Şimdi Ara

R9 290 VAPOR-X 4GB vs Gtx 780 Dcu II (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
157
Cevap
3
Favori
3.484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Evet senin sistemi kullandım.690 quad SLı ın surround da vram yüzüne nasıl yerlerde süründügüne şahit oldum.Bf 4 de HIGH ayarların üstüne asla çıkamadım.Şuan sistemde 780 classified SLı var.Suanki sistem ile surrond denemedim ama yarın dükkana gidip deneyebilirim
    780 SLı da VRAM yüzüne sıkıntı yapacak gibi..Zaten yüksek çözünürlükte AMD hep önde. VRAM ve bit veri yolunun yüksek olması avantajı..
    Nvidia ayrıcalıklarını oyunda etkin kıldığımızda kart yerlerde sürünüyor.Fizik felan takmayın kafanıza derim.Benim icin onemli seyler değil
    Tek kart olarak 290 da 780 de kullanma fırsatım oldu.Testlerde aynı sonuçları alıyor her ikiside.Oyunla aram olmadığı için denemedim ama hiç kimsenin de 290 dan şikâyetçi olduğunu duymadım.

Şuan fizik ve diğer şeyleri kafanıza benim gibi takmıyorsanız r9 290 vapor x ilk seciminiz olmalı.Fiyat,VRAM ve 512 bit oluşu artısı.

Son olarak sen şu surrond videosunu konuya ekle istersen takılmaları görsünler..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• O zaman Gtx 770 4 Gb SLI yaparsınız.

Orijinalden alıntı: Aeneass

O zaman Gtx 770 4 Gb SLI yaparsınız.

Olmaz hocam oda 256 bit yuzunden kaybediyor yoksa su anda en guzeli 4 gb 770 olacaktı. Hem veri yolu bant genisligi hemde vram lazım saglam oyunlar icin.

Buyrun 690 ların cakılması iyi seyirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xdeliruzgar -- 13 Haziran 2014; 23:01:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Legend3017

vapor-x in bu kadar iyi olmasını beklemiyordum. Bilmediğimden soruyorum tri-x ile vapor-x in tam olarak farkı nedir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sonicman -- 13 Haziran 2014; 23:03:20 >

Orijinalden alıntı: Legend3017

vapor-x in bu kadar iyi olmasını beklemiyordum. Bilmediğimden soruyorum tri-x ile vapor-x in tam olarak farkı nedir

Her firmanın cıkardıgı urunlerde bir tepe modeli oluyor msi da lightning, evga da classfied ve sapphire de vapor-x gibi.
    Evet yardimci oluyor ve arkayi koruyor.

Tri-X 1170₺ gibi . 780'in epey altında , onu tercih etmekte mantıklı olabilir.
  • Birçok kişi 290 in 780 den çok az da olsa önde olduğunu söylüyor benim asıl merak ettiğim konu şu yarın piyasaya girecek 6 gb gtx 780 ler 1500 1600 civarı olursa tercihler 780 e doğru kayar mi ? Şimdi sistem kurdum i7 4790 falan ilerde SLI açısından 6 gb 780 mantıklı olmazmi ?

İntel İ7 4790 Asus STRİX GTX 1070 HAFX ADV. Corsair Pro CL 9 2133 2x4, Asus Z97 Maxsimus HERO, Benq XL2420Z, 240 gb Corsair SSD, 2 TB Baracuda, Cooler Master 212x, Steelseries RİVAL, Logitech G930, Kingston Hyperx Could 2, Steelseries GCK+...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sonicman

quote:

Orijinalden alıntı: Kaliferno

Peki bu özel soğutucularda sıcaklık,ses değerleri kaç bileniniz varmı referans kartlarda çok sıkıntı olduğunu duymuştum

Alasım geldi vallaha

• -K@- kullanıcısına yanıt
    Olmaz. Şu an fiyat olarak zaten pahalı olan kartın 6gb versiyonu gereksiz pahalı olur 4gb bellekle CF yine daha mantıklı olur. Konu 3gb belleğin yetersiz kalması değil. Gtx780'nin de 6gb modeliyle 3gb modeli arasında performans farkı olmaz. Bunun için gtxTitan Black ile gtx780 Ti testlerine bakabilirsin.

Konuda yazılanların seni bu soruyu sormana neden olması bence üzücü. 2k ve 4k monitörlerin yaygınlaşmadığı ve hatta 2gb bellekli kartların dahi hala yetersiz kalmadığı bu günlerde 3gb 780'i bellek bakımından yetersiz görmeniz gerçekten şaşırtıcı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiqhWoltage -- 15 Haziran 2014; 22:49:48 >

• Hocam bu soruyu sormamin sebebi şuydu geçen sene bu zamanlarda insanlar 2 gb 770 mi alayım yoksa 100 150 daha ekleyip 4 gb 770 mi alayım dediklerin de ben dahil herkes 2 gb fazlasıyla yeter dedik. 4 gb alanlar ise 1 2 sene sonra bir kart daha alıp SLI yaparak yollarına devam edebilecekler fakat 2 gb alanların malesef böyle bir şansı olmayacak. Sürekli kart değiştirmeyi düşünmediğimden 1500 u gecmez se 6 gb gtx 780 alıp 1 2 sene sonra da ölü fiyatına bir tane daha alıp birkaç yıl idare edebilir miyim diyorum.

İntel İ7 4790 Asus STRİX GTX 1070 HAFX ADV. Corsair Pro CL 9 2133 2x4, Asus Z97 Maxsimus HERO, Benq XL2420Z, 240 gb Corsair SSD, 2 TB Baracuda, Cooler Master 212x, Steelseries RİVAL, Logitech G930, Kingston Hyperx Could 2, Steelseries GCK+...
  • quote:

Kartta yok yok:-)

Aklımda dual x 280 vardı 580 lira bunu soktun aklıma o söktüğü parçayı izleyince alasım geldi vallahi

Orijinalden alıntı: potur

quote:

Aklımda dual x 280 vardı 580 lira bunu soktun aklıma o söktüğü parçayı izleyince alasım geldi vallahi

Sapphire r9 280 al bence fiyati cok uygun ve cok iyi oc oluyor.Bende 7950 kullaniyorum .

quote:

Orijinalden alıntı: potur

quote:

Sapphire r9 280 al bence fiyati cok uygun ve cok iyi oc oluyor.Bende 7950 kullaniyorum .

Bu çok güzel ama ya

• potur kullanıcısına yanıt
    Bende kendimi frenliyorum sende frenle. Kart muhtesem ama r9 280 de cok iyi kart

Bende kendimi frenliyorum sende frenle. Kart muhtesem ama r9 280 de cok iyi kart

powercolor 7850 pcs vardı zaten o.c li sattım şu an 9600 gt var kart almayı düşünüyorum aklımı 280 çeliyor fiyatı yüzünden napcam bilmiyorum en iyisi biraz bekleyeyim ben

Orijinalden alıntı: -K@-

Birçok kişi 290 in 780 den çok az da olsa önde olduğunu söylüyor benim asıl merak ettiğim konu şu yarın piyasaya girecek 6 gb gtx 780 ler 1500 1600 civarı olursa tercihler 780 e doğru kayar mi ? Şimdi sistem kurdum i7 4790 falan ilerde SLI açısından 6 gb 780 mantıklı olmazmi ?

6 gb 'ın pek bir faydası yok. 4gb 'ın bile 3'ten bir fazlası görünmüyor testlerde.

Ancak 4k çözünürlük falan olursa belki. ama o zamanda zaten bu kartlar yetersiz kalıyor.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.