hocam yalnız dikkat etmen gereken bir durum var kamu alımları sadece memur olarak değil memur haricinde sürekli işçi ve sözleşmeli personel de alınıyor. Ve de kurumların çoğu merkezi alım şeklinde personel almıyor. |
Rahmi Koç: Devlette 5.5 Milyon Kişi Çalışıyor, 2 Mlyon Yeter, 600 Milletvekili Var 200 Tane Yeter (5. sayfa)

-
-
-
Merkezi yerleştirme, İşkurdan (kişiye özel açılmış ilanlar dahil), kurumların kendi verdikleri ilanlar... Hepsini topla. Eğitim (öğretmen, öğretim görevlisi...) sağlık (doktor, hemşire, ebe...) güvenlik (polis, asker...) için alınanları hesaba katmazsan 10 kişi emekli oluyorsa yerine bir bilemedin iki kişi alınıyor. Tam rakamı bilmiyorum da 5 kişi asla değil. Senin o grafikte gördüğünü sağlık ve eğitim çalışanları şişiriyor. Ülkene kaç milyon sığınmacı geldi? Hepsi okul istiyor, hastane istiyor değil mi?
-
Arkadaşım hiç kafanı bulandırmayayım. Aklına neresi geliyorsa, maliye, sağlık bakanlığı, TCDD... Mesela Maliye Bakanlığı diyelim. TC vatandaşı olarak senin bilgi, edinme hakkın var. Yaz Maliye'ye deki sizde mesela Ankara'da kaç vergi müfettişi var? 20 sene önce kaç tane vardı? Hatta sor bir müfettiş günde kaç iş yerini denetleyebilir? Ankara'da kaç iş yeri var? İş yerleri sırayla denetlenirse denetlenen iş yerine bir daha sıra ne zamana gelir. Maliye araştırma yapmak lazım deyip para isterse senin dediğin gibiyse parayı ben ödeyeceğim. Bir o kadar para da sana vereceğim. Buyur madem ki bu kadar kendine güveniyorsun.
-
Vergi müfettişinin çok artmasına gerek yok ki. Herşey dijital oldu 20 senede üstelik e-fatura vs zorunlu hale geldi vergi dairesi internete taşındı . İnsanlar vergilerinin çoğunu online ödüyor ... Asıl vergi memuru sayısı azalmamışsa problem var demektir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Dünya esnafı dijital olarak mı denetliyor? Mesela fatura veriyor mu diye? Dijital robotlar mı çıktı? Vergi beyannamesine de bakabiliyor mu robotlar? Sen dünyada mı yaşıyorsun? Ankarayı biliyor musun? Ankara Türkiyenin başkenti. Ulus'u biliyor musun? Ulus da Ankara'nın ilk yerleşim yeri. İlk meclis falan hep Ulustadır... Bugün Ulus'a Rüzgarlı sokağa git. (Mesela ben yeni hortum aldım daha yeni, onun için kesin yazıyorum) Kaç lira dersen adam kdvsiz fiyatı söylüyor, sonra kdvli. Peşin verirsen kdvsiz, kredi kartından çektirirsen kdvli. Ulus'ta internet mi çekmiyor acaba?
Sağlık, eğitim, güvenlik dışında aklına ne geliyorsa... İstediğin bakanlığa, kuruma yaz sor. Sözüm söz.
-
Şimdi halkın çoğu kartla odeme yapıyor ve mecburen kdv'li fiyattan ödeme yapiyorsun eskiden ( 20 seneden önce )kart yoktu kdv'siz hatta gelir vergisini düşmüş fiyattan alabiliyordun 130 liralık ürünü 100 liraya alabiliyordun şimdi hem 130 lira ödüyorsun hemde vergiler azalmıyor daha da artıyor . Büyük firmalar toptancılar denetlendikten sonra zaten gerisi de denetlenmiş olur. O hortum toptancidan geliyor senin esnafı denetlemene gerek yok ithalatçı yada üreticiyi denetlemen yeterli . Sana hortumu satan ya kaçak ürün satıyordür yada ilerde ürünler ya hırsız aldı yada rutubetten bozuldu diye bildirim yapması gerekecektir bunun da bir sınırı var zaten bir esnaf aldığı tüm ürünleri yıllar boyu çaldırdım yada rutubetten bozuldu diyecek hali yok ya ( ki onunda kdv'sini geri alamıyor )
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 20 Aralık 2023; 23:55:40 >
Kimle denetleyeceksin? Az önce dijital çağdayız gerek yok yazıyordun?
Adam kaçak ürün satıyorsa ona nasıl fatura kesiyor? Yazdığın şeyler sana mantıklı geliyor mu? Adamın sattığı hortum da Türkiye'de üretiliyor. Kaliteli de bir ürün. Kendisi kdv ödemiş olsa kdvsiz satmaz.
Ya arkadaş çok da uzatmanın alemi yok, git esnafa sor maliyeden, sağlık bakanlığından, sgk'dan müfettiş en son ne zaman gelmiş. Yılda kaç defa geliyormuş? Memur çalışmıyor, yan geldiği yerden... Desen bile memur olsa rüşvetini almaya gelir.
-
Dijitalleşme ( ve teknolojik gelişim ) tüm çalışanları sıfırlatmaz ama sayısını azaltmaya yarar bütün firmalar fabrikalar daha az çalışanla üretim yaparken kamu neden bundan uzak duruyor ?
Kaçak ürün satiyorsa marka model belirtmeden fatura kesiyordur belki , ülkede herkes kaçak ürün satmıyordur herhalde sen esnafa değil üreticiyi ve ithalatçıya baksan yeter zaten bunun için de 10binlerce vergi memuru almana gerek yok. Ayrıca düşük cirolu esnaf zaten basit usulde çalışıyor yani 800 bin liraya kadar vergiden muaf 800 bin lirayı kontrol etmekte zor olmaz geriye dönük banka hesaplarına baksan bile yetecektir bunun için esnaf ziyaretine gerek yok ama hala vergi daieleri yeni açılan dükkanları basit usulde açmamakta diretiyor ve hala piyasayi bozmaya çalışıyorlar . Bu kadar vergi memuruna gerek olmadığı için kendince meşgale iş yaratmis oluyorlar sanırım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ülkede iki tane ili boş bırakacaksın. Birine şeriat isteyenleri, öbürüne IMF gibi örgütler ağzından propaganda yapan senin gibileri koyacaksın. Hatta o illeri de ilçelere ayrıcaksın. Mesela seni koyacakları ilçede polis bile çalıştırmayacak devlet, her şey özel olacak. Polisimi aradın beni öldürecekler diye, telefondaki görevli hemen diyecek ücret A TL. Param mı yok dedin? Aş evi mi açtık, meşgul etmeyin deyip suratına kapatacak telefonu.
E Devlet nedir? Orada yapılan işleri eskiden ben diyeyim on binlerce sen de yüz binlerce memur yapıyordu.
Sen kaç tane üretici var zannediyorsun? sabancı, Koç, ... 5-10 tane mi? Öyle bir şey olmaz da hadi senin dediğin gibi yapalım, esnafı hiç kontrol etmeden üreticiyi kontrol edelim. 10 bin olmasın hadi 9999 tane alalım (bak on bin yapmadık) denetlenen bir üreticiyi 3-5-8-10 yıl sonra bir daha denetlersin artık.
-
IMF senin ülkenin dünyanın 3. Büyük devi olmanı istemez ama Taliban IŞİD yada komünistlerin güçlü olduğu, iktidara geldiği yer olmasını da istemez bu nedenle ülke çok kötü olmasını da istemez 2001de daha kötüye gitmemesi için 23 milyar dolar nerdeyse faizsiz para verip ekonominin işlemesini istedi. Tabii kamu çalışanlarını emekli ettiği için devletten geçinen tayfa bunu sevmedi . Onlar doğduktan ölünceye kadar fakir halkın bunlara bakması gerekiyor ya !
Ülkede %75 vergi %42 faiz var ama yine polisi arasam kendi sorunu kendin hallet diyor 112yi arasam amatörler hastayı daha kötü yapıyor. Bu kadar vergi ve faiz yerine %10vergi olsa paramı kendim kullansam daha avantajlı olurdu zaten
Kardeşim zaten firmalar milyonlarca milyarlarca lirayı parayı çanta ile mi tasiyacak hep? bankacılık sisteminde her firmanın ne kadar alım satım yaptığını beyanıyla karşılaştırıp denetim yapabilirsin
-
Bence komünizm sistemine geçiyoruz, özeli kaldırıp direkt tamamen kamuya dönüşecek. Herkes memur olarak çalışacak
-
Türkiye'de işçiler patronların iki katı kadar vergi ödüyor. Sen gelmiş hala IMF ağzıyla memurlara saldırıyorsun.
Türkler tarihin en eski toplumlarından. Nice toplumlar tarih sahnesinden silinip giderken Türkler hala buradaysa bunu ordu millet anlayışı ve teşkilat yetenekleri sayesinde. Teşkilatçılık ile memurla olur. Şimdi anladın mı IMF sana niye memurlara saldırtıyor?
-
İşçi patrondan nasıl daha fazla vergi ödeyebilir ki? 17 milyon SSK'lı var 43 binde KOBi . Ortalama 400 çalışana 1 Kobi düşüyor . 400 çalışanın her biri değil toplamı bile Kobi kadar gelir vergisi ödemez . Memurlar da eklendiği için birbirine yakın çıkar . Devlet vergileri artirdikca kağıt üstünde memur da fazla vergi ödüyor ve çalışan çok vergi ödüyor çıkar . Memur 60 bin lira maaş alıyorsa kimse 60 bin maaş demez zaten ne söyler 25-30 bin der fakat devletin vergi dairesi 60 bin lira maaşı var diye hesaplar zaten memur çok olduğu için 300 çeşit vergiyi günlerce hesap eder durur meşgale iş yaratılmış olur. Ayrıca kobi yada işletme karını daha çok mal demirbaş arsa bina araç alımına yatırır böylece %22 vergiden kurtulabilir ama araçta %100-200vergi olunca bu ne kadar kazançlı olduğu tartışılır
Ayrıca teşkilat ile memurluğun ne alakası var . Şimdi polisin öldürdüğü Suriyelilerin akrabaları memur ve vatandaş oluyor . Askerlik yaparken hayatını kaybedenlerin hdp'lilerin akrabaları memur oluyor yine koalisyon yapan hdpkk'lilar memur oluyor, torpilli veya rusvetci partililer memur hatta üst düzey memur oluyor . Şu an devlet en zayıf konumda İran ve Arabistan bile ekonomide bizi geçti İsrail ve Hamas çatışmasında bile bizi ipleyen yok mısır arabistan İran daha etkili . 20 sene önce İslam dünyasi Türkiye'den parlayacak denirken şimdi 3.4 sıraya düşmüş durumdayız . Bununda nedeni memurluk -kamu çalışan sistemi ile ülkenin dejenere edilmesidir
Önceki mesajımda dedigim gibi IMF senin ölmeni de istemez refaha ermeni de istemez ayrica imf'ye giden sen olursun . Kamu işçilerine memura ödeyecek para kalmamış toplanan vergilerin %90ı faize gidiyormuş ondan sonra imf'ye gidip para istiyorsun onlarda ekonominin daha kötü olmaması için bu kadar bedavacıyı bu ekonomi kaldırmaz diyor . Yanlış mı değil
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 24 Aralık 2023; 22:9:28 >
-
5.5 milyon memurun bölümlere göre dağılım sayısını bilen var mı?
Hem meclis yetkice güç kaybederken cumhurbaşkanının yetkisi artırılıyor hem de milletvekili sayısı artırılıyor. Nereden baksan ziyan.
Ya tamam memur çok. Hepsi her akşam havyar yeyip viskisini yudumluyor. Tatillerini kanarya Adasında yapıyorlar. Sen fakirsen memur çok olduğu için fakirsin.
Bu arada basitçe anlatmak gerekiyorsa Kurumlar Vergisini patronlar, Gelir Vergisini yanında çalışan işçiler öder. Bakmak istersen... Ha bir de harcama üzerinden alınan vergi var. KDV, ÖTV gibi. Fabrika patronunun yanında çalıştırdığı işçiler ekmek arası en ucuzundan sucuk, patron ise ekmeksiz kuzu yesin. Yanında çalışan işçiler ailesi ile birlikte bir fırın ekmek yer. (sucuğu hesaba katmayalım) Patron da ailesiyle bir kuzuyu bitiremez de hadi bitirdiler diyelim. Bir fırın ekmek mi pahalı, bir kuzu mu? IMF gelip sana bunları söylemez. Sana gelince, istersen IMF'ye söv, aynı onların dilinde (Tiksinti verici bir dildir bu) konuşuyorsun.
-
-
Asgari ücretliler vergi ödüyor mu?
Düne kadar ödüyorlar mıydı?
Ödedikleri zaman verdiğim oran doğruydu, şimdi bile durum korkunç.
Çokta uzatmaya gerek yok, gelişmiş ülkelerde devletin kasasına en çok kurumlardan alınan vergi ile para giriyor.
Ben söyleyene kadar gelir vergisi ile kurumlar vergisini (benim anlattığım kadarını veya fazlasını) bildiğine dair Allah üzerine yemin etsene.
-
Asgari ücretliler gelir vergisi ödemiyor artık ama memurlar gelir vergisi ödüyor gözüküyor sistemde onu düşersek her zaman kurumlar vergisi ücretlilerin gelir vergisinden fazla olur tabi merkez bankası gibi kamu kurumların ödediğini de çıkarmamız gerekir . Fakat çalışan patrondan fazla ödüyor lafı tekil bazda anlaşılıyor 1 kişi çalışan 1 işverenden fazla ödüyor gibi anlaşılıyor böyle olanlarda vardır muhtemelen ama %birkactir 30-40bin lira maaşlı bir mühendis diyelim 50-100bin gelir vergisi ödedi işveren yüklü mal alımı yapımı yapıp firmayı o sene zarar gösterdi. Bu durumda 1 mühendis çalıştığı şirketten fazla vergi ödemiş olur . Ayrıca çalışan vergiden kaçınması işverene bağlıdır ama işveren için bunun yöntemi daha fazladır babala tv 500bin lira YouTube geliri varken 12milyonluk araç almış ve vergiden kurtulmuş ( gerçi 12 milyonluk aracı ÖTV ve KDVsi gelir vergisinden çok daha fazla, belki 50 katıdır ) ücretli çalışanın böyle imkanı yok sadece asgari ücretten gösterilirse vergiden kurtulabilir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 29 Aralık 2023; 11:12:7 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X