Şimdi Ara

RAF SİSTEMİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
5.492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese Merhaba;
    Ana mönütörün ve klavye-farenin bulunduğu masanın yanına çelik demirli 4 bir yanı açık seyyar raf sistemi yapmayı düşünüyorum.
    Öncelikle işe çelik demirleri alarak başlayacağım;

     RAF SİSTEMİ

    Resimdeki delikli L demirlerden 220cm uzunluğunda 4 tane alacağım.

    Daha sonra mobilyacılardan 50*60lık raf kestireceğim ve rafları L tutucularla demirlere vidalayacağım.
    Kabaca niçin böyle bişey yaptığımı toplam 205+12cm(12si rafların sebep olduğu yükseklik) yüksekliğindeki rafı çizdim;
     RAF SİSTEMİ

    Yükseklikleri yanlara yazdım.

    Tavsiye ve yorumlarınızı bekliyorum. Özellikle bunu ucuza mal etmek için neler yapabilirim? Rafları ucuza nerede kestirebilirim? Raf sistemi yapan firmalara demirleri sorucam sizin tavsiyeniz ne olur?







  • evet proje mantıklı (:

    eğer ikea koçtaş gibi yerlere yakınsan uygun fiyata malzeme, dolap, raf vesaire bulabilirsin bunu önerebilirim
  • Evet oralara bi uğruyacam ama bi mobilyacı arkadaş rafçılardan ya da hurdacılardan demirleri daha ucuza getirebilirsin dedi. Raflar içinse koçtaşı da düşünüyorum, teşekkürler
  • Hurdacılardaki demiri alacağnıa başka bir inşaat malzemeleri vb. satan yerlerden demir almanı tavsiye ederim. Ben köyde kullandığım motorumun arkasına römork yapmak için hurdacıya gittim. Ona uygun demir baktım. Bir tane yamuk yumuk bir lama buldum tahminen 8 metre vardı. Ne kadar dediğimde koydu tartıya ölçtü kendi kendine hesaplayıp 10 lira dedi. Haliyle fazla geldi tabi. Sonra çıktım gittim sac profil satıcısından 6 metreye yakın profili 9 liraya almıştım.

    Yani demek istediğim öyle bir yer biliyorsan oraya git. Bilmiyorsan arkadaşın da dediği gibi ikea koçtaş gibi yerlerde ucuza bulursun. Kolay gelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokmence -- 8 Eylül 2010; 22:41:25 >
  • @gokmence

    Haklısın kardeş hurdacıların ne tutturursa gibi bi durumu var, ben de zaten hurdacı düşünmüyorum pek. Şu rafçılara bayramdan sonra bi sorayım da hele ona göre bişeyler ayarlicam. Sağol tavsiyen için
  • dostum 220 cm yükseklikte bir rafta L köşe bağlantısı ve MDF veya sunta türü malzeme ile rijitlik sağlayamazsın raf en ufak bir yan etki ile dağılır , sallanır . fotoğraftada görülen saçtan yapılmış rafları kullansan daha iyi edersin. bir uyarı...
  • @arg-ist
    Öncelikle uyarı için teşekkür ederim. Bunu mobilyacılar da bana söyledi ancak rafın yanındaki 205 cm boyundaki dolapla bağlantı yaparım diye düşünmüştüm. Bi de konsol için ayrılmış en alt bölüme ağır bişey düşünüp dengeyi sağlamak. Bunlar ne kadar çözüme götürür bilemiyorum ama şimdi sen böyle söyleyince aklıma bu geldi; saç kullanıp üstünü mobilya bantıyla kaplamak veya ince raf yapıştırmak... Buna yorumun ne olur?
  • sorun dengeden öteye rijitlik sorunudur.bu ürünü 20 seneden fazladır çeşitli yerlerde kullandığım için uyardım. ahşap rafla zor halledersin. bir başka çözüm yatay bağlantıları da aynı profille yapmaktır ama hem maliyet hemde estetik sorunu çıkarır doğru olanı saç raftır özellikle büyük veya yüksek raflarda..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.