Şimdi Ara

radara girdimmi girmedimmi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
4.182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • radarlar aracın hızını ne kadar uzaktan tespit edebiliyor.
    bugün stres atmak için dışarı çıktım. bizim burda genelde boş olan bir yol var. 140 civarı hızla giderken yolun kenarında durmuş aracı görünce frene asıldım. hızımı 80 lere düşürdüm sonradan farkettim ki gerçekten radarmış. yanından geçtim biraz daha ilerleyip çevirmeye varmadan geri döndüm.. tekrar radarın yanından geçtim. aynadan baktım olağan dışı bir durum yoktu. sonra eve geldim.
    şimdi merak ettiğim şu. ben radara girdim mi? aradaki mesafe epey uzaktı ben frene basana kadar ölçüm yapılmışmıdır?
    eğer girdiysem belge falanda imzalamadık süreç nasıl işler?

• quote:

Orjinalden alıntı: kkma

radarlar aracın hızını ne kadar uzaktan tespit edebiliyor.
    bugün stres atmak için dışarı çıktım. bizim burda genelde boş olan bir yol var. 140 civarı hızla giderken yolun kenarında durmuş aracı görünce frene asıldım. hızımı 80 lere düşürdüm sonradan farkettim ki gerçekten radarmış. yanından geçtim biraz daha ilerleyip çevirmeye varmadan geri döndüm.. tekrar radarın yanından geçtim. aynadan baktım olağan dışı bir durum yoktu. sonra eve geldim.
    şimdi merak ettiğim şu. ben radara girdim mi? aradaki mesafe epey uzaktı ben frene basana kadar ölçüm yapılmışmıdır?
    eğer girdiysem belge falanda imzalamadık süreç nasıl işler?

2 km'den tespit eder... Eğer yemişsen adresine tebligat yollayacaklar.

• vay ya! böyle işmi olur ya? kendim kendimi bilirim. hiç hız yapan biri değilim. ş.arası 80-100 arası giderim hep bi kere boş yolda şöyle bir basalım dedk. o da 140 bastık yani. %30 dan fazla aştık yani.
    peki benim önümde giden kamyonet tarzı bir araç vardı radarı yol çok düz olmasına rağmen birazda onun yüzünden göremedm radarı. acaba o sebeple benim hızımı ölçememiş olabilirmi?
    adresimi nereden tespit edecekler bu arada?
    ikametim başka ilde oturduğum ilde değil. nereye gider ceza?
    yada ceza gitmeden önce ben netten görebilirmiyim ceza yeyip yemediğimi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kkma -- 20 Mayıs 2008; 15:10:30 >
  • bildiğim kadar durdurup imzalatması gerekmiyor,
    adrese gönderebilirler,
    eğer vergi dairesine ceza yollanmışsa
    aradabir http://www.gib.gov.tr/index.php?id=40 adresine bakın
  • quote:

vay ya! böyle işmi olur ya? kendim kendimi bilirim. hiç hız yapan biri değilim. ş.arası 80-100 arası giderim hep bi kere boş yolda şöyle bir basalım dedk. o da 140 bastık yani. %30 dan fazla aştık yani.
    peki benim önümde giden kamyonet tarzı bir araç vardı radarı yol çok düz olmasına rağmen birazda onun yüzünden göremedm radarı. acaba o sebeple benim hızımı ölçememiş olabilirmi?

Önündeki aracın konumuna göre ölçememiş olabilir ama büyük ihtimal ölçmüştür yeni radar cihazlarını ben sattığım için laserli olanlar çok kaliteli ondan biliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mississippi -- 20 Mayıs 2008; 15:12:19 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Numan06

quote:

vay ya! böyle işmi olur ya? kendim kendimi bilirim. hiç hız yapan biri değilim. ş.arası 80-100 arası giderim hep bi kere boş yolda şöyle bir basalım dedk. o da 140 bastık yani. %30 dan fazla aştık yani.

Önündeki aracın konumuna göre ölçememiş olabilir ama büyük ihtimal ölçmüştür yeni radar cihazlarını ben sattığım için laserli olanlar çok kaliteli ondan biliyorum

yani cihaz yeniyse büyük ihtimal kaçtı bize.

peki eski cihaz olduğunu düşünürsek...

• quote:

quote:

quote:

yani cihaz yeniyse büyük ihtimal kaçtı bize.

peki eski cihaz olduğunu düşünürsek...

Çok eski tip cihazlar var şuan kullanılmıyor ama eğer en son versiyon 40890 ları saymazsak yakalayamayada bilir. Ama değişir yani durum önemli her zira bazı radar cihazları kronik sorunluydu. Takip etmiyorum ama değişmedi sanırım. Yeni cihazlar fotoğrafta alıyor hafızasına yani altında kaç km ile gidiyorsun aracın resmi gibi...

Ama şu var böyle birşey gelmezse eğer itiraz edebilirsin zira yakalayıp tebliği etmemişler. Geçen birisi kazandı böyle bir davayı hemde tebliğ edildiği halde ama Hukukçu arkadaşlardan fikir al. Teknik olarak yardımcı olurum ama hukuksal boyutunu bilmiyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    VİRAJA GİRMEK
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • birşey gelmesinden kasıt. benim aracımın yüzbilmemkaçla giderkenki fotoğrafıyla birlikte ceza tebligatı değilmi?
  • quote:

birşey gelmesinden kasıt. benim aracımın yüzbilmemkaçla giderkenki fotoğrafıyla birlikte ceza tebligatı değilmi?

Evet yeni cihazlardan birisiyse eğer bir fotoğraf birde ceza makbuzu yollayacaklar... Bunu yollamazlarsa çamur yapabilirsin...
  • Geçmiş olsun,umarım radar plakayı görmemiştir.
  • quote:

quote:

birşey gelmesinden kasıt. benim aracımın yüzbilmemkaçla giderkenki fotoğrafıyla birlikte ceza tebligatı değilmi?

Evet yeni cihazlardan birisiyse eğer bir fotoğraf birde ceza makbuzu yollayacaklar... Bunu yollamazlarsa çamur yapabilirsin...

burda daha önce bi polis arabsında görmüştüm. yeni bir cihaza benzemiyordu. yani böyle pırıl pırıl değil kullanılmış eski bişeydi.
    ancak ekranı vardı.
    çalışır hali
    http://www.ktunnel.com/index.php/1010110A/51fd0cdb6a7b5c87265a7a4cd839cbaf9af7f5b7e446d761b466f46af53b43c3e8ff7be46152b16916120
    şunun gibiydi.
    @kodango saol.
    plakayı kesin gördü çünkü yanından geçtim gittim ama çevirmeye varmadan geri döndüm. hatta arkadan da gördü.
    demek ki neymiş arabaya bnip stres atmak benim neyimeymiş.

• quote:

quote:

quote:

burda daha önce bi polis arabsında görmüştüm. yeni bir cihaza benzemiyordu. yani böyle pırıl pırıl değil kullanılmış eski bişeydi.
    ancak ekranı vardı.
    çalışır hali
    http://www.ktunnel.com/index.php/1010110A/51fd0cdb6a7b5c87265a7a4cd839cbaf9af7f5b7e446d761b466f46af53b43c3e8ff7be46152b16916120
    şunun gibiydi.
    @kodango saol.
    plakayı kesin gördü çünkü yanından geçtim gittim ama çevirmeye varmadan geri döndüm. hatta arkadan da gördü.
    demek ki neymiş arabaya bnip stres atmak benim neyimeymiş.

Yok bu eski tip....

Zaten 2005 diyor benim dediğim cihazları 2007 mayıs ayında aldılar...

• madem konusu açıldı merak ettiklerimizi soralım verdiğim videoda iki tane değer var. biri radar diğeri lock diyor bunların hangisi neyi ifade ediyor.
    birde karşıdan gelen 2-3 araç varsa yada radarın ölçtüğünün ters tarafında giden bunlardan hangisinin hızının ölçüleceği neye göre yapılıyor.
    polis istediği aracamı sinyal gönderiyor?
  • quote:

madem konusu açıldı merak ettiklerimizi soralım verdiğim videoda iki tane değer var. biri radar diğeri lock diyor bunların hangisi neyi ifade ediyor.
    birde karşıdan gelen 2-3 araç varsa yada radarın ölçtüğünün ters tarafında giden bunlardan hangisinin hızının ölçüleceği neye göre yapılıyor.
    polis istediği aracamı sinyal gönderiyor?

Radar 2 yönüne alıyor ama şuandaki duruma göre ekip sadece gelen istikamettini diğer ekiplere bildiyor gidenleride bildiriyor olsaydı eğer o "Lock" yerindede "Radar" yazardı ve cihaz gidenler içinde yüksek hız tespit edince öterdi. Şimdiki cihazlarda araçları sıralama olarak ayrı değerlerde alıyor yani dediğiniz gibi her araca ayrı bir dalga yolluyor kesin sonuç veriyor ve eski cihazlarda yağmur havalarda ve gece radar konulamazken şimdi polisler ekranda istedikleri mesafeye zoom yapıp plakaları gece karanlığında dahi okuyabiliyorlar gece görüş ile....

Yani; Radar yazan karşıdan gelen aracın hızını ekibe bildirecek aracı tespit ediyor. Lock diğer tarafın Lock'da "Radar" yaparsa oda hızı tespit ettiğinde cihaz iki taraftaki araçların hepsine sinyal verir. Yani hangi yönden bakacaksa o yönden cihazı açıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mississippi -- 20 Mayıs 2008; 16:16:22 >

• teşekkürler Numan

ben gece radar olmaz diye biliyordum ama demekki artık gecede hızımıza dikkat edecez. bunu öğrendiğim iyi oldu.

şimdi işin yoksa tebligat bekle...
    gelirmi gelmezmi...

tebligat bi tarafa
    http://www.gib.gov.tr/index.php?id=40
    eğer radara girdiysem burada kesin çıkar değilmi? buradan takip edeyim.

birde bu siteye kaç güne kadar çıkar kaç günden sonra bir daha da gelmez yırtmış oluruz onu bilen varsada söylerse çok çok memnun olacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kkma -- 20 Mayıs 2008; 16:25:23 >

• quote:

teşekkürler Numan

ben gece radar olmaz diye biliyordum ama demekki artık gecede hızımıza dikkat edecez. bunu öğrendiğim iyi oldu.

şimdi işin yoksa tebligat bekle...
    gelirmi gelmezmi...

tebligat bi tarafa
    http://www.gib.gov.tr/index.php?id=40
    eğer radara girdiysem burada kesin çıkar değilmi? buradan takip edeyim.

birde bu siteye kaç güne kadar çıkar kaç günden sonra bir daha da gelmez yırtmış oluruz onu bilen varsada söylerse çok çok memnun olacağım.

Rica ederim Ustam evet artık geceleride radar olabiliyor fakat koyarlarmı koymazlarmı bilemiyorum zira ekiplerin çalışma programıda bunun için önemli cihaz ne kadar izin versede...

O adresten takip edebilirsiniz ama bazen o adresten çok geç çıkabiliyormuş forumda bazı arkadaşlar yazmışlardı.

İyi günler..

• quote:

tekrar radarın yanından geçtim. aynadan baktım olağan dışı bir durum yoktu. sonra eve geldim.

Nasıl bir olağandışı durum bekliyordunuz ki?
  • quote:

Orjinalden alıntı: iakalinli

quote:

tekrar radarın yanından geçtim. aynadan baktım olağan dışı bir durum yoktu. sonra eve geldim.

Nasıl bir olağandışı durum bekliyordunuz ki?

ne bileyim dönerken falan gördü. geri döndüğümde yanından geçerkende 30-40 ile falan geçtim. "radara girdi çevirmeye girmemek için geri döndü çakal" şeklinde dönüp bakmadı bile sonrasında herhangi bi selektör falan...
    bunun gibi bişey
  • Gece radarları tabiki var.. Cok sık seyehat edenler bilirler bir 5-6 sene once sehirler arası yollara ozellikle ıssız yerlere maket ekip aracları konulurdu tepesinde de ısıklar cevirme var diye yavaslardınız.. Ama artık oyle degil

Simdilerde ise ozellikle son 2 senedir ben gece cıktıgım yolculuklarda ozellikle sehirmerkezlerine ya da yerlesim yerlerine yakın yerlerde gece radarlarına rastlar oldum.. Mesela İstanbuldan ornek vermek gerekirse E5 te dikkatli olun.. Özellikle Bursa tarafından gelip de feribota binmeden E5 e girenler.. Gece sagda kenara cekmis bir renault gorebilirsiniz..

Ayrıca Antalya-Manavgat-Alanya yolunda da birkac kez denk geldi.. Antalya'dan Manavgata gelirken sagda zifiri karanlıkta duran aracı gordugumde ne yapıcagımı sasırmıstım Allahtan yavas gidiyordum da girmedim radara..

Yarın Bursaya dogru yola cıkıyorum bakalım kac radara denk gelicem bu sefer..

Yani arkadaslar radardan kacılmaz, bir anlık dikkatsilikle cok rahat radara girebilirsiniz hızlı gidiyorsanız.. Radarı gordugumde yavaslarım mantıgı zaten bir yere kadar.. Artık oyle yerlere radar koyuyorlarki yokus asagı ya da yukarı gormuyorsunuz bile yokus bitene kadar..

Bu yuzden sabit bir hızla seyehat etmek herzaman daha avantajlı.. Hız kurallarına uymalı ve radara vericegimiz parayı farklı alanlarda kullanmalıyız

Bir de arkadasım ager aracın farklı biryerde kayıtlı ise ornek, ben manavgatta oturuyorum aracım antalyaya kayıtlı.. Cezayı da antalyada (arkamdan yazdılar) yedim.. Manavgat vergi dairesine cezanın gelmesi bazen 6 ayı bulabiliyor.. Bunu sattıgımız cogu ikinci el aracta yasadıgımız icin cok iyi biliyorum..

Aracı alıyoruz netten borcu yokturuna bakıyoruz, cezası yok vergileri zamanında odenmis.. 5 ay sonra sattıgımız adam cıkageliyor "bu aracın cezası varmıs arkadan yazmıslar atıyorum Bursa'da ceza yemis, ben hayatımda Bursa'ya gitmedim napıcaz bunu " diyor..

Bu sistem aslında gercekten cok hantal.. Bir ara herkese 2 3 senelik cezalar yeni yeni gelmeye basladıgında bu sistemin degismesi gerektigi coktan belli olmustu aslında.. Arkadan yazılan cezalar bence hemen net ortamına verilmeli.. Ve kolayca denetlenebilmeli..

• artık gece de rahat yok radardan demek...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.