Şimdi Ara

Radar Cezası İtiraz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Konunun yeri burasıdır sanırım.Yeni araç aldım 10 gün olmadı ki trafik cezası yemiyeyim.Kredi borcu derken bir de şimdi 2 adet radar cezası 177 lira ve 356 lira ceza geldi.
    Ayın 19 unda Memleketim Konya dan 2. el araç aldım.Babamlara vekaletle alım yaptırdım.20 Haziran dan Konya'dan Elazığ a gelirken, Konya çıkışından aksaray ilinde iki kere radara girmişler.Biri 128 km ile biri 156 km ile, bu cezalara ne konu edipte itiraz edebilir ve cezaları iptal ettirebilirim.Ceza ptt tarafından 1 Temmuzda tebliğ edildi.

Aynı yolda iki kere ceza yendiği için "aynı suça iki kere ceza verilmez " ilkesiyle en azından birini iptal ettirebilir miyim ?

Konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlar varsa hem bana hem sonra ki benzer durumda kalacaklara yol gösterirse çok sevinirim.Hayırlı Ramazanlar sevigli forumdaşlarım

• Aynı suça iki kere ceza verilmez diye bir durum söz konusu olamaz. Aynı radar iki kere ceza yazmadığı için, 2 farklı radara girildiği için itiraz edemezsiniz.
  • 16temmuz tarihine kadar öderseniz iki ceza için 395tl ödersiniz. Geçmiş olsun :((
    Çok dikatli araba kullanmak lazım. Çok dikkat ederim her yıl üç kez radar cezası öderim:))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Malesef itiraz edemezsiniz. Çünkü ikisi aynı suç değil. 1.suçunuz 128 km ile radara girmişsiniz 2.suçunuz 156 km ile radara girmişsiniz.

Erken ödeme indiriminden faydalanıp daha az ödeyebilirsiniz. Başka yolu yok
  • Neyse odeyecez artık ama artık aksarayda iki kat dikkat edeceğiz.Konya ve Aksaray yalakalarla dolu, yalakalanacaz diye olan vatandasin cebine ölüyor.Bu söylediklerimi istatistiklerde destekliyor, nitekim trafik cezasında 2013 Türkiye rekoru Konyadadir.

• Anlayamadığım ortada yapılmış bir ihlal var ? Kanun koyulmuş ve uyulmamış, adamlar durdurup arabanın jant kapağı orjinal değil deyip ceza kesiyorlarsa tamam yalakalık da, 156 km ile radara girilmişse bunda polislerin suçu yok diye düşünüyorum.

Arabayı yeni almışsınız kazasız belasız kullanırsınız inşallah, hızı denenmiş olmuş radar ile de kanıtlanmış
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Trafik ceza itiraz
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • TuVNeRa cansın ! gümrükten geçer mi ? bir de polis radarları bu cihazı tespit edemez değil mi ?

• netkral42 N kullanıcısına yanıt
    Hocam sen nerede yaşıyorsun bu cihazları kullanmanın yasak olduğunu herkes biliyor bak ceza kanununda maddesi var
    Hız sınırlarını tespite yarayan cihazların yerlerini belirleyen veya sürücüyü ikaz eden cihazları imal veya ithal etmek,
    İmal veya ithal edenlere 2.120,00 TL.den 3.535,00 TL.ye kadar ve Cihazlar mahkeme kararıyla müsadere edilir.
  • cezası mı var bu da olmadı..acaba androidte falan uygulamalar var kullanıcıların işaretledikleri kullanan var mı ?

• netkral42 N kullanıcısına yanıt
    Bu tarz cihazlara güvenmeyin hız sınırı kurallarına uyun en iyisi budur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.