Şimdi Ara

R'leri söyleyememe kalıcı olur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
1
Favori
1.762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 16 yaşındayım. Bu kalıcı olucak gibi gözüküyo. Sadece R olsa iyi, pelteklik te varmış (arkadaşlar öyle diyo.) . :(
    Başka söyleyemeyen var mı forumda merak ettim.

• 22 yaşındayım. Senin yaşındayken bende de vardı, geçmeyecek gibiydi. Hala var gerçi biraz, tren falan diyemiyorum. Ama pek belli olmuyormuş. Geçer, merak etme.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sosisli Süt

22 yaşındayım. Senin yaşındayken bende de vardı, geçmeyecek gibiydi. Hala var gerçi biraz, tren falan diyemiyorum. Ama pek belli olmuyormuş. Geçer, merak etme.

Biraz geçse yeter aslında.
  • Neden yazarken r leri yazmazsınız anlamam
  • Ben 10 yaşında k,ş,r hiç söyleyemiyordum. K,ş ile düzeldi ama r düzelmedi.Şimdi yavaşça söyleyebiliyorum.
  • R'leri söyleyememek kızlara çok yakışıyor.

• Aziz yıldırım da r'ye v diyo nerelere geldi adam merak etme sempatik durur

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Artizt

quote:

Orijinalden alıntı: Sosisli Süt

22 yaşındayım. Senin yaşındayken bende de vardı, geçmeyecek gibiydi. Hala var gerçi biraz, tren falan diyemiyorum. Ama pek belli olmuyormuş. Geçer, merak etme.

Biraz geçse yeter aslında.

Hafif belli oluyor gerçi ama öyle pelteklik gibi değil. Bazı kızlar da hoş buluyor diyebilirim

• quote:

Orijinalden alıntı: wRei

R'leri söyleyememek kızlara çok yakışıyor.

Kızın ne dediğini ben anlayamıyorum yalnız. Ben de böyleysem bir daha konuşmama kararı alıyorum.
  • quote:

quote:

Kızın ne dediğini ben anlayamıyorum yalnız. Ben de böyleysem bir daha konuşmama kararı alıyorum.

Ses kaydı yap, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesini oku dostum. Bizde dinleyip yorumlayalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wRei -- 5 Temmuz 2013; 15:32:27 >

• r yi söyleyememenin sebebi dilinin tam damağa değmemesidir y harfine kadar kalktığı için söylemezsin ancak diksiyon dersleri alırsan düzelir.
  • yamadan diyordum küçükken ramazana
  • 17 yaşındayım. Bende R harfini söyleyemiyor(d)um. Konuşmanın içinde üstüne basarak söylersem söyleyebiliyorum. Ayrıca dediğin gibi kızlar tatlı buluyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

16 yaşındayım. Bu kalıcı olucak gibi gözüküyo. Sadece R olsa iyi, pelteklik te varmış (arkadaşlar öyle diyo.) . :(

bende r diyemiyorum
  • kucuken ben de R harflerini soyleyemiyordum. Adimin bas harfi olmasi dolayisiyla cok baski kuruldu.
    Kuzenim cekerdi kenara rrrrrrrr soyle yoksa doverim seni derdi ben de yyyyyy derdim ve gulerdi sonra daha
    bir kizardi. aglardim ben de hep. annem de kizardi karismayin buyunce soyler derdi. hatta hic
    unutmam abim 6. kattan sarkitmisti beni bas harfini bastirarak adini soylemezsen asagiya atarim seni demisti
    ertesi gun sarilik olmustum ve suan cok sukur duzeldi.

Ozetle bence bu kadar takma bazi harfleri tam cikaramamak daha tatli oluyor (:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkogrtmat -- 5 Temmuz 2013; 23:15:01 >
  • quote:

16 yaşındayım. Bu kalıcı olucak gibi gözüküyo. Sadece R olsa iyi, pelteklik te varmış (arkadaşlar öyle diyo.) . :(

bence oluy
  • Sanırım ilkokul 7ye kadar falan söyleyememiştim r leri, abim de söyleyemezdi hatta gece yatarken "hrrrr rrrrr re re re" diyip duruyordu baktım yapmaya başladı ben de öyle yaptım ve farketmeden söylemeye başlamıştım. Bu da en acıklı anımdır.
  • R leri söyleyememek çok sorun değil tûrkçe için ve çoğu latin kökenli diller için (İngilizce Almanca fransızca)ama Rusça ve benzeri slav dilleri için büyük problem olsa gerek

• ben soyleyemiyorum hala tam olarak 22 yasim

• quote:

bi yere kadar ama o sesle sana atar yaptımı kafasına ucan tekme atarsın
    benden dimesi

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.