Şimdi Ara

R9 295X2 Ekran Kartı ile Watch Dogs'ta 20 FPS! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
1
Favori
2.359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: false shepherd

quote:

Orijinalden alıntı: Concerve

oyun problemli birazda
    işlemcine overclock yapsan iyi olur 2600k nın 5ghz yanlışım olmasın 4770k nın 4.5ghz gibiydi , biosdan voltajı 1.480v yapıp 5ghz açabilirsin problem olmaz

ne diyeyim :) 5000tl verip o ekran kartını neden alırsın mı desek , o sisteme o ekran kartını neden aldın mı desek 290x yada 780 ti yetmiyormuydu

Evet, Sandy Bridge'te önerilen max voltaj 1.5'ti. 1.5v'de hangi hıza çıkıyorsa, o hızda kullan gitsin. Tabi sıcaklığa da bakarsın; ama soğutman iyiydi, muhtemelen problem olmaz.

Bu arada, o sisteme 295X2 alınmasını neden bu kadar garipsiyorsunuz?

BF4'te, Şangay dışındaki 64'lük haritalar min 144+ fps'de çalışıyor bende (üstelik Directx). 295X2 olunca, darboğaz yapıp 144 alamayacak mı?

4 çekirdeği geçen oyunlar zaten şu an oldukça az, geçenleri de HT bir ölçüde telafi ediyor. 4930K veya 5820K'ya geçtiğinde, çoğu zaman beklediğini bulamayabilir.

Tabi PCI-E faktörü var. 295X2'yi, Sandy Bridge'teki 2.0 16x biraz kısıtlayabilir. O konuda emin olmak için, Eylül'de 5820K'lı bir sistem toplardım ben :)

quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

bu oyun tam bir AMD Killer

çok gülüyorum bu tarz sonuçlara.

adamlar resmen amd ekran kartlarıyla çalışmasın diye herşeyi yapmışlar oyunda.

bu kadarda olmaz ileride bu tarz olmazsa olmaz kaliteli oyunlar hep nvidia ile çıkarsa amd ' nin işi çok zora girer.

bu arada 4GB GTX770 ile herşey ultrada oynuyorum en ufak bir sıkıntı söz konusu değil.

Aga bu tarz mesajlar atıp, sonra "beni niye eksiliyorsunuz?" deme bir zahmet.

Ben de nvidia'nın bazı avantajları olduğunu görüyorum ve HD 5800 gibi bir hamle gelmedikçe AMD alacağımı zannetmiyorum; ama yazış tarzın beni bile rahatsız etti..

katılıyorum

• Ekran kartı çok güçlü bence işlemci yetersiz kalıyor
  • hocam yazdığın ortada yahu neyini didik didik edelim topu topu 5 satır 1 satırıda oyunu övüyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dravencarnage -- 23 Temmuz 2014; 22:17:04 >
  • Şu probleme işlemci darboğaz yapıyor diyenler varya ne deyim.

Bu oyun i3 2100 gibi bir işlemci ile oldukça rahat oynanabiliyor gitmişsiniz 2600k darboğaz yapıyor overclock yap demişsiniz. Yuh diyorum.

Tamam standart hızında o kartı %100 çalıştırmayabilir ama 2600k dan bahsediyoruz burada 4770k dan performans açısından bir farkı olmayan bir işlemci.

Problem oyunun kart ile uyumsuzluğu gibi duruyor. Sonuçta Tek PCi express slotu üzerinde 2 çekirdekli komplike bir yapı mevcut.

Yapmanız gereken oyunu orjinal hali ile kullanarak bir kaç farklı sürücü versiyonu denemek.
  • alcatraz_tr A kullanıcısına yanıt
    Kardeş bende de böyle bi sorun vardı netten araştırdım çözümünü buldum özelden yazarsan çözümünü atarım sna
  • alcatraz_tr A kullanıcısına yanıt
    14.6 betayi deneyin derim. Gercek anlamda baya faydasi oluyor fps ve akicilik konusunda
  • quote:

Orijinalden alıntı: scutaro

quote:

Orijinalden alıntı: deathness666

Sürücü kaynaklı olması gerek sorun. GPU kullanımlarına bak. Ubisoft'un oyunları PC'de tam hayal kırıklığı. Optimizasyonları genelde berbat ötesi oluyor. Watch Dogs diye diye bitirdiniz dedim bir deneyeyim nasıl bir şeymiş, yarım saat sonra silindi gitti oyun.

Oyunda GPU kullanımı hiç de kötü değil, bende % 100 seviyesinde yukarıda SS var. R9 295X2'de o sonucu vermemesi lazım, onda başka birşey var. Açık dünya oyunlarında optimizasyon daha sıkıntılı olur, çaresi ayarları kısarak oynayacaksınız hocam.

Ben çok kötü sonuç almıştım. O yuzden oyun silindi gitti. Gerçi benim işlemci zayıf kalıyor günümüz oyunlar için. Yalnız GPU kullanımını %100 olanı ilk defa gördüm. Max %99 oluyor diye biliyordum. Valla bugüne kadar ne kadar Ubisoft oyunu gördüysem hep sıkıntılı oluyor.
    Arkadaşın sorununa gelirsek sürücü kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Crossfire olduğu için AMD sürücü çıkarması gerek. Güncellenmiş oyun profili vesaire eklenmiş şekilde. 1080p'de 2 GPU'da %70 %80 altına düşüyorsa sıkıntı var demektir. İşlemcide biraz frenliyor olabilir.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: false shepherd

quote:

oyun problemli birazda
    işlemcine overclock yapsan iyi olur 2600k nın 5ghz yanlışım olmasın 4770k nın 4.5ghz gibiydi , biosdan voltajı 1.480v yapıp 5ghz açabilirsin problem olmaz

ne diyeyim :) 5000tl verip o ekran kartını neden alırsın mı desek , o sisteme o ekran kartını neden aldın mı desek 290x yada 780 ti yetmiyormuydu

Evet, Sandy Bridge'te önerilen max voltaj 1.5'ti. 1.5v'de hangi hıza çıkıyorsa, o hızda kullan gitsin. Tabi sıcaklığa da bakarsın; ama soğutman iyiydi, muhtemelen problem olmaz.

Bu arada, o sisteme 295X2 alınmasını neden bu kadar garipsiyorsunuz?

BF4'te, Şangay dışındaki 64'lük haritalar min 144+ fps'de çalışıyor bende (üstelik Directx). 295X2 olunca, darboğaz yapıp 144 alamayacak mı?

4 çekirdeği geçen oyunlar zaten şu an oldukça az, geçenleri de HT bir ölçüde telafi ediyor. 4930K veya 5820K'ya geçtiğinde, çoğu zaman beklediğini bulamayabilir.

Tabi PCI-E faktörü var. 295X2'yi, Sandy Bridge'teki 2.0 16x biraz kısıtlayabilir. O konuda emin olmak için, Eylül'de 5820K'lı bir sistem toplardım ben :)

quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

bu oyun tam bir AMD Killer

çok gülüyorum bu tarz sonuçlara.

adamlar resmen amd ekran kartlarıyla çalışmasın diye herşeyi yapmışlar oyunda.

bu kadarda olmaz ileride bu tarz olmazsa olmaz kaliteli oyunlar hep nvidia ile çıkarsa amd ' nin işi çok zora girer.

bu arada 4GB GTX770 ile herşey ultrada oynuyorum en ufak bir sıkıntı söz konusu değil.

Aga bu tarz mesajlar atıp, sonra "beni niye eksiliyorsunuz?" deme bir zahmet.

Ben de nvidia'nın bazı avantajları olduğunu görüyorum ve HD 5800 gibi bir hamle gelmedikçe AMD alacağımı zannetmiyorum; ama yazış tarzın beni bile rahatsız etti..

2600k stok kullanıyorsa bence o kart ile biraz overclock yapması lazım , soğutması iyiysede 5ghz çalıştırabilir işlemcinin chip iyi çıkarsa dahada güzel olur tabi
    ekran kartına 5000tl veren adamı garipserim her zaman , sistemine bakılırsada aylık 10-15bin geliri yok gibi bilemem neyse
    sandy bridgedeki pci-e 2.0 kısıtlamaz , o kartı max kısıtlayacağı %3-4 olur geçmez bunu
    4930k hayal kırıklığı olmaz 3-4 ekran kartı ile kullanılır zaten biraz daha detay için eski kullandığım 3930k cpu kullanımına bakabilirsiniz fikir verir 4930k çekirdekleri bundanda daha düşük çalışıyor
    http://forum.donanimhaber.com/m_91657269/f_//tm.htm#91657269

bana kafayı takmayın öyle yazarım çizerim , ama hiç değilse boş kafadan yazmam o yüzden pek alıntı yapmayın beni :)

yahu bu arada bjk murat bir ara hep yazardı istatisliklerini , en fazla konuya çağrılan en fazla alıntı yapılan şekline ama , en fazla eksi alanında herhalde birinci olacak bu gidişle :)

Şu an işlemci 4.6 Ghz ve 1.32v ile çalışıyor. Yani ben öyle ayarladım ama kontrol ediyorum 3 farklı program ile voltaj 1.38 lerde geziyor. sıkıntı yaşamadım dünden beri. Sorun yoktur öyleyse diye kullanıyorum. Bu arada her ekran kartı yenileyişinde işlemci de mi değiştirmem gerekecek benim artık? Şimdi Eylül'de çıkınca İ7 59360K almayı düşünüyorum yeni anakart ve DDR4 bellekler ile birlikte. Bir sonraki ekran kartı değiştirişimde (3 yıl sonra) işlemciyi yine mi değiştirmem gerekecek?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alcatraz_tr -- 24 Temmuz 2014; 10:57:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: OtoburPirana

Şu probleme işlemci darboğaz yapıyor diyenler varya ne deyim.

Bu oyun i3 2100 gibi bir işlemci ile oldukça rahat oynanabiliyor gitmişsiniz 2600k darboğaz yapıyor overclock yap demişsiniz. Yuh diyorum.

Tamam standart hızında o kartı %100 çalıştırmayabilir ama 2600k dan bahsediyoruz burada 4770k dan performans açısından bir farkı olmayan bir işlemci.

Problem oyunun kart ile uyumsuzluğu gibi duruyor. Sonuçta Tek PCi express slotu üzerinde 2 çekirdekli komplike bir yapı mevcut.

Yapmanız gereken oyunu orjinal hali ile kullanarak bir kaç farklı sürücü versiyonu denemek.

Oyunum zaten orjinal. Ve tüm güncellemeleri yapılık.
  • zamanında bende böyle saçma bi sorun yaşamıştım makineyi vatandan topladım dedim uğraşmıyayım onlar kursun sistemi kurdular ettiler felan filan oyunlara bi giriyorum 20 fps üstü alamıyorum sorun ordamıdır burdamıdır derken kasayı bi açtım anakartın üzerinde termal macun ondan sonra işlemcideki soğutucuyu felan cıkardım işlemcinin o anakartla temas eden iç kısmında termal macun vardı sildim ettim diş fırçasıyla bidaha açtım aldığım fps değerleri düzeldi ne sövdüydüm vatanda çalışan o. çocuklara kasıtlı yapılmış gibiydi neyse paylaşayım dedim sizde vatan yaptırdıysanız felan gerçi başka oyunla denemişsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesgul1

zamanında bende böyle saçma bi sorun yaşamıştım makineyi vatandan topladım dedim uğraşmıyayım onlar kursun sistemi kurdular ettiler felan filan oyunlara bi giriyorum 20 fps üstü alamıyorum sorun ordamıdır burdamıdır derken kasayı bi açtım anakartın üzerinde termal macun ondan sonra işlemcideki soğutucuyu felan cıkardım işlemcinin o anakartla temas eden iç kısmında termal macun vardı sildim ettim diş fırçasıyla bidaha açtım aldığım fps değerleri düzeldi ne sövdüydüm vatanda çalışan o. çocuklara kasıtlı yapılmış gibiydi neyse paylaşayım dedim sizde vatan yaptırdıysanız felan gerçi başka oyunla denemişsiniz

Hayır ben kendi sistemimi kendim toplarım hep. İşlemcinin termal macununu dünden önce değiştirdim. o konuda problem yok.

• Bir daha ubisoft oyunu almak mı? Allah'a yakın bana uzak olsunlar!!! Adamlar oyun değil sinir sistemi benchmark'ı yapıyorlar resmen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Foxbat

Bir daha ubisoft oyunu almak mı? Allah'a yakın bana uzak olsunlar!!! Adamlar oyun değil sinir sistemi benchmark'ı yapıyorlar resmen

Oysaki ben bu sistemi özellikle The Division için almıştım :/
  • Ubisoft'un oyunları güzel oluyor, TC's The Division'ı çıktığı gün alacağım, rahatlıkla ultra'da açar oynarım.

Bu oyunun yapımcısı Massive Entertainment ve yeni nesil bir grafik motoru kullanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 24 Temmuz 2014; 12:13:30 >
  • Kesinlikle o oyunu bekliyorum bende :) paraya kıyıp alacagim
  • Ya arkadas aliyosun madem suan en iyi karti neden islemciden kisiyorsun hani onuda değiştir bi zahmet ekran kartina 5000tl vermissin ki neden ekran kartina 5000 verdin cidden anlamadim 4000e 780 ti sli yapardin cok daha yuksek performans alirdin yada 3600 e yine ayni performansi alicak sekilde kursaydin 290x cf yi bide hani 2 k ekran kullansan derimko evet ekran karti rami cf slida birlesmiyor 295 almis full hdnin neyine o kart o para

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapımcı firmaların nvidia veya amd ile özel anlaşmalar yapması şahsen çok yanlış birşey.

GTA 5 te mesela AMD ile çalışıyor yapımcı firma büyük ihtimalle Nvidia kullanan arkadaşlar daha düşük performans alıcak amd kıyasla.

Her iki firmaylada çalışılsa ve günün sonun da bütün kullanıcılar sıkıntısız oyunları oynasa herkez için çok daha iyi olucak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Maxıs

Yapımcı firmaların nvidia veya amd ile özel anlaşmalar yapması şahsen çok yanlış birşey.

GTA 5 te mesela AMD ile çalışıyor yapımcı firma büyük ihtimalle Nvidia kullanan arkadaşlar daha düşük performans alıcak amd kıyasla.

Her iki firmaylada çalışılsa ve günün sonun da bütün kullanıcılar sıkıntısız oyunları oynasa herkez için çok daha iyi olucak.

Kapitalist düzenin sosyalist bakış açısıyla olaylara yaklaşması pek mümkün değil netice olarak. Ama fikrini beğendim. Keşke diyorum
  • Concerve kullanıcısına yanıt
    Bu Forumda Senin kadar Sistem'den anlayan ve O.C i Bilen çok az kişi vardır dostum. Ama ne Hikmetse Kelime birleştirme uzmanları Hep En iyi Donanım vs den anlayan kişiler olarak artılanıyor

Edit: Bu işte Obisoft Suçlu çıktı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi er36po -- 24 Temmuz 2014; 13:06:41 >
  • Obisoft a Hayranlığım far cry 1 de başladı. Bende 4 Gözle Far Cry4 ü Bekliyorum.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.