada patronlar var diyor ki biri o kadar bütçe kesintisi yaptık neden daha hızlı gitmiyoruz? bir tane kürek çeken adam kalmış gerisi boş. ona döner yani. aha buldum hatta.

Rahmi Koç: Devlette 5.5 Milyon Kişi Çalışıyor, 2 Mlyon Yeter, 600 Milletvekili Var 200 Tane Yeter

• Devlet memurlarının çoğunu işten atacaksın. Önce millet vekili sayısı 600 çok bunu indir 200 300 e. Yarı yarıya buradan azaltmaya başlamak gerek. Gerekirse günde 8 saat çalışacaklar her gün. Bir işçi nasıl çalışıyorsa millet vekilleri de öyle çalışacak gidip meclise uyumayacak masa başında. Diğer tüm memurların da %25 en azından azaltmaya gideceksin. Çoğu klavye memuru olan kurumlarda bakıyorum hep yatıyorlar. Günde 2-3 saat çalışıyorsa 5 saat boş boş oturup çay kahve içip lak lak ediyorlar. Her memura oda tahsis ediliyor bilgisayar veriliyor. En dandik devlet kurumunun bile gideri bir ayda milyonlarca tl dir. Elektriği kirası temizlik masrafları çayı kahvesi bakımı onarımı derken akıl almaz bir israf var devlette. Bu yırtık donla bu devlet batar yakında. Ki ülke batık halde zaten hiperenflasyonda dünya 1. siyiz.

Tam anlamadım, açar mısınız? Müfettişler iyi çalışıyor mu? Koç veya diğer büyük holding ve şirketler iyi denetleniyor mu? Rekabet vs konusu da var. Sadece kamu çalışanının fazlaysa azalması, bu adamın nasıl işine geliyor, bağlantıyı kuramadım. Açıklayabilirseniz sevinirim. IMF falan kısmını da idrak edemedim.

• vasel kullanıcısına yanıt

Hocam bu sanırım biraz mavi/beyaz yaka farkı. Her iki kesim için de şartlar daha iyi olsun istiyorum. Saydığınız şeyler güzel. Türkiye şartlarında değerli.

Türkiye artık "Gelişmeye direnen ülkeler " kategorisine girmiş nerde gelişmiş veya gelişmekte olan ülke

Bu ülke yaşlılara lüks hayat sununca gelismis ülke olmaz fakat gelişmiş ülkeyse yaşlılar iyi bakılabilir . Bizde hep göz boyama için yapılıyor Almanyada 3milyon üniversiteli varmış bizde 8 milyon

Hükümetler piyasanın canlanması için piyasaya para sürmek isteyebilir bunu nasıl yapacak peki ?koça Sabancı'ya verse yada yandaşa verse piyasanın her tarafina yayılmaz fakat emekliye memura verince o et alır, oyuncak alır , retautant gidebilir ,çay bahçesine gider piyasa canlanabilir ama bunun için bütçenin fazla veriyor olması gerekir borçla harcla yüksek faizle verince enflasyon yaratir . 2002-2012yillarinda ozellesme geliri emekliye memura yandaşa verildi millet keyfine baktı ama yatırıma para gitmeyince sonra borc para bulamayınca satacak şeyler azalınca yüksek enflasyon -devalüasyon yarattı. Fakat Norveç gibi ülkelerde petrol gelirinin bir kismini gelecek nesil için birikim yaparken bir kısmını sosyal hizmetler için harcayabiliyor böylece hem yeni istihdam oluyor hem yaşlılar iyi bakılıyor çevre güzelleşiyor hemde petrol geliri piyasaya akmış oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 4 Aralık 2023; 15:31:50 >

Ne dediğin anlaşılmıyor ama TUİKe oldukça güveniyorsun sanırım onlarda memur sonuçta memur-sen bile TÜİK sahte rakam yayınlıyor diyemiyor çünkü hepsi MEMUR . Memur demek verilen emri yerine getiren demektir

Fakat ben TÜİK 'e sizlerin tersine güvenmiyorum neden güvenmediğimi de söyledim issizlik ve enflasyon rakamı gerçeklikten çok uzak çalışan rakamı da yanlış gerçek çalışan rakamı da yaklaşık olarak ne olduğunu belirttim Sadece Türkiye'de kayıtsız çalışan çok var denilebilir ama diğer ülkelerde de bu vardır

Son cümlendekilere de cevap yazayım : Amerika suriye Afganistan'dakilere maaş veriyor ama sonuçta ırak Suriye petrol gelirlerinden para kazanıyor Ortadoğu petrollerini güvence altına aldı Rusları afganistani işgal etmesini kömür madenlerden zenginlesmesini engelledi. ABD 1 verip 10 alıyor daha onlara savaş uçağı satıyor petrollerini hep kendi kontrolüne alıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 4 Aralık 2023; 15:35:1 >

Ya arkadaş git o zaman onları OECD'ye yaz.

Dersin ki ben bilime saygı duymuyorum, ÖYLE DE DAVRANIRSIN YANİ ELİNDEKİ TELEFONLA BANA YAZMAZSIN, HASTA OLUNCA HASTANEYE GİTMEZSİN... OECD gibi uluslararası bir kurumda çalışmak ne kadar zor senin haberin var mı? He, orada çalışanlar salak, senin bildiklerini onlar bilmiyor, TUİK onları kandırıyor... Ya arkadaş bu neyin öz güvenidir?

• Kril kullanıcısına yanıt

Türkiye'nin lokomotif sektörlerinden tekstilden örnek verelim. Diyelim ki tekstil sektöründe senin çok güzel fikirlerin var ve sermayen küçük bir atölye açmaya ancak yetiyor. Amacın dürüst çalışmak, kaliteli üretmek, işçiye hakkını verip o işçilerle büyümek... Aynı sektöre ben de girdim. Benim amacım ise kısa yoldan para kazanmak. Denetim olmadığı için işçiyi sigortasız çalıştırıyorum, kullandığım malzemeler kalitesiz, kısacası çevirebildiğim her fırıldağı çeviriyorum (denetim olsa yapabilir miyim?) Neyse ben ürettim 3 TL'ye satıyorum 5 TL'ye. Aynı malı sen ürettin 5 TL'ye, kaça satacaksın? Daha yolun başındasın, markanı kimse tanımıyor. 8 TL desen insanlar alır mı? Ülkedeki alım gücü de... Belki sen yavaş ama emin adımlarla ilerleyip 30 yıl sonra dünya çapında bir marka yaratacaktın. Ne oldu? Önün kesildi.

• rahmi koç yılda 1 kere röpörtaj verir o söylüyorsa doğrudur..

Niye oecd'ye yazayım ? OECD Türkiye'nin zengin ve refah içinde yaşamasını isteyen milli bir kuruluş mu? Oecd'nin amacı 2.dunya savaşındaki yıkımın , başta Avrupa ülkelerinin kenetlenip üstesinden gelmek . Zaten üstesinden gelip zengin olmuşlar ve diğer ülkeleri de demokrasi ,insan hakları temelinde içine almış . OECD Türkiye zengin olamadığı için üzülmez ama ülkede kaos olursa yabancılar öldürülürse yabanci işverenler tutuklanır yada suikastlara uğrarsa o zaman ne oluyor diye bakar...

Memur sayısı düşük gösteriliyorsa, işsizlik düşük gösteriliyorsa ,enflasyon düşük gösteriliyorsa çalışandan fazla emekli varsa bu senin problemin başkasından bu sorunu çözmesini bekleyemezsin . Hem bu durum Avrupalıların işine gelebilir ülkede çalışanaz olunca ülkedeki kaynaklar satılığa çıkarılır ve yabancılar ucuza arazi ,otel ,tarla ,dağ ,liman satın alabilir ve burda göçmen çalıştırıp iyi para kazanabilirler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 8 Aralık 2023; 12:53:39 >

Ayrıca orda en alt sırada bulunan ülkeler en gelişmiş en hızlı gelişen ülkeler . Sırasıyla japonya ,G.Kore. Almanya , İsviçre, Hollanda . Bu ülkeler üstelik sömürge devletleri bile değil ( Hollanda hariç ) en çok kamu çalışanı bulunduran ise petrol zengini Norveç . Japonya ,Kore ve Almanya sadece çalışarak bu konuma gelmişler tabii forumda japonya ve Kore'de çalışma koşulları çok kötü diyen burda sırtını devlete dayamış birçok kişi var bunlar yüzünden Türkiye'deki özel sektör jponyadan koreden daha kötü . Kore'ye çalışmaya gidenlerin artması nedeniyle artık ülkeye sokmama başlamış Kore hükümeti

Aşağıdaki çizelge bir bakıma en az kamu çalışanın en çok , en hızlı gelişen ülke olmasını gösteriyor . Bir ülke ne kadar az kamu çalışanı istihdam ediyorsa o kadar kolay gelişiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 18 Aralık 2023; 15:26:0 >

Sen ne anlatmaya çalışıyorsun? Türkiye'de kamuya çok çalışan mı alınıyor diyorsun? Devlet kamuya KPSS ile eleman alıyor. Kaç kişi alıyor devlet sırrı değil, ÖSYM sayfasında var. Bakamam diyorsan kaba taslak... 10 kişi emekli oluyorsa devlet 1 kişi alıyor. Kamu istihdamı Ecevit zamanı krizde IMF ile yapılan antlaşmadan beri artmıyor. Ozaman emekli olanların % 75'i AKP'nin ilk zamanları % 50 şimdi ise icabında bir banka kadar...

Diğer saçmalıkların... Seni işten kovdular diyelim. İşsiz sayılman için İşkur sitesine gireceksin. 60 gün (?) girmezsen devlet seni işsizlerden düşüyor. Bu adam çalışmak istemiyor diyor. Senin dediğin gibi olsa yani devletin işsizlikten düştükleri sisteme girilse Türkiye'de kamuda çalışanların oranı daha da düşecek. ÖRNEK: (Kolay olsun diye sallıyorum) 200 kişi var toplam. 50 kişi kamuda çalışıyor 50 tanesi işsiz, 100 kişiye devlet çalışmaya gönlü yok diyor. çalışmaya gönlü olmayan kişileri katmazsan kamuda çalışan oranı % 50 katarsan % 25... Umarım anlayabilmişsindir.

Diğer taraftan devlet üç alanda (Türkiye için) eleman almıyorum diyemez. Sağlık, eğitim, güvenlik. Ülkene milyonlarca sığınmacı dolmuş. Hepsinin bebesi okula gidiyor, kendi hastanede tedavi oluyor... Mesela ABD'de sağlık özel. YANİ SENİN GİBİ SAĞLIKÇI ORDUSU İSTİHDAM ETMİYOR DEVLET.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.