Şimdi Ara

RADYATÖR SEÇİMİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
1
Favori
69.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Radyatör hakkında da bilgilerimizi paylaşmalıyız.Mesela 1 mt yükseklik 90 cm lik radyatör için idealmidir?
    Ben yüksek olmasının avantajmı dezavantajmı olduğunu nasıl anlayabilirim ,hangi durumda tercih etmem gerek müteahhit 1 de ısrar ediyor,bende 60 cm yükseklik yeter diyorum ,bu durumda boyu ne kadar olmalı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suzi dilara -- 31 Mart 2007; 18:02:00 >

• bende merak ediyorum eve taktırsam hangisini hangi modeli hangi markayı taktırmalıyız
  • Yerin müsaitse PKKP 60 lık 140 cm. Aynı sıcaklıgı verir. Seçme şansın varsa D.D. Plush....Panel radyatörlerin kralı...Rakibi yok.....Isıtma gücü fazla.....Saygılarımla.... Verdigim rakam sac panel radyatörler için ikiside sac panel radyatör. ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 18 Mart 2007; 14:31:49 >
  • Sana daha ayrıntılı bilgi..Mütteahhide bunları söyle adam kafasını duvara vursun bu hanım bunları nereden biliyor diye... 20 C oda sıcaklıgında 1 m. yuksekliginde 90 cm boyunda bir DD Plush 3552 Watt- 3055 Kcal ısı verir... 20 C oda sıcaklıgında 60 lık 1 m. boyunda bir DD panel plush rad. ise 2688 Watt- 2312 Kcal ısı verir. Bunu 140 cm boy alacaksın dedim çarp 1, 4 ile sonuç 3236 Kcal. eder... Onun takacagı ne veriyor? 3055 Kcal...Saygılarımla...Suzi hanım....Paneller PKKP tipi...DD. plush... olsun....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 19 Mart 2007; 0:11:17 >
  • Bizim evde radyatör olduğu için çok fazla araştırma yapmadım ama aklıma gelen bazı şeyleri yazıyım. Piyasadaki en kaliteli sac peteklerin Demirdöküm Plus olduğu söyleniyor. Sac petek alacaksanız iyi tercih olur ama bu peteklrin ömrünün 10 sene oduğu söyleniyor bu süreden sonra verimliliği üşmeye başlıyor. Alüminyum petklerdeyse buna benzer bir sorun yok evladiyelik petekler maddi durumunuz elverirse tercihiniz bu yönde olsun korozyon,kireçlenme gibi dertleriniz olmasın.
  • RADYATÖR ALACAKSANIZ VERİM İSTİYORSANIZ DÖKÜM OLMALI. DÖKÜM ISIYI ABSORBE EDER DAHA GEÇ SOĞUR DAHA DA UZUN ÖMÜRLÜDÜR. ÖRNEĞİN BİZİM EVDEKİ DÖKÜM PETEKLER 94 YILINDAN BERİ PAS BİLE OLMADI ÇÜNKÜ BEN BOYADIM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi punchuner -- 18 Mart 2007; 21:29:54 >
  • Daha da geç ısınır bunuda unutmayalım.Ayrıca dışı değil içinde korozyon olur alüminyüm gibi ömrünede sahip değildir. Suzi arkdaşımızın sürekli kombi aç kapa yaparak tasarruf yapamayacağını bilecek kadar bilgi düzeyine sahip olduğunu düşünürsek geç soğumasıda pek anlamlı olmuyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: serrikoc

Daha da geç ısınır bunuda unutmayalım.Ayrıca dışı değil içinde korozyon olur alüminyüm gibi ömrünede sahip değildir. Suzi arkdaşımızın sürekli kombi aç kapa yaparak tasarruf yapamayacağını bilecek kadar bilgi düzeyine sahip olduğunu düşünürsek geç soğumasıda pek anlamlı olmuyor.

GÜNAYDIN;
    elbette aç-kapa yapmayacak kadar oldum DD plus da bakalım fark ne kadarmış,hmn çalışmalarıma başlıyorum
  • Radyatorleri ne kadar buyuk secerseniz sistemin termal verimi o kadar iyi olur. Sistem daha dusuk sicaklikta su dolastirarak yine gereken isi transferini yani isitmayi saglayabilir. Dusuk baca gazi sicakligi havaya daha az isi kaybi demektir. Dusuk su sicakligi, eger kombi disaridaysa kombiden cevreye, ve borulardan duvarlara daha az isi kaybi demektir. Kombi daha uzun sureli ama daha az sicaklikta calisir.

Temizlik icin tek katli radyatorleri tavsiye ederim. Bendekiler bir parmak kalinliginda Sanica marka. Arada bosluk olmadigindan toz tutacak yerde yok. Duvardan fazla cikintida yapmiyor. Boyu daha uzun olmak zorunda ama cikinti yapmasindan iyidir.

Istanbul yildiz universitesi karsisinda dentistanbul dis kliniginin orada bir radyatorcu var. Muhtemelen dunyanin en guzel, estetik radyatorleri orada. Ben baktim, hesapladim sadece radyatorlere verilecek para ufak bir kullanilmis araba fiyatina yaklasinca alamadim. Yinede bakmak zevkli oluyor.
  • Bence radyator seciminden once sistemin nasil calisacagina dair bir karar verilmesi gerekir - standart tip isitmami 90/70, EN sistemimi 80/60, yoksa dusuk sicaklik mi... Ayrica isitma merkezden mi olacak yoksa kendi kombi/kazan ninzmi olacak - merkezden asili oldugunuzda verilecek suyun sicakligini bilmenizde yarar var; kendi kazaniniza sahipsenizse sicaklik ayari elinizde...
    Dokum Radyatorleri tavsiye etmem - tasarruf konusunda baya suphelerim var ... diyelimki 600 x 1000 mm PKKP tip radyatorde takriben 6-7 ltr su var ... dokumun neredeyse bir diliminde ayni miktar su var... bence dokum radyator kullandiginizda sistemdeki su hacmi bir kac defa fazla olacak... Daha fazla suyu isitmak icin daha fazla yakit yakmak gerekir... bence... bu konuda emin degilim.... yanila da bilirim... ama mantik dogru oldugumu soyluyor... ayrica bir sey kesin - su hacmi artarsa kesin olarak sistemdeki genlesme tankida artmalidir...
    Aluminyum radyatorlerinde kendi dertleri var - terkibinde olan oksijeni hizla sistemdeki suya verir... sistemde hava olusur ve sistemdeki tum metal parcalarda korozyon olusma ihtimali artar...
    Ayrica orijinal radyator kullanmak isterseniz - ISITES ve TERMOSAN sirketlerin websitelerine bakin...

• quote:

Orjinalden alıntı: PASSADEN

Aluminyum radyatorlerinde kendi dertleri var - terkibinde olan oksijeni hizla sistemdeki suya verir... sistemde hava olusur ve sistemdeki tum metal parcalarda korozyon olusma ihtimali artar...
    Ayrica orijinal radyator kullanmak isterseniz - ISITES ve TERMOSAN sirketlerin websitelerine bakin...

Bak bunları bilmiyordum. Bende başka bir yerden aşağıdaki bilgileri buldum ama ne kadar doğru bilmiyorum.

aliminyum radyatörler döküldükten sonra ısı veren kanallarıı ne kadar temizlense bile bıraz curuflar aklmaktadır bu durum bi süre sonra sıcak su ile birleşen tozlar kombinin sirkülasyon pompasını bloke etmektedir buda bir büyük masraftır
    panelde böyle bir problem yoktur tıkanma olursa sadece kombi altındaki filitreyi temizlenir o kadar
    bence kombi tesisatında peneller tercih nedenidir

• Arkadaşlar Demirdöküm Panel Radyatörden şaşmayın bence. Ben tam 12 yıldır kullanıyorum ve en ufak bir performans düşüklüğü şikayetim yok. Döküm radyatörler konusunda passaden arkadaşa katılıyorum. Su miktarının fazlalığından dolayı yakıt sarfiyatını arttıracağını düşünüyorum. Aluminyum radyatörler ise ısıyı çabuk iletip çabuk soğuyacaktır. Tavsiyem DD PKKP 600 panel radyatör...
  • FERROLi CLAN alüminyum döküm radyatörlere baktınız mı?10 yıl garantiliymiiişşş

http://www.ferroli.com.tr/ProductDetails.asp?ProductSubGroupId=6&ProductId=21&SwfName=isitma.swf

linkden fiat listesine de bakabilirsiniz.

• quote:

Orjinalden alıntı: suzi dilara

FERROLi CLAN alüminyum döküm radyatörlere baktınız mı?10 yıl garantiliymiiişşş

http://www.ferroli.com.tr/ProductDetails.asp?ProductSubGroupId=6&ProductId=21&SwfName=isitma.swf

linkden fiat listesine de bakabilirsiniz.

Eger tercihiniz Aluminyum Dilimli Radyator olacaksa /presofusion tip ise/ , Istanbulda ISITES sirketi tarafindan ithal edilen Italyan Gruppo Raganiye ait Mectherm, Ragall ve Decoral markali radyatorleri tercih edersiniz ise hich pishman olmassiniz. Emin olun Ferroli clan da dahil olmakla istenilen aluminyum dilimli radyatorlere fark atar, bir Ferroli servis elemani olarak size soyluyorum (bu Ferrolinin tek aksayan noktasi - yalnis anlamayin - Ferroli clan kalitesiz degil, sadece gunumuzde olan shik dizaynli aluminyum dilimli radyatorlerle mukaisede biraz eski model gibi kalmis... Hemde Gruppo Raganiye ait radyatorlerin bir cogu yuksek basincli merkezi isitma sistemlerine de uygun...)... 10 yil garantiye geldikte ise - standartlara uygun tesisat kurulmus ise istenilen Avrupa BIRLIGINDEN olan ureticilerin (Polonya haric) aluminyum dilimli radyatorlerine 10 yil surecinde hich bir sey olmaz (tabi aldiginiz radyator sahte Cin mali degilse)...

• Gruppo Raganiye ait aluminyum dilimli radyatorleri bu siteden inceleye bilirsiniz...
    http://www.ragall.com/indexOK.htm
  • Sağol PASSEDEN,verdiğin linke baktım açılış müziği süperdi
    Paneller de çok estetik bence,ama türkiyede satışları nasıl fikrin var mı?
  • Sn. Suzi Dilara, bildigim kadariyla Gruppo Raganiye ait aluminyum radyatorleri Turkiyede satan firma ISITES shirketidir:www.isites.com.tr

Merkez : Atatürk Cad. Sıtkı Bey Plaza No.82/1-2 Kozyatağı / İSTANBUL
    Telefon 0216 478 28 50 - Faks. 0216 478 28 56
  • quote:

Orjinalden alıntı: PASSADEN

Sn. Suzi Dilara, bildigim kadariyla Gruppo Raganiye ait aluminyum radyatorleri Turkiyede satan firma ISITES shirketidir:www.isites.com.tr

Merkez : Atatürk Cad. Sıtkı Bey Plaza No.82/1-2 Kozyatağı / İSTANBUL
    Telefon 0216 478 28 50 - Faks. 0216 478 28 56

Verdiğiniz linke baktım hoş ve dekoratif başlıklar ve vanalar da var fiatlarını öğrenemedim ,ne kadar acaba ,siteyemi sorsam ne dersiniz?
    http://www.isites.com.tr/ISITESTUR/TURKISHMAIN.htm

• Türkiye de ilk panel radyatör üreticisi Termo Teknık dir.
    Kullananların fazlasıyla memnun oldugu bir markadır. rahatlıkla Seçilebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kurt0146 -- 14 Nisan 2007; 19:04:50 >
  • MERHABA BİZ ISINMA SORUNU YAŞIYORUZ BU NEDENLE KALORİFERİ BÜYÜTMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ. PANEL RADYATÖRDE SEÇERKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ? KOMBİYE ZARARI OLUR MU BİLGİLENDİRİRSENİZ ÇOK SEVİNİRİM
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.