Şimdi Ara

Radyatörü ve radyatör soğutma fanı olmayan no frost buzdolabı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
3.123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. Beko 9554 nf buzdolabım var. Dolabın yanları çok ısındığı için internette araştırma yaptım ve radyatörü ve kompresörü soğutan fanı kontrol edin şeklinde uyarılar gördüm. Daha sonra buzdolabını öne çektim ve buzdolabının kompresör kısmında radyatör ve radyatör soğutma fanı olmadığını gördüm.

    Hadi radyatörü gövdeye gizlemişlerdir ondan göremiyorum belki ama ortada fanda yok ve fanın seside yok. Fan olmadığı içinde kompresör ateş gibi oluyor haliyle. Sizce Bekonun böyle bir şey yapmasındaki sebep nedir?

    Kompresörün soğumasına fayda olsun diye buzdolabını iyice öne çektim fakat bu geçici bir çözüm elbette. Nedir tavsiyeleriniz?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Beko ve arçeliğin bazı modellerinde fan yok. Evimdeki buzdolabı da aynı şekilde. 3 yıldır saat gibi çalışıyor. Sanırım sistemi kompresör üstündeki leğene gelen suyun soğutmasıyla halletmişler. Yine diğer modellere göre sıcak o başka. Sistemi kurcalamasaydınız keşke.

    Aşağıdaki videodan görebilirsiniz sistemi


    Dedex55 Easy Tabii Ki Deyoutube
    Bu videomda buzdolabı arka kısmında bulunan motor, hortum ve bakır boruların temizlik ve bakımı anlattım. Sık sık temizlenmese bile bence yılda bir kontrol etmek lazım. Buzdolabında sorun ya da arıza meydana geldiğinde genelde ilk şüphe duyulan yer burası oluyor. #nasılyapılır #temizlik #bakım #makine #buzdolabı Buzdolabı ısınma sorunu https://youtu.be/EnQKzz0i6TI?t=195 Buzdolabı ses https://youtu.be/EnQKzz0i6TI?t=83 Su haznesi https://youtu.be/EnQKzz0i6TI?t=316
    https://www.youtube.com/watch?v=EnQKzz0i6TI
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.