Şimdi Ara

r21 concorde ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
4.914
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • çok temiz 94 model bir concorde denk geldi. yeni lpg sistemi takılmış. 137.000 km de. orjinal km de sahibi tanıdık. bu aracın yakıt durumu ve lpg deki performansı hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum

• 93 yılından beri, 92 model Concorde' muz var ve fikir vermesi açısından bir kaç noktayı belirteyim..

-Renault 21 Concorde' larda kullanılan J7R kodlu 2.0 lt' lik motor, hararet görmediği ve bakımları ihmal edilmediği takdirde oldukça uzun ömürlü, sorunsuz bir motordur.

-Bu motora yakın zamana kadar, sıralı sistem lpg uygulanamıyordu.Eski sistem lpg kitine ilave olarak, Renix Emülatör kullanılır ve bu parçanın kullanılması sorunsuz bir lpg sistemi için zorunludur.

-Hidrolik direksiyon,frenler ve ön düzen-süspansiyonun ne durumda olduğuna bakılması faydalı olacaktır.
  • resim varmı?
  • Benim ustam mais in ilk Cotech lerın den bu arabalar makam arabası olarak kullanılırken gozumle gordum canlı sahıdıyım 1 mılyon 250 bın kılometre yaypıpda motoru anahtar gormemıs olanları vardı demıstı
  • motorun iyi olduğunu nasıl anlarım bakmam gereken yerleri nereleri? bi de üzerinde yeni atiker lpg var atiker nasıldır?
  • Bu aracın parça sıkıntısı olduğunu ve de çok pahalı olduğunu söylüyorlar.Eğer binici iseniz herşeyi düşünmeye çalışın çünkü tampon olsun cam olsun ayna olsun bunlar beklenmeyen durumlarda kırılabilen parçalar ve de bu tür araçların hem bu parçaları zor bulunuyor hem de beklenmeyen pahalılıkta oluyor.
  • parçaları pahalı etrafta gördüğün r21lerin çoğu dökülüyor.araba iyi ama parça fiyatları yüzünden çoğunun sahipleri bakımlarını düzgün yaptıramıyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Renault kango
    15 yıl önce açıldı
    Starex'lerde Sorento Motoru...
    14 yıl önce açıldı
    pevgeot bipper vs fiat fiorino
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: 26king26

motorun iyi olduğunu nasıl anlarım bakmam gereken yerleri nereleri? bi de üzerinde yeni atiker lpg var atiker nasıldır?

Orjinal km'sinde olduğunu biliyor ve servis kayıtları ile de bir şekilde onaylatabiliyorsanız,bakımları da ihmal edilmemişse büyük ihtimal ile iyi durumdadır..
    Bu km'ye kadar benzinli olarak kullanılması ve lpg'ye yeni geçiş yapılmış olması da uzun motor ömrü için önemli bir artı..
    Yalnız,lpg'ye geçiş yapılıp satılmak istenmesi enteresan biraz..Lpg'de çözülemeyen rolanti sorunu vs. olabilir..
    Daha önce de belirttiğim gibi, bu araçlarda eski sistem lpg'ye ilave renix emülatör kullanılması zorunlu..
    Sıralı sistem hakkında, çok fazla tecrübe yok.
    Renault21 ile ilgili, her türlü bilgiyehttp://renault21club.forumotion.com/login.forum?connexion adresinden ulaşabilirsiniz..

• quote:

Orijinalden alıntı: C.McRae

93 yılından beri, 92 model Concorde' muz var ve fikir vermesi açısından bir kaç noktayı belirteyim..

-Renault 21 Concorde' larda kullanılan J7R kodlu 2.0 lt' lik motor, hararet görmediği ve bakımları ihmal edilmediği takdirde oldukça uzun ömürlü, sorunsuz bir motordur.

-Bu motora yakın zamana kadar, sıralı sistem lpg uygulanamıyordu.Eski sistem lpg kitine ilave olarak, Renix Emülatör kullanılır ve bu parçanın kullanılması sorunsuz bir lpg sistemi için zorunludur.

-Hidrolik direksiyon,frenler ve ön düzen-süspansiyonun ne durumda olduğuna bakılması faydalı olacaktır.

ben de Concorde almayı düşünüyordum, çevremden aldığım negatif yorumlardan ötürü vazgeçtim.yanlış anlaşılmasın kimse aracın kötü olduğunu söylemiyor parça fiyatlarının çok pahalı olduğu hatta ön tamponun bulunamadığı söyleniyor.

Siz aracı senelerdir kullanan birisi olarak güncel parça fiyatları, bakım masrafları gibi konularda daha detaylı bilgi verebilirseniz aracı alacak arkadaş için de bizim için de faydalı olabilir.

• Bu ön tampon olayının çok abartıldığını düşünüyorum 5 yıldır taunus GTS kullanıyorum ön tamponumda çizik bile yok.

tabi ki görünmez kaza olma ihtimali her zaman var ancak kesin bugün kaza yaparım da tampon lazım olur diyerek arabaya kasıntılı binilir mi

anlamadım?

kullanan arkadaşlar bu aracın kronik arızalarını yazarlarsa sevinirim
  • Arkadaşlar,İstanbul-Ankara gibi merkezlerde bu arçaların yedek parçalarını temin etmek, her bakımdan daha kolay..İstanbul Aksaray' daki yedek parçacıların depolarında, pazarlıkla uygun fiyata alınabilecek 0 parçalar ve yine büyük merkezlerde küçük yerlere göre daha zengin çıkmacı seçenekleri mevcut..

Ancak yine de, 1995 yılı itibariyle üretimine son verilmiş bu araçların bazı parçalarında daha fazla sıkıntı yaşanabildiğini ve Renault-Mais servis sisteminde bir çok parçanın,hala yüksek fiyatla yer aldığını bilmekte fayda var..

Kronik arızalarının birkaçını yukarıda ifade etmiştim..Bu araçlarla,zamanında haşır neşir olmuş bir usta bulup aracı detaylı kontrolden geçirmek gerekir.Çünkü en az 15 yaşında bir araç,can sıkıcı belli aksaklıkları ve sorunları beraberinde getirebilir.Açıkcası, bir Broadway gibi her renault ustasının kolayca sorunlarını giderebildiği bir model değildir Renault 21..Mevcut muayene sisteminin, getirdiği yüksek standartlar da sıkıntı yaşamamak için akıllardan çıkarılmamalıdır..Kolay gelsin

• quote:

Orijinalden alıntı: fulsac

parçaları pahalı etrafta gördüğün r21lerin çoğu dökülüyor.araba iyi ama parça fiyatları yüzünden çoğunun sahipleri bakımlarını düzgün yaptıramıyor

+1
    Yoksa geniş ve güzel araba
  • 96 yılında 92 model bir concorde alıp 8 sene binmiştik. 270.000 km'de satmıştık. tüm bakımlarını konya renault cotech'i yapıyordu. hatta son 2 yıl yetkili servisten honda'ya geçti biz yine aracı ona götürüyorduk.

aracı babamınj arkadaşından almıştık, araç kazalıydı, devrilmişti uzun yolda, ancak yetkili serviste zarar gören tüm parçlararı orjinali ile değişmişti, aracı kullananın temiz titiz birisi olduğunu da bildiğimizden almıştık aracı.

hiç kaza yapmadık, sadece km hız göstergesi dşük hızlarda titreme yapıyordu, bir de benzin göstergesinin (dijital lcd gösterge) köşelerinden akmalar oluşuyordu zamanla onun dışında bir sorunu yoktu.

ancak parçası çok zor bulunan bir araç, yani araca kıyıp da parçalasak parça parça satsak 3 katı para edlede edilir. anlayan bir usta bulmak lazım öyle her usta denilen kişiye elletilmez. km ömrünü cotech'e sorduğumuzda sadece gülmüştü. sınırı yok demişti. aracı çok zorlamazdık yol bilgisayarında ortalama yakıtı 7.6 falandı. uzun yolda 5-6 seviyelerine düşerdi. 150 km'lik yolu 7 litre yakıtla giderdik. kronik sorunlarından biri ise arka cam açma kapama butonlarıdır, almadan mutlaka kontrol edin

bir kaç defa 180 200 bastık çok daha rahat o hızlara çıkardı. o model bir araç için donanımları çok üst seviyedeydi. frenlerinde abs yoktu ama çok iyi frenleri vardı. doanımlarına gelirsek

dış
    elektrikli ısıtmalı yan aynalar
    ön/arka sis farı
    krom kaplı kapı kolları
    arka rüzgarlık (spoyler, hava için değil yüksek hızlarda yol tutuşunu artırmak içindir. içinde civa gibi ağır bir madde bulunur)
    uzaktan kumandalı merkezi kilit

dijital klima(93 ve sonrasında)
    sürücü tarafı tek dokunuş açılıp kapanabilen 4 cam otomatiği
    arka kol dayama
    katlanır arka koltuklar ve bagaja erişim
    3 oda 1 salon arka koltuklar
    yol bilgisayarı
    dijital benzin göstergesi (hangi benzincinin hangi pompası fazla ya da eksik veriyor çok güzel anlaşılıyor)
    kilitlenebilir ışıklı torpido gözü (ışıklı dedim 03-04 model civiclerde yok unutmuşlar)
    sürücü koltuğu bel desteği
    devasa bir bagaj
    ...

daha sonra 2004 yılında 2003 model megané I aldık. ailecek akülü arabaya binmiş gibi hissettik, basti sıradan bir araç gibi gelmişti. ama sonra alıştık

temizini buldum diyorsan kaçırma derim

• biz de 93 yılında sıfır manager almıştık...

2003 yılında sattık...

renault'un gelmiş geçmiş en iyi arabalarındandır optima-manager-concorde üçlüsü...
    eğer temizse ve tanıdıktan alacaksanız kaçırmayın derim...
    hayırlı olsun...
  • bende temiz 95 96 concorde arıyorum aslında arabam var 2011 1,4 tsi jetta ama bu araba aklımda ikinci bi araç olarak düşünüyorum temiz olmaslı lazım almam için ilk sahibinden falan garajda yatmıs iyi bakılmış olmalı
  • quote:

Orijinalden alıntı: harunkrgl

bende temiz 95 96 concorde arıyorum aslında arabam var 2011 1,4 tsi jetta ama bu araba aklımda ikinci bi araç olarak düşünüyorum temiz olmaslı lazım almam için ilk sahibinden falan garajda yatmıs iyi bakılmış olmalı

ilk sahibinden garajda yatmış concorde bulmanız çölde kutup ayısı bulmanızla eşit ihtimal
    o tip kişiler genelde araçlarını satmazlar örnek:yakın arkadaşım
    O da (daha doğrusu babası) aracı sıfır aldı. hala onda ve satmayı kesinlikle düşünmüyor.Bir nevi baba yadigarı.
    Başka aracı olmasına rağmen genelde ş.dışı yolculuklarında kullanıyor.
    Belki yurtdışında çalışan ve izinlerde aracını kullanan varsa bulabilirsiniz yada gümrük satışından garajda muhafaza edilmiş bir txi bulabilirsiniz. tasiş satışalarını takip etmeniz gerekiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baybars_ -- 6 Ağustos 2012; 9:53:07 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.