Şimdi Ara

R9 390'lı sistem için PSU tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yavaştan sistem topluyorum. Ekran kartı olarak R9 390 düşünüyorum. Sistem şimdilik şu şekilde olacak:

Intel i5 4670K
    AMD R9 390
    1 SSD
    1 HDD
    2 x 4GB 1600mhz ram
    1 DVD Writer
    1 ses kartı
    Kasada 4 ya da 5 120mm fan olacak

Netteki CPU hesaplamalarına bakınca 600W yeterli görünüyor.
    Çok fazla overclock yapmam. İşlemciyi belki 1,25V'da falan çalıştırırım 4,0 GHZ civarı.
    Bu sistem için 600W PSU yeterlimidir?
    Yoksa 750W mı almalıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jedi_master -- 28 Temmuz 2015; 10:57:22 >

• Sinerji.gen.tr/everest-btx-750-1-750w-80-bronze-power-supply-pmu52742
  • Everest PSU konusunda çok da güvenilir bir firma değil benim gözümde.
    Doğrusu şu an için EVGA düşünüyorum. Amazon'dan uygun fiyata alınabiliyor.
  • kasa ve psu düşünüyosanız XIGMATEK TALON BLACK EDITION VECTOR 80PLUS 750W MidT ATX PENCERELİ SİYAH KASA öneririm kasa şık ve gösterişli psu'su gayet yeterli

EVGA tabiki daha kaliteli bir marka tercih edilebilir, kasa ve psu olayını bitirmek isterseniz yazdığım üründe bir alternatif olabilir sizin için
  • Comaa kullanıcısına yanıt
    Kaza olarak Zalman Z3 Plus düşünüyorum. 150TL civarı. PSU da 250TL civarı alsam işte toplamda 400TL falan bütçe ayırdım. Sizin önerdiğiniz kasa fiyat olarak da biraz beni aşıyor.
  • jedi_master kullanıcısına yanıt
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=7077
  • 4670k yerine 4690k alın.Anakart olarak da ortalama bir z97 lazım overclock için.Aynı şekilde stok soğutucu da kurtarmaz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GTX980'li sistem önerisi?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İşlemci 4670K aldım bile 630 TL'ye denk gelince kaçırmadım. Anakart olarak da Gigabyte Z97 HD3 mevcutta aldım hocam. Soğutucu olarak da Coolermaster Hyper 212 EVO yolda.
  • Yanlış anlamayın hocam fakat olmuşken 80 Plus Bronze olsun en azından diyorum.

Fakat konudan anladığım kadarıyla sistemim için en az bi 700W falan almam öneriliyor.

Şimdilik Amazon'da EVGA SuperNOVA 750 B2 için indirim bekliyorum. 75 dolar civarına düştüğünde 250TL gibi bi rakama alınabiliyor.
  • Amazon'da EVGA SuperNOVA 750 B1 indirime girmiş. 70 dolar + 18 dolar civarı kargo ile alınabiliyor.
    Fakat B1 de +12V1 / +12V2 / +12V3 / +12V4 olarak 4 adet 12V kanalı görünüyor.
    B2 modelinde ise 12V kanalı tek.
    Bu 12V kanalının tekli olması ile çoklu olması arasındaki fark nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: jedi_master

Amazon'da EVGA SuperNOVA 750 B1 indirime girmiş. 70 dolar + 18 dolar civarı kargo ile alınabiliyor.
    Fakat B1 de +12V1 / +12V2 / +12V3 / +12V4 olarak 4 adet 12V kanalı görünüyor.
    B2 modelinde ise 12V kanalı tek.
    Bu 12V kanalının tekli olması ile çoklu olması arasındaki fark nedir?

okuduğum yorumların neredeyse tamamı "az para daha ekleyip b2 veya g2 al" şeklinde. sebebini ise daha iyi parça kalitesi ve/veya genel kalite olarak açıklıyorlar. haksız da sayılmazlar çünkü b1 (diğer adıyla nex) bildiğim kadarıyla fsp yapımı. sonunda 2 rakamı olan modeller super flower, sonunda s harfi olan modeller seasonic yapımı. ve araştırdığım kadarıyla kaliteli psu üretimi super flower ve seasonic tekelinde.

750 ve 850 b2 benim de takibimde bir süredir. bir ara bu ikisi arasındaki fark sadece 5$ idi ama ikisi de 75 euro'yu aştığı için gümrük vergisi geliyordu. yani daha güzel bir indirim kapıda gibi. araştırırken xfx pro750w core edition'a rastladım. 80$'dı fakat kargo ücreti de 25$'dı. alsam mı almasam mı derken kaçırdım. evga'yı takip ederken bir yandan xfx'in xxx, core edition ve black edition psularına bakmanızı tavsiye ederim. saydıklarım seasonic üretimidir, evga muadili diyebiliriz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• tprhpa kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim söylediğiniz modelleri de listeme ekledim. Ama EVGA'nın Uluslararası garantisi daha cazip kılıyor benim için.
  • 600watt yeterde artar lardesim gtx 980ti gibi kartlar degil sonucta

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amazondan EVGA SuperNOVA 750 B2 siparişi geçtim. 225 lira gibi bi fiyata geldi.
  • jedi_master kullanıcısına yanıt
    Nasıl 225 tl ye geldi hocam.amazon bakamıyorum suan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vollkan59 kullanıcısına yanıt
    Ürünün fiyatı 79,99 dolardı. 50 dolarlık gift card alınca 10 dolar indirim kuponu veriyor.
    Bir de chatten müşteri hizmetleri ile görüşüp kargoda indirim rica ettim. Kabul ettiler sağ olsunlar 18,5 dolardan 10 dolara çektiler.
    Sonuçta 80 dolara geldi bana. O aralar dolar da 2,80 civarındaydı. TL olarak yaklaşık 225-230 liraya geldi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.