Şimdi Ara

R7 240 Ekran kartı sistemime uyacak mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle herkese merhabalar. Ben yavaş yavaş eski bilgisayarımı (yaklaşık 6-7 senelik) uprage ediyorum. Azda olsa güzel oyunlar oynamak için yeni bir ekran kartı alacağım fakat o ekran kartı sistemime uyacak mı ve sıkıntı çıkaracak mı bunu merak ediyorum. Yani boşu boşuna para vermek istemez insan öalum parada az olunca. Alacağım ekran kartı şu;http://www.hepsiburada.com/msi-amd-radeon-r7-240-2gb-128bit-ddr3-dx12-pci-e-3-0-ekran-karti-r7-240-2gd3-lpv1-p-BD305180
    Sistemim ise şu;
    İşlemci: İntel Core 2 Duo E6320 1.89 GHZ
    Ram: 2GB DDR2 800mhz Kingston (2GB daha alacağım)
    Anakart: Asus P5B
    Ekran kartı: (Asus) Ati x1650 series (1gb)
    İşletim Sistemi: Windows XP Professional (Ekran kartını alınca Win 7 kuracağım)
    PSU:

Şimdi bu ekran kartını bu anakarta taksak. İşletim sistemini windows 7'ye çıkarsak. Bir konu açmıştım darboğaz yapmaz demişlerdi ama yinede sorayım. işlemcime darboğaz yapar mı? PSU bunu karşılayabilir mi? (Malum 450W ama eski) Sıkıntısız bir şekilde Cs:Go, LoL, Bf3 oyunlarını oynatır mı?

• Muhtemelen sorunsuz şekilde çalıştırır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • psu çok eski olsa da sıkntısız çalıştırır diye düşünüyorum...tavsiyem ikinci elde 4 çekirdekli q6600 gibi işlemciyi 80 liraya alman yönünde olacaktır...

gene ikinci ele karşı değilsen 150 liraya r7 240'tan daha iyi performans gösterecek hd 6850/7770 gibi kartlar da alabilirsin..
  • BAYOKAN84 kullanıcısına yanıt
    Zaten benimde aklımda o işlemcinin aynısını 2. el almak vardı :D ama ilerleyen zamanlarda. Şimdilik sadece ekran kartı ve ram ile yetineceğim. Sıkıntı çıkmaz değil mi?
  • 7770 bulursan al tavsiye ederim

• 7770 gibi bir kart alınacaksa psu yu değiştir yoksa Allah a emanet . Frisby leş bir marka.

• expressimo kullanıcısına yanıt
    Yok öyle bir kart almayacağım. R7 240 ve 2 gb daha ram alacağım yeterli gelir değil mi sistemim?? Zaten daha iyi bir ekran kartına ihtiyacım yok oynuyacağım oyunlar bf3, csgo, lol falan internette izlediğim testlerde gta 5 30 fps civarında oynanabiliyor muhtemelen oynayacağım oyunlarıda oynatır. Bu ekran kartını alabilirim değil mi??
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Gta 5 i unutun çünkü minimum core 2 quad lazım ve bu kart işinizi görür. Psu yu değiştirseniz iyi olur almışken 500w psu alın derim ama siz bilirsiniz çünkü frisby psuya rağmen sorun çıkmaz bence.

Amacım zaten gta 5 değil. PSU'yu şu anda fazla param olmadığı için değiştiremem ekran kartı şu anki ekran kartım gibi alıp taksam sıkıntısız sorunsuz bir şekilde çalışır değil mi?? Performanslı bir şekilde.
  • Evet çalıştırır.

• Evet sorunsuz çalışır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: expressimo

Evet çalıştırır.

quote:

Orijinalden alıntı: Damenda

Evet sorunsuz çalışır.

Teşekkürler herkese, size güveniyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: expressimo

Gta 5 i unutun çünkü minimum core 2 quad lazım ve bu kart işinizi görür. Psu yu değiştirseniz iyi olur almışken 500w psu alın derim ama siz bilirsiniz çünkü frisby psuya rağmen sorun çıkmaz bence.

Hocam benim Frisby 350W PSU var 2 yıldır kullanıyorum.
    R7 240 + FX 6300 ile sorunsuz geçiniyoruz kardeş kardeş.
  • Damenda kullanıcısına yanıt
    Fx 6300 den memnun musunuz? Isı ve performans anlamında? Almayı düşünüyorum. Sıfır veya 2. El. Bunun dışında ekran kartınız aman aman zorlayacak bir kart değil o psu yu. Ayrıca kaliteli bir psu size hız farkı yaşatır emin olun. Fx 6 çekirdekve üstü için 400 w aşağısı önermiyorum.Tabi size kalmış. Ve lol de sorun yaşatmaz.

Hocam FX 6300 bana her türlü yetiyor gerçekten MOBA oyunları için fazlasıyla yeter ancak RX 480 ile de darboğaz yaptığı söylentisi var.
  • herkese selam aleyküm bir ekran kartı alacam bilgisayarımda ekran kartı yok anakart çıkışından kullanıyorum doğal olarak oyun oynayamıyorum bana 300 tl civarı max. 350 tl bir ekran kartı önerirmisiniz
  • OĞUZ_33_ O kullanıcısına yanıt
    Dostum öncelikle anakartının modelini ve ismini, PSU'nun özelliklerini falan bilmemiz lazım.
  • TheFlowers kullanıcısına yanıt
    hocam anakart asusun psu da casper  R7 240 Ekran kartı sistemime uyacak mı?

• TheFlowers kullanıcısına yanıt
    öncelikle r7 240 ı aldıktan sonra windows 10 kur artık bedava değil ama crackler kullanırsın
  • OĞUZ_33_ O kullanıcısına yanıt
    islemciyi yazmamissin i3 2100 filan mi yoksa baska bir sey mi?350 liraya ikinci el gtx750 ti bulabilmen lazim bence en guzeli olur.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.