Şimdi Ara

Opel Combo Elektrik Kullananlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: itsthehallowman Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • 4 ay önce Opel Combo'nun elektrikli versiyonunu satın aldım. Şu an yaklaşık 7000KM oldu.  Eğer başka kullanıcılar varsa bu başlık altında toplanabiliriz :)

Benim araçla ilgili izlenimlerim:

PERFORMANS

Çok çabuk ivmeleniyor. Caddy'den daha seri.

Batarya aracı yere iyi basıyor araç savurmuyor.

Motor sesi yok motor titreşimi yok.

Araç yormuyor. Özellikle uzun yol çok rahat.

Frenler Caddy kadar iyi değil.

TÜKETİM:

50KWH LFP batarya 100KW motor var.

Sonbaharda şehir içinde 11-12KWH/100km uzun yolda 16.5KWH/100km ortalama yakalıyordum.

Kış aylarında tüketim biraz yükseldi. Şu anda 7000KM sonbahar-kış karma tüketim 15.9KWH/100km

Şehir içinde sonbaharda 350KM kış aylarında 250-300KM menzil. Uzun yolda kış aylarında menzilde çok kayıp yok ortalama 250-300KM yapıyor.

ISI POMPASI:

Araçta ısı pompası var ancak ısı pompasının kullanımı için birkaç hususa dikkat etmek gerekiyor...

Araç ilk çalıştırıldığında NORMAL sürüş modunda açılıyor. Bu sürüş modunda bırakırsanız soğuk havalarda araç doğrudan batarya ısıtmayı ve PTC ısıtıcıyı aktif ederek bir nevi konfor modunda çalışıyor ve tüketim çok yüksek oluyor. Soğuk havalarda ısı pompasından aktif faydalanmak ve tüketimi düşürmek için için aracı çalıştırınca EKO moduna almak gerekiyor. Bu sayede hem batarya doğrudan ısıtmaya girmiyor hem de kabin ısıtmasını ısı pompasıyla sağlamış oluyorsunuz. Bu şekilde tüketim değerleri düşer ama dezavantaj olarak hemen sıcak hava alamazsınız.

Soğuk havalarda tek istisna DC şarja gidilecekse mutlaka NORMAL moda alıp bataryayı ısıtmak gerekiyor yoksa şarj çok yavaş ilerliyor.

MALİYET AVANTAJI:

Araç hafif ticari ama otomobil ruhsatlı.

Sigortası düşük.

MTV'si düşük.

Her yıl muayenesi yok.

Dükkan önünde şarj yakıttan büyük tasarruf sağlıyor.

Bakım masrafları dizel versiyona kıyasla düşük.

Araçla ilgili bir video çektim aşağıda paylaşıyorum. Araçla ilgili sormak istediğiniz soruları bu başlık altında severek yanıtlarım.

İşte Şarjyoutube
    Opel Combo Elektrikle 3 aylık kullanım deneyimlerimi paylaştım ve araçla ilgili detayları anlattım. Kış aylarında uzun yolda performansını test ettim. 00:00 giriş 00:33 fiziksel özellikler ve farklılıklar 01:25 ısı pompası - motor 02:08 şarj maliyeti 03:10 güç modları 03:31 frenler - motor freni modları 04:40 ön iklimlendirme 05:00 uzun yol testi 06:23 0-100 denemesi 07:00 uzun yol testi - devam 08:15 yol sonu değerlendirme
    https://www.youtube.com/watch?v=YjFxzVXrmP4

• Selamlar hocam iyisiniz inşallah daha videonuzu izlemedim ama bu Opel combo elektrikliyi merak ediyorum. Samimi olarak sormak gerekirse sizce almaya değer mi ? Düşünceniz benim için önemli. Bide elektrikli araçlarda frenleme mesafesi ve fren olayının zayıf olduğu söyleniyor ? Aracınızın frenleri hakkında neler söyleyebilirsiniz ? Bide bakıma gittiğinizde neler yapılıyor ? 42 yıldır kapısında otomobil olan bi aileyiz ve petrolden çıkıp sessiz ekonomik ve çevreye saygılı bi otomobili düşünür hale geldim. Full dolu depo kaça(ağız alışkanlığı depo dedim 🤗)doluyor ve km'de ne yakıyor acaba ? Rabbim kazasız belasız sürüşler nasip eylesin hayırlı akşamlar Allah'a emanet olun 🤲 🤗

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    OPEL COMBO kullanan arkadaşlar
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.