Şimdi Ara

r peltek biri ingilizce

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    R peltekligim vardi yaklasik % 60 % 70 oraninda gecti.
    Simdi ben 16 yasindayim dersleri calisiyorum vs ama bos vaktim cok oluyor ( gunde 2 3 saat) bos zamanlarimda ingilizce telafuz vs calisip ing şarkılar soylemeyi düşünüyorum hobi olarak. Malum turkce sarki duzgun bir sekilde soyleyemiyorum bari ingilizce söyleyim dedim.
    Ogrenmek istedigim sey su
    İngilizce nin R harfi ile alakaso varmidir yani yurtdisinda insanlar r leri yutuyor ama bizim ülkemizde hocalarimiz fln hafiften söylüyor gibi geliyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Mümkünmüdür arkadaslar yani eminem şarkılarında order kelimesini odır fln diye okuyor onu söyleyebiliyorum world kelimesi fln rahat çıkıyor
  • ingiliz aksanında r okunmaz. yutulur genelde. sadece kelime ortalarındakiler okunur. Şu videodaki adamın telaffuzuna dikkat et. o avusturalya aksanı. r söylüyo mu dikkat et. bence r leri söyleyememen ingilizcen çin iyi bişey olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jegelskerdeg

ingiliz aksanında r okunmaz. yutulur genelde. sadece kelime ortalarındakiler okunur. Şu videodaki adamın telaffuzuna dikkat et. o avusturalya aksanı. r söylüyo mu dikkat et. bence r leri söyleyememen ingilizcen çin iyi bişey olabilir.

Hm peki amerikan aksaganinda nasildir ? Ben daha cok amerikan aksaganini ogrenmek istiyorum.
    Hobi olarak sarki vs söylemek istemisimdir hep

• quote:

Orijinalden alıntı: No More Sorrow

quote:

ingiliz aksanında r okunmaz. yutulur genelde. sadece kelime ortalarındakiler okunur. Şu videodaki adamın telaffuzuna dikkat et. o avusturalya aksanı. r söylüyo mu dikkat et. bence r leri söyleyememen ingilizcen çin iyi bişey olabilir.

Hm peki amerikan aksaganinda nasildir ? Ben daha cok amerikan aksaganini ogrenmek istiyorum.

Benim set Amerikalılar tarafından hazırlandığı için onların konuşmalarını duyuyorum genelde. Arada İngiliz aksanı ile konuşanları da koymuşlar. O yüzden karşılaştırabiliyorum.

İngilizler R sesini daha fazla yutuyor. Amerikalılar da biraz daha az bu R sesini yutma olayı. Duruma, söylenişe göre R daha belirgin de olabiliyor, daha belirsiz de olabiliyor.

Mesela Church derlerken R'yi illa ki duyarsın. Bu tür kelimelerde R harfi pek yutulmuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: HerhangiBiriyim

quote:

quote:

Benim set Amerikalılar tarafından hazırlandığı için onların konuşmalarını duyuyorum genelde. Arada İngiliz aksanı ile konuşanları da koymuşlar. O yüzden karşılaştırabiliyorum.

İngilizler R sesini daha fazla yutuyor. Amerikalılar da biraz daha az bu R sesini yutma olayı. Duruma, söylenişe göre R daha belirgin de olabiliyor, daha belirsiz de olabiliyor.

Mesela Church derlerken R'yi illa ki duyarsın. Bu tür kelimelerde R harfi pek yutulmuyor.

Church vs soylerken pek zorlanmiyorum r ler belli oluyor. Herhalde inf soyleyebilirim , en yakin zamanda bir sarki bulup sozlerine calismaya baslayayim oyle öyle telafuzum gelisir herhalde.
    Bu arada yazin 2 ayligina amerikaya gideceğim dilimi gelistirme amaciyla

• quote:

quote:

ingiliz aksanında r okunmaz. yutulur genelde. sadece kelime ortalarındakiler okunur. Şu videodaki adamın telaffuzuna dikkat et. o avusturalya aksanı. r söylüyo mu dikkat et. bence r leri söyleyememen ingilizcen için iyi bişey olabilir.

amerikan aksanında r gayet okunur. orada dış etkenler de var. mesela ispanyollar da var. ari bir dil sözkonusu değil. ama ingilterede filan o şekilde. orada da çok değişik telaffuzlar var fakat londra çevresinde güneydoğu ingiltere ağzında rler pek okunmaz. ha illa amerkan aksanı öğrenicem diyosan da rleri söylemeye çalışmalısın. ama bence hiç gerek yok buna.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    En Karizma İngilizce Kelime
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

ingiliz aksanında r okunmaz. yutulur genelde. sadece kelime ortalarındakiler okunur. Şu videodaki adamın telaffuzuna dikkat et. o avusturalya aksanı. r söylüyo mu dikkat et. bence r leri söyleyememen ingilizcen için iyi bişey olabilir.

amerikan aksanında r gayet okunur. orada dış etkenler de var. mesela ispanyollar da var. ari bir dil sözkonusu değil. ama ingilterede filan o şekilde. orada da çok değişik telaffuzlar var fakat londra çevresinde güneydoğu ingiltere ağzında rler pek okunmaz. ha illa amerkan aksanı öğrenicem diyosan da rleri söylemeye çalışmalısın. ama bence hiç gerek yok buna.

Ilerde amerikaya yerleşeceğiz o yuzden simdiden calismaya baslayayim diyorum. R ler soyleniyordur ama turkcedeki kadar belli olmuyordur herhalde oyleyse sorun olmaz
    Mesela where are you from derken r leri hafif tonda soyleyebiliyorum yani tamamen yutmuyorum

Amerikaya gidip ingiltere ingsi ile konuşup , şarkı vs soylesem garip olmazmi yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Management -- 3 Kasım 2013; 14:09:13 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ilerde amerikaya yerleşeceğiz o yuzden simdiden calismaya baslayayim diyorum. R ler soyleniyordur ama turkcedeki kadar belli olmuyordur herhalde oyleyse sorun olmaz
    Mesela where are you from derken r leri hafif tonda soyleyebiliyorum yani tamamen yutmuyorum

Amerikaya gidip ingiltere ingsi ile konuşup , şarkı vs soylesem garip olmazmi yani

amerikaya yerleşeceksen neden sorun ediyosun ki. oraya gidince zaten çatır çatır öğrenir konuşursun.

• Evet ama r harfi hakkinda sıkıntı çekmem dimi turkiyedeki kadar

• Up

• Hiç bir sıkıntı olmaz çok yakın bir arkadaşım akıcı bir şekilde arapça, ingilizce ve ispanyolca biliyor gram sıkıntı hatta bazen kıskandığım bile oluyor konuşmasını
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eric Clapton-

Hiç bir sıkıntı olmaz çok yakın bir arkadaşım akıcı bir şekilde arapça, ingilizce ve ispanyolca biliyor gram sıkıntı hatta bazen kıskandığım bile oluyor konuşmasını

Cevap icin tesekkurler o zaman tek yapmam gereken ing telafuzumu geliştirmek

• Up beyler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.