Şimdi Ara

Radyatör Sogutmada Ne Tür Fan Kullanılmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
1.622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • evet arkadaşlar bilgisi olanlar yorumlarını paylaşırsa sevinirim birsüredir aklıma takıldı corsair sıvı sogutma setlerinde SP [Static Pressure (mm/H2o)]'ya önem vermiş cfm düşük akasanın viper serisiyle daha düşük sıcaklıklara ulaşanlar olmuş benim sorum SP [Static Pressure (mm/H2o)] sogutmadaki etkisi nedir ? cfm'mi sp'mi daha etkilidir sogutmada, cfm daha fazla sogukluk oluşturuyor diye biliyorum ama sp değeri cfm yukseldikçe düşüyor sp nedir cfm artıkca kaybedilen sp nin nekadar bi önemi vardır nasıl değerlere sahip bir fan daha iyi olur sogutmada, bilgisini paylaşan herkeze şimdiden teşekkürler

• Aynı soruyu Noctua'ya mail atıp sormuştum, statik basıncı yüksek fanların kullanılmasını tavsiye ettiler. (Nf-F12 ya da farklı markaların yüksek statik basınçlı fanlarını tavsiye etmişlerdi.)
  • Statik basınç fanın en yakın hedefe uyguladığı hava basıncının fazla olması demektir CFM ise fanın ne kadar havayı ilettiğidir. Radyatöre ne kadar hava ilettiğinizden çok yakın hedef olarak radyatöre ne kadar hava "ittiğiniz" önemlidir yaprakların arasından daha az hız kaybıyla geçerek tüm yüzeyi daha etkili bir şekilde soğutması için. Normal kasa fanları ince yapraklı olup sadece hava iletmeye yarar, statik basıncı yüksek fanlarda ise genelde yapraklar yüzeyi olabildiğince kapatarak havanın en kuvvetli şekilde itilmesini sağlar. Yanlış biliyorsam düzeltiniz.
  • 2kol3bacak ın dedigi gibi yaprak yapısıyla ilgili.Genelde bu iş için kalın yapraklar ve sık olmalı.Ama genelde cfm le statik basınç paralel artık

Türkiyede radyatör için en uygun fanlardan sp120

http://www.eksenbilgisayar.com/urun/corsair-air-series-co-9050006-ww-sp120-quiet-edition-static-120mm-fan.aspx
    http://www.eksenbilgisayar.com/urun/corsair-air-series-co-9050008-ww-sp120-high-performance-edition-120mm-fan.aspx

Tanesi 30 tl ye filan geliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: OneTreeHill

2kol3bacak ın dedigi gibi yaprak yapısıyla ilgili.Genelde bu iş için kalın yapraklar ve sık olmalı.Ama genelde cfm le statik basınç paralel artık

http://www.eksenbilgisayar.com/urun/corsair-air-series-co-9050006-ww-sp120-quiet-edition-static-120mm-fan.aspx
    http://www.eksenbilgisayar.com/urun/corsair-air-series-co-9050008-ww-sp120-high-performance-edition-120mm-fan.aspx

linkteki fanların fiyatı 71 lira yazıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: imperial crusader

quote:

2kol3bacak ın dedigi gibi yaprak yapısıyla ilgili.Genelde bu iş için kalın yapraklar ve sık olmalı.Ama genelde cfm le statik basınç paralel artık

linkteki fanların fiyatı 71 lira yazıyor

Twin Pack o iki tane var.

Tek fan

43 Tl

http://www.eksenbilgisayar.com/urun/corsair-air-series-co-9050005-ww-sp120-quiet-edition-high-static-120mm-fan.aspx

• bilgisini paylaşan herkeze teşekkürler peki corsairin 3.1 basınclı fanlarına gore

Size 120mm x 25mm
    Operating Voltage 7V – 12V
    Performance at 12V
    Airflow 62.74 CFM 37.85 CFM
    Static Pressure 3.1 mm/H20 1.29 mm/H20
    Sound Level 35 dBA 23 dBA
    Speed 2350 RPM 1450 RPM
    Power Draw 0.18 A 0.08 A

akasanın 14 cmlık 12 yuvalık AK-FN073 fanı

Fan Boyutu 140mm
    Fan LED Yok
    Fan Kanat Rengi Sarı
    Max. Hava Akışı 109.55 CFM
    Fan Çerçeve Rengi Siyah
    Fan Devir 600-1600 RPM
    Fan Bağlantısı 4-pin PWM
    Fan Yapısı FDB/HDB
    Fan Hava Basıncı 2.91 mm H2O
    Ses Seviyesi 7 - 21.7 dBA
    Gerilim/Akım Değeri 12V
    Aksesuarlar Silikon Vida
    Ek Özellikler 12 Cm Yuvada Kullanılır
    Garanti Süresi 2 Yıl
    Üretici Kodu AK-FN073

Daha iyi değilmidir akasanın viper larıyla daha fazla sogutmaya ulasılmıs 6,7 derece bi fark vardı ? aralarında 0.91 Sp 46,81 cfm farkıvar bu durumda akasa daha iyi sogutma saglamazmı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psycho53 -- 10 Nisan 2013; 16:23:39 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bir hususu bahsetmeyi unutmuşum.Arkadaşlar farklı markaların farklı ürünlerini kendi sitelerinde ki sonuçlarıyla karşılaştırmayın.Anca bir site aynı ortamda test edilirse karşılaştırılır çünkü sitelerin test etme ortamları birbirinden tamamen farklı.

SP120 daha iyi radyatör fanı olur viper dan.Ayrıca bahsettiginiz viper modeli 14 cm .12 lik radlara olmaz.

SP120 her açıdan daha iyi viper dan.

Bu viper bizim forumda niye bu kadar abartıldı anlamadım.Tam overrated fan.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • çapı 12 cm olan fanlar 14 cmlik yuvalara girer bu yuvalar 12 cmlik fan yuvası diye geçer 14 cm de oturmasının nedeni fanın etrafındaki plastiğin kalın olmasıdır bu fanın kanatları 13 14 cm capında kalınlıgı az 14 cm olan 12 cm'lik fan yuvalarına oturmak için tasarlanmış yani bir 360 lık radyatöre 3 tanenin sorunsuz şekilde bağlanması lazım yanlışsam düzeltin lütfen bu arada bilgi için teşekkürler fanların testlerine bir bakim
  • O fanları takamazsanız 120 lik radyatöre. vida delikleri 12 cm olabilir ama çapları daha geniş.
  • fan testi bulmakta zor işmiş bulamadım dogrusu, vida delikleri 14 cmde ama vida araları 12 cmlik fana göre daha geniş ozaman anladıgım kadarıyla mecburen elicez o fandan kullanırım diye düşünmüştüm corsairin fanlarına okadar para vermek istememiştim bide forumda viperlarla daha fazla soguttuklarını gorunce hepten kararsız kaldım corsairden 0.12 sp daha az viper ınki cfmside 20 küsür derecelerde daha yüksek corsaire okadar para vermek istemiyorum viper ları deniyeceğim teşekkürler yardımlarınız için :)

HD4450 yi acık ayakta uzaymontajda 55 derecede cayır cayır yanarken 48 49 lu derecelere düşürmüştü ozaman havada sıcaktı odamda sıcaktı oyuzden sogutma performansına guvenıyorum bi nevi vazgeçilmezim oldu sistemi ilk topladıgımda 4450 vardı :) mantığımı dinlicem uğraştırdım sizide sağolun uğraştığınız için :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psycho53 -- 10 Nisan 2013; 20:58:26 >
  • quote:

Bir hususu bahsetmeyi unutmuşum.Arkadaşlar farklı markaların farklı ürünlerini kendi sitelerinde ki sonuçlarıyla karşılaştırmayın.Anca bir site aynı ortamda test edilirse karşılaştırılır çünkü sitelerin test etme ortamları birbirinden tamamen farklı.

SP120 daha iyi radyatör fanı olur viper dan.Ayrıca bahsettiginiz viper modeli 14 cm .12 lik radlara olmaz.

SP120 her açıdan daha iyi viper dan.

Bu viper bizim forumda niye bu kadar abartıldı anlamadım.Tam overrated fan.

Katılıyorum hocam. aynı durum mx-4 macun için de geçerli. mx-4 alıcam diye millet sıraya girmiş. arkadaşım yolladı bana test etmem için gelid extreme'e göre hem gtx 580 hem de 8800 gt ekran kartında 3 derece daha sıcak çalıştı. belki sorunlu bi seriydi ama 3 derece çok fazla.

Bu corsair fanların ledli modelleri olsa çok güzel olurdu. kimisi led sevmiyor ama sıvı soğutma ile kasanın içi şenleniyor. ben de 14 cmlik fanlar alıcam radyatör için ama karar veremedim bi türlü. 12 cmde corsairlar sadece ülkemizde değil yurtdışında da felaket tutulmaya başladı bildiğin gibi

• aysat arkadasımın dedıgı gıbı mx-4 ten bende aldım ve test ettım sonuc berbattı :((
    thermaltake tg-1 ıle karsılastırdım yukte 10 derece daha fazla ısı cıktı mx-4 te 65lerı gecmeyen cpu 75lerı gordu
    sımdı thermaltake tg-3 kullanıyorum ve tg-1 e gore yukte 4-5 derece kadar daha ıyı
    bırcok testtede mx-4 tg-1 den 1-2 derece daha sıcak calısmakta..

fan olayına gelınce arkadaslar ben sessızlıkten yanayım 30db cıvarı fanları kullandıgınızda radyatore carpan hava akımıda ses yapıcak ve duyulan ufleme sesı 40-45 db cıvarına cıkıyor
    bende mın db max hava akımından yanayım ınventusta corsair in fanlarına baktım ama db sevıyesı cok yuksek ve hava akımı cok az geldı bana
  • quote:

Orijinalden alıntı: ucanpirpir

aysat arkadasımın dedıgı gıbı mx-4 ten bende aldım ve test ettım sonuc berbattı :((
    thermaltake tg-1 ıle karsılastırdım yukte 10 derece daha fazla ısı cıktı mx-4 te 65lerı gecmeyen cpu 75lerı gordu
    sımdı thermaltake tg-3 kullanıyorum ve tg-1 e gore yukte 4-5 derece kadar daha ıyı
    bırcok testtede mx-4 tg-1 den 1-2 derece daha sıcak calısmakta..

fan olayına gelınce arkadaslar ben sessızlıkten yanayım 30db cıvarı fanları kullandıgınızda radyatore carpan hava akımıda ses yapıcak ve duyulan ufleme sesı 40-45 db cıvarına cıkıyor
    bende mın db max hava akımından yanayım ınventusta corsair in fanlarına baktım ama db sevıyesı cok yuksek ve hava akımı cok az geldı bana

radyatörde sessizlik arıyorsan scythe gentle typhoon 1450-1800 rpm fanlarını alacaksın o zaman. radyatör için birebir

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.