Şimdi Ara

r9 270x ve fx6300 sistemde oyun sırasında anlık takılmalar var (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
0
Favori
1.585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu Last Light ta inanılmaz ani fps düşüşleri var. Watch Dogs için güncelleme geldi ondakiler düzeldi ama Last Light cidden sinir bozucu.Yabancı forumlara baktım. Nvidia ile bile düşüş yaşayanlar var. Oyunun kendisi sanırım optimizasyon sorunlu biraz. AMD kullanıp ta aynı sorunu yaşayan var mı başka. Özellikle bu oyunda.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Midgardian

    Bu Last Light ta inanılmaz ani fps düşüşleri var. Watch Dogs için güncelleme geldi ondakiler düzeldi ama Last Light cidden sinir bozucu.Yabancı forumlara baktım. Nvidia ile bile düşüş yaşayanlar var. Oyunun kendisi sanırım optimizasyon sorunlu biraz. AMD kullanıp ta aynı sorunu yaşayan var mı başka. Özellikle bu oyunda.

    Metro LL'da AMD kartlar fena sonuçlar almıyor, oyundaki ayarlarınız ne seviyede ?

    http://www.guru3d.com/articles_pages/msi_geforce_gtx_780_gaming_oc_6_gb_graphics_card_review,17.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 26 Haziran 2014; 10:15:00 >




  • Asus R9 270X. High da oynuyorum.Normalde 40-50 fps arası hatta daha yüksek olduğu yerler var. Ama anlık 25lere ve daha aşağısına düşebiliyor. Very High da bile kabul edilebilir fps si var. Ama bu anlık düşüşler ve ara takılmalar çileden çıkarıyor. Sırf bu oyunda var.
  • Bende FX6300 3.5 GHZ - R9 280 - 8GB DDR3 1333MHZ CL9 RAM - 128 GB CORSAİR 2.0 SSD - 500 GB WD HDD var. BF4 HDD üzerine kurulu. 1920x1080 ULTRA ayarlarda oynuyorum. Saliselik takılmalar oluyor. VYSNC açık. Oyunu bitirdim. Çokta rahatsız etmiyordu açıkçası.
  • @ Midgardian

    Q9550'nin min FPS'yi etkiliyor olması yüksek ihtimal.
  • O ihtimali bende düşündüm ama Watch Dogs ta olmayan şey bunda olunca o ihtimali çıkardım direkt. Bir de işlemci OC lu. Düz hızda kullansam sorun olması normal derdim. Hayır buna eşdeğer işlemciler ile aynı kartı kullananlara bakıyorum. Hani sorun çıkmaması lazım. Artı olarak ayarları düşürsem bile bu anlık düşüşler oluyor. Arkadaşımda Q8200 ve GTX460 var ve medium da sorunsuz bitirdi. Ben hala işlemci kısmında sorun olacağı ihtimalini veremiyorum.
  • Bende de aynısı var. Hdd temiz ama ne yapmalıyım ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada benim Metro Last Light sorunum çözüldü arkadaşlar. Son çıkan DLC içerikli güncellemeyi yaptım. Takılmalar gitti. Very High da rahatça oynuyorum. Ayrıca Radeon Pro ile birkaç ince ayar çektim. Daha akıcı oldu.
  • HDD ve 4 ram daha alırsanız. Farkı hissedersiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ram ve hdd birlikte almaya karar verdim.

    Metro last light'ın zaten update ile çözüldüğü biliyordum hocam bendede aynı sorun olmuştu ama uzaklaştırıldığım için size söyleyememiştim
  • ForBlack kullanıcısına yanıt
    Az daha gidip 760 alacaktım sinirimi bozduğu için.O dereceye geldim yani. Update ilaç gibi geldi. Yine de teşekkürler.
  • Ben 4gb ram hd5670 ekran karti ve athelon 640 ile oynadim sorunsuz bir sekilde ayni cozurnurlukte sıkıntı senin HDD de olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu lanet sorun bende de var. Anlık takılmalar oluyor. Yeminle sistemden soğudum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam hiç format atmayı denediniz mi? Belki virüs falan vardır.

    İnşallah ram + hdd aldıktan sonra sorun bende çözülmüş olur.
  • ForBlack kullanıcısına yanıt
    Kardeşim arkadaşlar haklı olabilir. BF4 önerilen sistemde 8gb ram istiyor. Belki hdd'de kaynaklanabilir siz gidip yine bir sorun ve driverlerı güncelleyin gerekli programları yükleyin bendede öyle bir sorun vardı.İnşallah yardımım dokunmuştur
  • Öncelikle, SSD alın. Zira:

    - BF4'ün bölüm yükleme süreleri HDD ile katlanılmaz düzeyde. SSD katlarca fark getiriyor.
    - Anlık teklemeler ram kaynaklıysa, SSD'in çözüm olma ihtimali var. Zira, ram dolduğu zaman, HDD sanal bellek olarak kullanılmaya başlanır ve HDD performansı düşük olduğu için, oynanabilirlik gidebilir. SSD'nin yüksek performansı, oyunun kullanımı ram miktarının çok üstünde değilse, çözüm olabilir.

    OS + BF4 + birkaç oyun kurmak için 120 GB SSD yeterli. Sadece BF4 kurmak için 64 GB SSD de alınabilir, ama gelmişken OS'yi de kurmak iyi olur.

    - Bunun dışında, arka plandaki battlelog'u, diğer programları kapamayı deneyin. Ram kullanımı düşecektir.
    Arka plandaki her şey kapalıyken BF4 açınca, 8 GB ram'in max %55'i kullanılıyordu.

    - Win7 varsa Win8.1 kurun. BF4 CPU performansı yükselir.

    - Bunlar çözüm olmazsa, ram'i 8 GB'e yükseltin. Ama ram'i yükseltmeden önce bunları yapmanız iyi olur, faydasını ram'iniz 8 GB olsa da görürsünüz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 30 Haziran 2014; 13:32:01 >




  • Widescreen bir cozunurluk olmadigindan bazi oyunlarin 4:3 cozunurluge optimasyon problemi vardir genelde uygun 3 cozunurluk bulunur bunlar 1280.720 - 1600.900 - 1920.1080 olarak 3 adettir genelde oyunlar bu 3 cozunurlukte oynanilmasi uzerine optimizie edilir dusuk fps almanin sebebi bir bu ikincisi antialiasing acik sanirm kapatirsan 55-60 dan 85-90 a cikarsin rahatca

    4gb ram yetersiz bf3 de bile yetersiz tam grafikte ramin sinirda calismasi demek yani 3.5 gb kullanmasi onun yavaslamasina sebep olacaktir bosluga ihtiyac duyar bellek rahat calismak icin...

    Harddiskin eskiligi drop fps e yani ani takilmaya sebep olur bad sectorun yoktur yorulmus bir okuma basligin vardir windowsu servisleri ve oyuna ayni anda gucu yetmiyordur bir adet ssd disk alip hizina hiz kat elinde olan diskinide low level formatlayip veri depolamaya birak

    Ve 2-4 gb ram daha al :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yorumunuz için teşekkürler, aklımda hep ssd almak vardı ama şimdi hdd sıkıntı çıkartınca yeni bir hdd almam gerekti. HDD almadan şimdi SSD alsamda olmazki, sonuçta belli bu kullandığım hdd bozuk, bazen bilgisayar kapanma sürei 1 dakikayı buluyor. BF4 loading ekranı rahat 1 dakika. Eskiden böyle değildi. Şimdi SSD + HDD + 4gb ramde cebi yakar. O yüzden SSD yi ileri bir zamanda alıcam artık.


    Win 8.1 kurulu, arka plandaki programları kapatmayı denerim.
  • Widescreen olayında dediğinizi bizzat yaşadım, 3 gündür başka bir monitörde 1680x1050 çözünürlükte oynuyorum ve watchdogs, wolfenstein gibi oyunlarda fps artışı oldu ve takılmalar azaldı. Harddiskimde 5-6 yerde bad sector hatası aldım. Kesin bozuk yani pc başında belli oluyor harddiskte sorun olduğu.
  • Son 1 haftadır benim de açılış kapanışta bir yavaşlama var. Halbuki ilk kurduğumda çok memnundum 8.1 den. Esasında çok program deniyorum ben sıkıntıdan onlar şişiriyor.O temizlik programları ise hikaye onu bilmeyen yoktur. Sanırım SSD şart oldu bana da. Zaten ekran kartı almasam onu alacaktım.Ne alacağımı bile seçtim ama oyunlara uzak kalmak daha kötüydü benim için :) 1-2 aya SSD de alacağım.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.