Şimdi Ara

Radeon HD 7970 Toxic (Crossfire) karşı Titan GTX (SLI) ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
2
Favori
1.807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Radeon HD 7970 Toxic (Crossfire) karşı Titan GTX (SLI)

Aga bu nedir ya!!

Biri 7970 diğeri Titan. Bu nVidia bıktırdı artık bu SLI konusunda. Yazmayacaktım ama dayanamadım gene. Konuyla ilgi duyan arkadaşlar için KAYNAK

Sizlerden ricam konuyla ilgili gereksiz, bireysel tatışmalardan bulunmadan fikir alış-verişinde bulunmanızdır.

Saphire 7970 Toxic çıkalı çok oluyor lakin Titan gibi pahalı ve şaşalı bir kartın performansını görünce isyan etmemek elde değil. Özelliklede CF ın SLI karşısındaki başarı karşısında nVidia resmen eziliyor. GTX 600 serisiyle birlikte başlayan bu SLI yapılandırmasındaki başarız durum Titanlada böyle devam edecek gibi gözüküyor.

Alanderinliği fazla olan oyunlarda BF3, Crysis 3 gibi. uzaklara baktığınızda GPU kullanımı ve FPS düşüşü nVidia nın bariz problemi. Tartışma forumlarında dile getirdiğimizde CPU darboğasından behsediyorlar fakat aynı darboğaz nedense AMD kartlarda olmuyor AMD HD7970 serisi 384bit nvidia 680 nin
    256bit olmasına bağlamıştım fakat Titanda kaç bit??? 384bit. neyse bu benim tahminimdi. Z bufferla alakalı bir durum galiba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rezes -- 13 Mart 2013; 9:48:41 >

• peki sen ne kadar inanıyosun bu teste bf3 nvidia ile bağları varken 2* titan ın bu perf. vermesi saçma sitede bi sorun vardır tabloyu hazırlarken belki hata yapmışlardır

Edit:Çift kartta nvidia yapamıyo herhalde cf parça pinçik etmiş durumda gözüküyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gmfaruk -- 25 Mart 2013; 19:30:20 >
  • Su bir gercek ki ekran kartinda AMD den, islemcide ise INTEL den sasmicaksin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aşığığım şu karta
  • quote:

Orijinalden alıntı: Madécassol

Su bir gercek ki ekran kartinda AMD den, islemcide ise INTEL den sasmicaksin

+1
  • 7970 vs amd kartlarının ilk ve son durumlarına bakmak gerekir. ilk durumda 670 ile yarışan bir kart şimdi 680 ile kafa kafaya ve bazen geçiyor. bu arada neler olduğuna bakarsak amd bu kartı birinciliğe çıkarmak için sürekli yazılımsal dersetk yaptı. fakat nvidia kendini pazarda birinci sandığı için kartlara fazla yazılımsal destek bakmıyor. (çok fazla bakmıyor)
  • Garip bir şey göremedim sonuçlarda, SLI performansı gayet iyi. Hatta CF'de daha çok stuttering olmuş

quote:

bu arada neler olduğuna bakarsak amd bu kartı birinciliğe çıkarmak için sürekli yazılımsal dersetk yaptı. fakat nvidia kendini pazarda birinci sandığı için kartlara fazla yazılımsal destek bakmıyor. (çok fazla bakmıyor)

Aynen hocam. AMD 12.11 ile frametime problemini çözerken, nvidia da 5-10 tane perf. sürücüsü çıkarmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 12 Mart 2013; 18:27:19 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ZOTAC GTX 1070 AMP Extreme
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: gmfaruk

peki sen ne kadar inanıyosun bu teste bf3 nvidia ile bağları varken 2* titan ın bu perf. vermesi saçma sitede bi sorun vardır tabloyu hazırlarken belki hata yapmışlardır

Olay benim inanıp inanmamam değil! Kişisel deneyimim ve de sitelerde durumu doğruluyor zaten.

78% scaling Titan, 99% scaling 7970 Ghz

Konu BURADA akıyor ve gayet iyi tartışılmakta.. DH forumdan da katkı bekliyorum bu başlığa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rezes -- 12 Mart 2013; 19:09:21 >

• ben sorunu sürücülere bağlıyorum daha ilk sürüden performans beklemek yanlış olur bir kaç sürücüden sonra belli olur muhakkak sürücüde yaşanan sorunlar vardır diyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Madécassol

Su bir gercek ki ekran kartinda AMD den, islemcide ise INTEL den sasmicaksin

katiliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: babaeski39

ben sorunu sürücülere bağlıyorum daha ilk sürüden performans beklemek yanlış olur bir kaç sürücüden sonra belli olur muhakkak sürücüde yaşanan sorunlar vardır diyorum

Benim ümidim kalmadı GTX670, 680 için çoook bekledik o sürücüleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rezes -- 12 Mart 2013; 18:47:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fleshstorm666

Garip bir şey göremedim sonuçlarda, SLI performansı gayet iyi. Hatta CF'de daha çok stuttering olmuş

690 40fps 7970CF 60fps stuttering

• quote:

Orijinalden alıntı: fleshstorm666

Garip bir şey göremedim sonuçlarda, SLI performansı gayet iyi. Hatta CF'de daha çok stuttering olmuş

quote:

bu arada neler olduğuna bakarsak amd bu kartı birinciliğe çıkarmak için sürekli yazılımsal dersetk yaptı. fakat nvidia kendini pazarda birinci sandığı için kartlara fazla yazılımsal destek bakmıyor. (çok fazla bakmıyor)

Aynen hocam. AMD 12.11 ile frametime problemini çözerken, nvidia da 5-10 tane perf. sürücüsü çıkarmadı.

ben hala 7970'in yükseleceğine inanıyorum. eğer yazılımsal olarak bu kadar yükselen kart yakında 680'e fark atar. nvidia adam akıllı bir driver çıkarmadığı sürece sadece ilk başlarda geçer amd'yi.

• Test sistemi
    Intel Core i7-3770K @ 4,5 GHz (four cores plus SMT, non-turbo)
    • MSI Z77A-GD80 (Intel Z77 chipset, SLI and CrossFire compatible)
    • 2 x 4 GiByte DDR3-1866 9-9-9-21-1T
    • Corsair HX850 (850 Watt, 80 Plus Silver)
    • Geforce WHQL 314.07/09 - HQ
    • Catalyst 2.13 beta 6 - HQ
    • Windows 7 Ultimate x64 SP1 included patches

Her ne kadar toxic 7970 1.200 Mhz de OC lu bir kart olsada Toxic CFX scaling 95%, Titan nın SLI scaling 58%

• Arkadaşlar biraz titan'a haksızlık yapıldığını düşünüyorum ( Bunu diyeceğimi hiç sanmazdım ama hayat işte.) zira daha çok ama çok taze bir kart, nvidia gerekli sürücülerle performans artışı muhakkak sağlayacaktır. AMD cephesinde 7970'e yeni sürücülerle biraz daha gaz verirler, diğer taraftan titan'a karşılık geleceğini hiç sanmıyorum zira titan bence nvidia için prestij kartı ve fiyatı da bununla doğru orantılı olarak aşırı yüksek olduğu için alıcısı da çok ama çok az olacaktır. Bence titan gibi kartların bir geleceği yok çünkü tek GPU da performans için tekrardan Ar-Ge yapılacak ve bu Ar-Ge nin faturası da fiyatına etki edecek. Öte yandan orta seviye bir kartı alıp bunu SLİ veya CF kombinasyonunda kullanmak oldukça mantıklı ve daha az para harcamak demek.

Şimdi kendimize şu soruyu soralım;

- Tek GPU için yeniden zar Ar-Ge simi yapmak mı ?

- Orta seviye bir GPU alıp bunu Sli veya CF kombinasyonunda çalıştırıp yukarıdaki seçeneye oranla daha az para harcayıp MS gibi sorunların üstesinden gelmek için yazılımsal Ar-Ge mi ? ( Sürücü )

• amd dedıgin züğürt tesellisi arkadas paran varsa intel ıslemcı nvıda kart gerısı yalan
    sızın olay turbo+noslu sahın ımpreza wrx ı gecıyor ona benzemiş para var huzur var
  • quote:

Orijinalden alıntı: *666*

amd dedıgin züğürt tesellisi arkadas paran varsa intel ıslemcı nvıda kart gerısı yalan
    sızın olay turbo+noslu sahın ımpreza wrx ı gecıyor ona benzemiş para var huzur var

Komiklik mi yapmaya calisiyon kücük troll. Amd zügürt tesellisiymis birde bak sen goren sanar ki nvidia babasinin sirketi yada cirodan pay veriyorlar. Senin gibi agir trolleri bu forumdan uzaklastirmak lazim. Basicaksin tekmeyi IP den bir daha almicaksin foruma. Cunku cikintisiniz, haddinizi bilmiyorsunuz, insanlari galeyana getiriyorsunuz. Ana babaniz ugrasamiyor biz niye sizin gibi sorunlu insanlarla ugrasiyoruz? Bence defol git smdi forumdan

• Şöyle diyelim 7970 çıktığından beri iyi yol katetti, GHz edition ile güzel bir upgrade geçirdi. Driverın desteklediği oyunlarda scalingi gerçekten muhteşem ama totale baktığımızda sonuçlar pek de iç açıcı değil.

Ati-AMD leri uzun süre cf kullanan birisi olarak söyleyebilirim (4870x2, 5970, 6970cfx) amd çoklu çözümlerde nvidianın ne yazıkki gerisinde (scalingi her ne kadar nvidia dan iyi olsada) ve ms problemide oyunlarda ağır bir şekilde hissettiriyor. Verdiğinhttp://www.pcgameshardware.de testlerinde de görüldüğü üzere 7970cf çözümünde moderate-heavy stuttering mevcut (nvidia da slight ve no visible varken).

Şunu da ekleyeyim 7970GHz edition fiyatına göre (titana kıyasla) muhteşem bir kart

Sitenin İngilizce çevirisi de fena değil (stuttering ile ilgili)

"The two Radeon HD 7970 in Crossfire emphasize the idea of the old Radeon HD 6990 : AMD obviously has not taken measures to mitigate the micro stuttering. During testing we noticed in every game on micro stuttering even beyond 40 fps, in most cases exceeds the dimensions of SLI. Please consider our comments regarding the Stutterings (stuttering) in the benchmarks: "slight" slight micro stuttering, "moderate" moderate but clearly perceptible micro stuttering and "heavy" means pay raises serious doubts as to the output frame rate. Against the problem, you should proceed through the use of a solo GPU, alternatively, limit the frame rate using a frame rate limiter or the vertical vertical synchronization (vsync)."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hanibal187 -- 12 Mart 2013; 20:08:07 >

• Biri bana 7970 CF'nin bazı testlerde Titan SLI'ı geçtiğini söylese veya rüyamda bile görsem inanmazdım ama iş tablolar olunca durum değişiyor. Gözlerime inanamayarak baktım resmen tabloya. Nvidia'nın çoklu kart başarımının AMD'ye nisbeten düşük olduğunu zaten biliyorduk ama bu kadar fark edeceğini hiç düşünmezdim açıkçası.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.