Şimdi Ara

r9 270x ve fx6300 sistemde oyun sırasında anlık takılmalar var (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
0
Favori
1.585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ForBlack

    Widescreen olayında dediğinizi bizzat yaşadım, 3 gündür başka bir monitörde 1680x1050 çözünürlükte oynuyorum ve watchdogs, wolfenstein gibi oyunlarda fps artışı oldu ve takılmalar azaldı. Harddiskimde 5-6 yerde bad sector hatası aldım. Kesin bozuk yani pc başında belli oluyor harddiskte sorun olduğu.


    O bad sectorler yazilimsal olabilir donanimsal bad sectorde 1 kare 1 hafta icinde 30 kareye yukselir cunku okurken cizerek gecer diskini low level format ile yazilimsal okunmaz alanlardan temizleyip tekrar veri depolayacak hale getirebilirsn harddisk bakimi hakkinda bikac bilgi veririm ama toparlanabilir veri depolamak icin rahat kullanir ve ssd alirsin :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O zaman aklımda samsung evo 240gb ssd almak vardı onu alırım, duruma göre 4gb ram de eklerim. ssdyi aldığım zaman sizinle iletişime geçip hdd ye ne yapmam gerektiğini sorarım artık hocam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ForBlack

    O zaman aklımda samsung evo 240gb ssd almak vardı onu alırım, duruma göre 4gb ram de eklerim. ssdyi aldığım zaman sizinle iletişime geçip hdd ye ne yapmam gerektiğini sorarım artık hocam

    Pm atman yeterli :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sandisk ultra plus 256GB SSD AL ,hdd yi sonra alirsin ozaman + 4gb ram

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorun anakart. O anakarttan bende vardı ve senin gibi ram'im 4GB idi. BF4 multiplayerde kasmaktan oyunu oynayamıyordun, araç kullanamıyordum. Ram 4 diyedir dedim bir 4 daha aldım fakat sorun hala devam etti. Ne yaptıysam sorunu çözemedim. Arkadaştada aynı anakart vardı ondada aynı sorun vardı. Anakartı değiştim kasmanın K'si kalmadı.

    Sen ilk önce başka hdd ve 8gb ram ile dene, direk anakartı değiştirmek daha pahalı gelebilir. Belki HDD'den kaybaklıdır. Ama bence anakart. Etrafında başka hdd varsa bul dene. Raminide güncel oyunlar için 8 yapmanda yarar var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O kadar ram dedik, hdd dedik, sorun anakartta çıkarsa direkt kırarım o anakartı. Ama internette araştırdım böyle bir sorun pek görmedim? Böyle bir sorunu varsada neden herkes tavsiye ediyor ki bu anakartı? Yani inşallah anakart ile ilgili değildir.
  • ForBlack kullanıcısına yanıt
    Bende yırttım kendimi tavsiye etmeyin şu anakartı diye dineletemedim. Kime dediysem mis gibi anakart bişey olmaz dedi. Bende o kadar yazmama rağmen iplenmeyince bıraktım artık.

    Dediğim gibi ilk önce başka bir hdd bulabilirsen bul ramini de 8gb yap öyle dene. İşlemcide overclock varsa iptal et çünkü bu anakartla overclock yapılmaz. Her şey default olsun. Dediğin gibi inşallah anakart değildir. Ben BF4 multide imzamdaki sistemle ~40 fps oynuyorum Ultra'da. Fakat BF4 forumundan aldığım örnk ayarlar var birazdan PC'ye geçince atarım. Artan fps 2 kat ise azalan görüntü kalitesi çok çok az geldi bana. Birde öyle denersin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam oyunlar korsansa ani fps düşüşü olabilir yada işlemci çok ısındıysa bendede aynı sorun vardı crysıs 3 metroda ani fps düşüşü oluyordu işlemci soğutucusu aldım termal macunu yeniledim sorun çözüldü.kasanın içi kablo düzeni kötü ise parçalar çok ısınıyorsa olabilir size tavsiyem parçaları temizleyim .kasanın içindeki kabloları düzenleyip termal macunu değiştirin.
  • İşlemciyi 4.2 o.c. ile kullanıyorum. Üstünde 212 evo soğutucu takılı o yüzden ısınma ile ilgili bir sorun yok.

    @a7v8x hocam içime kurt düşürdünüz, anakartı alalı 3 ay oldu yani garantisi falan var, ssd ve ram aldıktan sonra sorun devam ederse tek nedeni anakart olucak o zaman. Bu durumda sorunlu diye değişim yapabilirmiyim acaba?
  • Üzerinden zaman geçtiği için değişim yapmaz direkt servise gönderirler.Ben MSI da çalışırken öyleydi bu prosedür.Hala işliyor mu bilmiyorum.3 kez gitmeden de değişim ve iade vermiyorlar.
  • Neyse artık yapacak birşey yok, daha belli değil zaten anakarttan olduğu.
  • ısı değerlerine bak ayrıca hocam işlemciyi o.c. ile kullanıyomuşunuz birde o.c. yapmadan oyuna girmeyi deneyin

    AIDA64
    bu programı indir ısı değerleri kontrol et
  • İşlemci sıcaklığı en fazla 56 derece görüyor. Geçen gün test etmiştim. O.C. iptal edip denerim bir ara.
  • oyun kayit yapinca anlik takilmalar olabilir, bu gayet normaldir. ssd alarak cozebilirsiniz ya da 4gb daha ekleyip 8gb yaparsaniz faydasi dokunabilir. msi 970a g46 yi bende kullanmistim, bu 970chipsetli tum anakartlarin hyperTransport bus degeri 4800mt/s dir. yani parcalar arasi iletisim degeri 5200mt/s olmasi gerekirken 970chipsette kirpilmis 4800mt/s koymuslar ve cpu,gpu,ram,hdd gibi parcalara kisitlama yapiyor olabilir.
  • ForBlack kullanıcısına yanıt
    Formatladım ama gene var. Ssd alınca deneyeceğim birde

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaşadığım sorunun anakarttan olacağını düşünmüyorum ya. Sonuçta o kadar kullanan var, benim bu yaşadığım sorun eğer anakartta ise bu millet nasıl oynuyor o zaman? Çünkü normal değil yani baya takılıyor oyun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ForBlack

    Yaşadığım sorunun anakarttan olacağını düşünmüyorum ya. Sonuçta o kadar kullanan var, benim bu yaşadığım sorun eğer anakartta ise bu millet nasıl oynuyor o zaman? Çünkü normal değil yani baya takılıyor oyun.

    oyunlarda kayit yapinca takiliyorsa normaldir ama ortada hicbir sey yok durduk yere belli edici kasilmalar oluyorsa ram yetersiz olabilir ya da kullandigin ram de ariza olabilir baska bir secenek hdd eski oldugu icin hizina yetisemiyor. tum disklere saglam bir format cekip iyi bir virus programi kurup oyle suruculeri falan kurmayi dene. hepimiz 'belki' uzerinden gittigimiz icin bosuna parca aldirmayalim mumkunse arkadaslarinda falan varsa onlarin hdd ve ram lerini deneyebilirsin sisteminde.
  • Donma-tekleme anlarında kasadaki HDD ışığı yanıyor mu? Tekleme anlarına senkron şekilde yani?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 30 Haziran 2014; 17:51:49 >
  • Hiç dikkat etmedim. Akşam eve gittiğimde bakarım. Ayrıca bazen kasadan cızırtı sesi geliyor. Sanırım bu sesde hdd kaynaklı.
  • ForBlack kullanıcısına yanıt
    Hdd ve Ram almalısın . Bf4 dediğin oyun ultrada 5-6 gb ram yiyor
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.