Şimdi Ara

R7 260X vs GTX750ti Galip:R7 260x

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Daha düşük fiyata daha fazla performansı herkes istenmesi
    Ve herkesin kafasına göre yorum yapması
    Firmaların tüketicileri kandırması
    Sayılarla aklımızın karışması
    Yüksek vergiler
    SORUNLARINDAN HEPİMİZ MUZDARİBİZ

750ti ı herkes övüyor ama neden olduğunu bilmiyorum çünkü Daha ucuz fiyata 100tl gibi bir miktara r7 260x var

750ti ın rakibi r7 265 değildir r7 260x dir

Şimdi size rakam değilde asıl oyun testlerini paylaşacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mulobbo -- 10 Aralık 2014; 15:20:46 >

• Videolari izleme firsatim oldugunda izleyecegim ama cok emin yazmissin.
    Düşündürücü…

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mulobbo

KONUYU ASIL AÇMA SEBEBİM
    Yüksek vergiler

Daha düşük fiyata daha fazla performans diye birşey olmaz, hayaller ülkesinde yaşamamak lazım.
    Evet, herkes kafasına göre yorum yapmasın, sen de dahil...
    Tüm firmalar tüketiciyi kandırmaya çalışıyor zaten bunun envidiyası amedesi yok.
    Sayılar akıl karıştırıyor diye "X ekran kartını aldım renkler acayip canlı" diyen fanboy/troll yorumlarına göre mi alacağız?
    Vergiyle ekran kartı karşılaştırmanın ne alakası var? Envidiya vergisi diye birşey eklendi de ben mi duymadım?
    Son olarak arada 100 lira falan yok. R7 260X 320₺, 750 Ti 361₺'ye alınabiliyor.
    http://www.eksenbilgisayar.com/urun/zotac-geforce-gtx-750-ti-2-gb-gddr5-128-bit-ekran-karti-.aspx
    www.vatanbilgisayar.com
    Asus R7 260x Directcu Iı O.c. Gddr5 2gb 128bit Amd Radeon Dx11.2 Ekran Kartı fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
    http://www.vatanbilgisayar.com/r7-260x--gddr5-2gb-128bit-amd-radeon-dx112-ekran-karti.html

Büyük inceleme sitelerinin yazılı sonuçları varken neden bir YouTube kullanıcısının attığı videoya göre kıyaslıyoruz?
    Şimdi uzun uzun bench incelemeye gerek yok adamlar sürüyle oyunda yapmış zaten ve 750 Ti ortalama olarak %12 daha hızlı, yük altında %50 daha az güç tüketiyor ve overclock konusunda da biraz daha iyi(eşit kabul etsen de yanlış demem).

Özet: Bu karşılaşmanın galibi falan yok. 320 liraya kart alacak adam 260x alır, az daha fark veririm az daha iyi bir kart alırım diyen adam 750 Ti alır.

Atıyorsun diyenler aşağıdaki sayfaları inceleyebilir;
    http://www.techpowerup.com/reviews/ASUS/GTX_750_Ti_OC/1.html
    http://www.techpowerup.com/reviews/HIS/R9_260X_iPower_IceQ_X2/1.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dovahkiin -- 10 Aralık 2014; 16:04:05 >

• mulobbo kullanıcısına yanıt
    neyse senin dediğin gibi olsun ama şöyle değerlendirme yaparsak gtx 750 ti ortalama fiyatı 400 te r7 260x ise 320-350tl arası arada 50 tl var ve gtx 750 ti en zayıf kartı olan zotac ürününü kullanmış ve ona rağmen 3-5 fps dana önde peki 50-100tl gibi bir fark için değer mi bence değer çünkü nvidia gtx 750 ti de shadow play ve nvidia özel efeklerini desteklemekte böyle düşünürsek kesinlik gtx 750ti daha önde

not: evga gtx 750 ti ftw ürününü bir incele derim çünkü gtx 750 ti serisinin en güçlü kartı bu ama fiyatı biraz uçuk
  • nvdia nın avantajları var gtx 750ti ısınmayan kart düşük güç tüketen kart ve çeşitli nvdia özel efectler var shadow play falan filan gtx750ti çok önde bence r7260x rakibi gtx650tiboost tur
    haci o kadarda degil her videoya inanmamak lazim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tam bir liseli
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD FX-6300 - R7 260X Sistem
    5 yıl önce açıldı
    [ALINIK] Amd R9 380x/290/290x
    9 yıl önce açıldı
    İ5 760 RX570 DARBOGAZ?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben hiç Nvidia kart kullanmadım ama hiç bir sorunda yaşamadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: moonquad

neyse senin dediğin gibi olsun ama şöyle değerlendirme yaparsak gtx 750 ti ortalama fiyatı 400 te r7 260x ise 320-350tl arası arada 50 tl var ve gtx 750 ti en zayıf kartı olan zotac ürününü kullanmış ve ona rağmen 3-5 fps dana önde peki 50-100tl gibi bir fark için değer mi bence değer çünkü nvidia gtx 750 ti de shadow play ve nvidia özel efeklerini desteklemekte böyle düşünürsek kesinlik gtx 750ti daha önde

not: evga gtx 750 ti ftw ürününü bir incele derim çünkü gtx 750 ti serisinin en güçlü kartı bu ama fiyatı biraz uçuk

Lutfen kullanim kilavuzunu okuma

• quote:

Orijinalden alıntı: Dovahkiin

quote:

Orijinalden alıntı: mulobbo

KONUYU ASIL AÇMA SEBEBİM
    Yüksek vergiler

Daha düşük fiyata daha fazla performans diye birşey olmaz, hayaller ülkesinde yaşamamak lazım.
    Evet, herkes kafasına göre yorum yapmasın, sen de dahil...
    Tüm firmalar tüketiciyi kandırmaya çalışıyor zaten bunun envidiyası amedesi yok.
    Sayılar akıl karıştırıyor diye "X ekran kartını aldım renkler acayip canlı" diyen fanboy/troll yorumlarına göre mi alacağız?
    Vergiyle ekran kartı karşılaştırmanın ne alakası var? Envidiya vergisi diye birşey eklendi de ben mi duymadım?
    Son olarak arada 100 lira falan yok. R7 260X 320₺, 750 Ti 361₺'ye alınabiliyor.
    http://www.eksenbilgisayar.com/urun/zotac-geforce-gtx-750-ti-2-gb-gddr5-128-bit-ekran-karti-.aspx
    www.vatanbilgisayar.com
    Asus R7 260x Directcu Iı O.c. Gddr5 2gb 128bit Amd Radeon Dx11.2 Ekran Kartı fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
    http://www.vatanbilgisayar.com/r7-260x--gddr5-2gb-128bit-amd-radeon-dx112-ekran-karti.html

Büyük inceleme sitelerinin yazılı sonuçları varken neden bir YouTube kullanıcısının attığı videoya göre kıyaslıyoruz?
    Şimdi uzun uzun bench incelemeye gerek yok adamlar sürüyle oyunda yapmış zaten ve 750 Ti ortalama olarak %12 daha hızlı, yük altında %50 daha az güç tüketiyor ve overclock konusunda da biraz daha iyi(eşit kabul etsen de yanlış demem).

Özet: Bu karşılaşmanın galibi falan yok. 320 liraya kart alacak adam 260x alır, az daha fark veririm az daha iyi bir kart alırım diyen adam 750 Ti alır.

Atıyorsun diyenler aşağıdaki sayfaları inceleyebilir;
    http://www.techpowerup.com/reviews/ASUS/GTX_750_Ti_OC/1.html
    http://www.techpowerup.com/reviews/HIS/R9_260X_iPower_IceQ_X2/1.html

361tl ye bana bir link atarmisin 50 tl fark olsa bile daha fazlada 50tl ye neler alinmaz 50tl az parami

Hem testlerdende belliki 750ti in hicbir+ si yok

Amd nin mantle i var
    Nvidia shadow play i kac kisi kullaniyor

Dikkatli okusaydin vergilerin amd de ucuz oldugunu degil sadece veegilerin yuksek oldugunu soyledim

• quote:

Orijinalden alıntı: ronaldo4158

haci o kadarda degil her videoya inanmamak lazim.

Her video bu sonucu gosteriyor inanmiyorsan arastirabilirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: moonquad

Fiyatida goz onunde bulundurmak lazim

• quote:

Orijinalden alıntı: sadtneverdie

Tam bir liseli

Bir bitmediniz

http://www.youtube.com/watch?v=ux3a3P1OKc0

Ayrıca imza kafa yapısı uyumu demeden geçemicem
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fatih211

http://www.youtube.com/watch?v=ux3a3P1OKc0

Ayrıca imza kafa yapısı uyumu demeden geçemicem

görüşürüz
  • 00
  • uzun süredir 5770 ile devam ettikten sonra amd defterini kapadım asus+nvidia ikilisi ile devam artık kim ne derse desin intel ne ise nvidia o artık amd ye tövbe.
  • quote:

Orijinalden alıntı: raver

uzun süredir 5770 ile devam ettikten sonra amd defterini kapadım asus+nvidia ikilisi ile devam artık kim ne derse desin intel ne ise nvidia o artık amd ye tövbe.

nedeninide açıklasaydınız iyiydi
    Zaten yukarda baya bir şey yazılmış ama dikkat edilmesi gereken 1-2 noktayı belirteyim:

- 260X ile GTX 750 TI arasında zaten dünyalar kadar fark yoktur. %10-15 civarı fark bulunur ve AMD'nin iyi olduğu oyunlarda 260X'in öne geçmesi de söz konusudur.

- Konu edilen videolara baktığımızda sürücülerin eski olduğu görülmekte. Özellikle GTX 750'ler için bazı oyunlarda ciddi performans getirisi sunan 337.88 sürücüsü bile kullanılmamış ki sanıyorum testler o sürücünün çıkışından önce yapılmış. Ama neden bu konuya değindiğimi daha iyi anlamanız için şu tabloyu sunayım:

R7 260X vs GTX750ti  Galip:R7 260x

Esasında bu geliştirmelerin bir kısmı 337.50 sürücüsü ile gelmiş olsa da GTX 750'ler için esas sürücünün 337.88 olduğu bu tabloda özellikle vurgulanmış.

- Yine konu edilen videolarda 260X'in fabrika çıkışında bir miktar OC'lu geldiği görülüyor (1150 MHZ GPU hızı). Kartın OC'lu olması aradaki farkı %5-10 seviyesine çekmiş genel olarak.

- GTX 750 TI daha pahalı bir kart ancak, 260X ile karşılaştırıldığında pek geride kalır bir yanı yok. Zira eski bir sisteme sahip olanlar için PSU masrafı yaptırmıyor, daha fazla artı özellik sağlıyor, sürücü konusunda bariz üstün ve daha fazla güven veriyor (bkz: en son Omega sürücüsündeki GCN sürümüne göre özelliklerin desteklenmesi veya desteklenmemesi), belli miktarda daha yüksek performans sunuyor. İkinci elde bile ederi daha fazla.

- Ha bir de her sonuca güvenmemekte fayda vardır.

Sonuç olarak 260X, fiyatını ne kadar hak ediyorsa, GTX 750 TI da o kadar hak ediyor.

• 650ti boost 750ti'ye 5 fps fark atarken nasıl r7 260x'in rakibi olabiliyor anlamıyorum :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.