Şimdi Ara

Quija Board, Ruh çağırma ritüeli, Mistik Güçler ve Exorcism (+18)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
4
Favori
12.713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ouija, doğaüstü varlıklarla iletişim kurmaya yaradığı iddia edilen bir metafizik gerecin adı.

E.C.Reiche'nin geliştirdiği tahtanın "Ouija" olarak adlandırma nedeninin, Fransızca ve Almanca "evet" anlamına gelen oui ve ja kelimelerinin birleşiminden geldiğine her zaman inanıldı. Ancak durum bu şekilde değildi. O, bu şekilde adlandırdı, çünkü Ouija kelimesi aslında Mısır'da şans demekti. Bu ismi tahtada iletişim kurduğu bir ruhtan aldığını açıkladıktan sonra isim bu şekilde kaldı.

Ouija, üzerinde bir dilin tüm harflerinin yazılı olduğu bir düzlemden, harflerin ve işaretlerin belirtilmesini sağlayan saat benzeri sarkaçlı döner bir cisimden oluşur (ek olarak rakamlar, evet, hayır, hoşçakal vb. sözcükler de bulunur). Sadece harfler, rakamlar ve sarkaçtan oluşan materyallerden ibaret Ouija'lar da vardır.

Ouija'nın geçmişi hakkında birçok söylenti vardır. Ancak bu iddaların pek çoğunu destekleyen kanıtlar bulunmamıştır.[kaynak belirtilmeli] Bilinen en eski Ouija tablaları i.s. 1200 ve 540 yıllarına dayanırlar.

Günümüzde kullanılan Ouija, M. Planchette adlı bir Fransız ruhbilimcisi tarafından 1853'te tasarlandı. Satışına ise 1886 yılında başladı.

Ruh nasıl çağrılır?

Kimi bir masanın etrafına toplanıyor, alfabe harfleri yazılmış bir kağıdı masa camının altına yerleştirip camın üzerine bir fincan koyuyor, fincanın üzerinede parmaklarını temas ettiriyor. Buna da Kur'an-ı Kerimi alet ediliyor bazı sürelerde okunuyor ve böylece sözüm ona ruh çağrılmış olunuyor. Kimi de medyum (uyur konuşur) aracılığıyla kah babasının kah dedesinin ruhunu çağırıp, geçmişten gelecekten sorular sorulup, sözüm ona keyifli epeyide heycanlı dakikalar geçirmkteymişler. Kim zaman bir şair kimi zaman da sözüm ona bir velinin ruhu çağırılır bu seanslarda.

Evet, çağın bir çok manevi hastalığından biride ruh çağırmadır. Çağrıya uyanın ruh olduğu sanılmakta, şeytan olduğunun hiç farkına varılmamaktadır. Bir kimsenin rüyada ihtilamına sebep olan hayal, hakikatte şeytanın ta kendisidir.

Nârı Nur sanma ateş yakar
    Cini cân sanma şeytan çarpar

Ruh Çağırmada Gelen Ruh Değil Cin'dir

RUH ÇAĞIRMA SPİRİTLERİN, ÖLMÜŞ KİŞİLERİN “RUH”U SANARAK ÇAĞIRMA YOLUYLA İLETİŞİM KURDUKLARI, “CİN”DİR!

Kur'an-ı Kerim'de "Cin" kelimesiyle tanımlanan; halk arasında "peri", "dev", "hayâlet", "Cin", "Cinni", "iyi saatte olsunlar" diye bilinen; görüntülerine göre çeşitli isimler takılan; spiritlerin, ölmüş kişilerin "Ruh"u sanarak çağırma yoluyla iletişim kurdukları; son olarak da anlattıkları masalları yutacak fikir düzeyindeki kişilere kendilerini "UZAYLI VARLIKLAR" olarak tanıtan görünmeyen "bilinç varlıklar"dır!.

"NEFS"i itibariyle varlığını, hayatiyetini, "ben" bilincini bundan önceki bölümde belirtmiş olduğumuz üzere mutlak "RUH"tan alır. “CİN” adı verilen yaratıkların yapısı; “EN İNCE MESAMATA YÂNİ MADDEYE NÜFUZ EDİCİ ÖZELLİĞE SAHİP OLAN DUMANSIZ ATEŞTEN YÂNİ BUGÜNKÜ DİLDE KULLANILDIĞI ŞEKLİYLE DALGADAN (wawe)” Cinler, orijinleri NUR denilen kuantsal enerjinin mikrodalga enerji şekline dönüşmesiyle meydana gelmiştir. Bilinç mükemmeliyeti olarak, evrende "İNSAN"dan sonra gelmektedir. Karakter olarak insandan daha zayıf bir yapıya sahiptirler... Olumsuz olarak adlandırılan davranışları çokça ortaya koymaya yatkındırlar... Ve genellikle bu çeşit işlerle uğraşırlar... Ancak buna rağmen içlerinde, iyileri, dine bağlı olanları ve hattâ ender de olsa evliyaları vardır...

En büyük özellikleri ve eğlenceleri, insanların zayıf taraflarından faydalanarak, müsait olan yapıları dolayısı ve sebebiyle, onları kendilerine bağlı kılmak, istediklerini yaptırmak, âdeta kulları olarak kendilerine hizmet vermelerini sağlamak, taptırtmaktır...

Şeytan Çıkarma - Egzorsizm

Şeytan, birçok din ve mitolojide, insanları kötülüğe teşvik ettiğine inanılan, adaletsizliğin ve tüm kötülüklerin anası kabul edilen varlık. İblis sözcüğü de çoğu zaman Şeytan ile aynı anlamda kullanılır.

Yeryüzündeki birçok dinde ve mitolojilerde Şeytan, genellikle doğaüstü güçlere sahip, sürekli insanları dinden, dolayısıyla yaratıcısının emirlerinden uzaklaştırmaya çalışan bir varlık olarak düşünülmüştür. Bunun yanısıra şeytana tapan veya şeytanı yücelten din ve akımlar da mevcuttur.

Egzorsizm Nedir?

Egzorsizm, görünmeyen bir varlığın etkisi altına girdiği sanılan kimseyi çeşitli yöntemlerle bu etkiden kurtarmaya çalışma olarak tanımlanır. Terim, yüksek bir otoriteye başvurularak musallat varlığın engellenmesini ya da lanetlenmesini ifade etmek üzere, eski Yunanca’da “lanet” anlamına gelen “exousia” sözcüğünden türetilmiştir. Eski uygarlıkların çoğunda, birtakım tuhaf davranışlar gösteren kimselerin içine cin ya da şeytan girdiği sanılır ve bu yaratığı o kimsenin bedeninden kovmak üzere, genellikle ayin şeklinde çeşitli uygulamalar yapılırdı. Bu tür uygulamaları yapanlar da genellikle okültizmden, majiden anlayan uzmanlar veya rahipler olurdu. Hıristiyan Avrupa’da bu tür uygulamaları yapanlara egzorsist adı verilmiştir. Egzorsistler, böyle bir yaratığın musallat olduğu düşünülen, hasta olduğu kabul edilen kimsenin vücudundan çıkması için, görünmez yaratığa çağrılarda bulundukları ayinler düzenlerlerdi. Kötü kokuların, tütsü, tuz, takdis edilmiş su, kutsal ot gibi maddelerin ve dans öğesinin kullanıldığı bu ayinlerde ya lanet okuma ve küfürler etme yoluna ya da dua ve trans yöntemine başvurulurdu.

Kilise, özellikle engizisyon döneminde, bu olayda şeytani bir unsurun var olduğunu kabul ederek, hasta olduğu kabul edilen kimsenin vücudundan demon adını verdiği yaratığı kovmak gerekçesiyle sık sık söz konusu kimsenin vücuduna işkence etme yolunu tercih etmiştir. Kilise bu dönemde medyumik yetenekleri olan kişileri de aynı kategoride ele alarak, bunu medyumlar üzerinde de uygulamıştır.

Egzorsist uygulamalar tarih boyunca, yalnızca Avrupa’da değil, farklı biçimlerde de olsa hemen hemen tüm kültürlerde ve birçok dinde (Budizm, Hinduizm, Şinto dini vs.) görülür. Bu uygulamaların hatırı sayılır bir kısmında egzorsistin, transa geçerek, görünmeyen varlıkla irtibat kurmaya çalışması söz konusudur. İrtibatın kurulması durumunda ise esas olarak iki yöntemden birine başvurulur: Ya musallat varlık, Afrika'daki Zar’lar kültünde görüldüğü gibi, hasta üzerindeki hakimiyetini sona erdirmesi için ikna edilmeye çalışılır ya da Şamanizm’de görüldüğü gibi, musallat varlık hastanın bedeninden zorla sökülüp atılır. Bu ikinci yöntemde şamanın musallat varlığı ele geçirebilecek derecede güçlü bir majisyen olması gerekmektedir.

Spiritüalist görüşe göre, bu tür olaylarda obsesyon söz konusudur ve cin zannedilen varlıklar spatyumun teşevvüş halindeki bedensiz ruhlarıdır.

Almanya'da yayımlanan 'Bild am Sonntag' gazetesinin muhabiri Andreas Englisch, Vatikan'ın 'Baş Şeytan Kovucusu' (Exorzist) Rahip Gabriel Amorth'un (79) 'Şeytan kovma ayini'ni izledi.

'Aziz Paul Toplumu' adlı tarikatın Roma'nın bir kenar semtindeki binasında yapılan ayini fotoğraf çekmeme koşuluyla izleyen gazeteci, gördüklerini şöyle anlattı:

(Odaya 25 yaşlarında çok güzel bir kadın girdi. Amorth'un yardımcısı kadını deri kemerlerle koltuğa sıkıca bağladı ve ayin başladı)

Kimsin? (Kadın kustu. Sonra, derinden bir sesle konuştu)

Beni rahat bırak!

Sana, efendimiz Hz. İsa'ya teslim olmanı emrediyorum!

Beni rahat bırak. Yoksa bu kadını acıdan kıvrandırırım. (Kadın sağa sola savruluyor. Ben, titriyorum. Rahip ise sakin, "Bazı oturumlarda vücut birkaç santim havaya bile kalkıyor" diyor. Gözümün önüne "Şeytan" filminden sahneler geliyor. Rahip tekrar soruyor...)

Kimsin? (Karanlık bir ses gürlüyor)

Ben Şeytan'ım ve bu kadını alıyorum.

Cehennem nasıl?

Orada hiçbir zaman gelmeyen ölümü özlemekten başka bir duygu yok.

Seni kovuyorum murdar ruh. Efendimiz Hz. İsa adına bırakmanı emrediyorum.

Beni rahat bırak. Gece yatağına yılan koyacak, yarın da kalbini yiyeceğim.

Tanrı benim yanımda. Benim adım Cebrail (Gabriel)! Ne zaman istersen gel ve Başmelek'le dövüş. (Yanıt yok. Rahip soruyor)

Kaç tane zavallı ruhu Cehennem'e götürdün?

Sadece dün yüzlerce.

Rahip?

20 tane.

Piskopos?

2.

Manastırda yaşayan rahibeler? (Kadın tısladı ve odayı kükürt kokusu kapladı.)

Seni de cehenneme alacağım. Bana karşı koyamazsın."

İyi dinle ve korkudan titre! Ey Şeytan, inancın düşmanı, insanların düşmanı, ölümün temeli, yaşamın hırsızı, her kötülüğün nedeni. Bu insanı bırak!" (Kadın feryat etti. Dudakları bembeyaz, titriyor)

Hayır! Beni cehenneme gönderirsen, ölürüm. Tüm rahipler katildir.

Ey Şeytan, sana emrediyorum, bu kadını bırak! (Kadının gözleri açılıyor. Sıcak bir bakış yakalıyorum. Bu bakış, bir insana ait, İblis'e değil. Ayağa kalkıyor ve rahibin ellerine sarılıyor. Şimdi dua etmeye gidiyor. Bir gün Şeytan onu bırakacak. Yoksa buraya bir daha gelecek. Eminim kazanan Rahip Amorth olacak. Bu adam karanlıkların tüm güçlerinden daha güçlü...)

Son şeytan çıkarma ayini 30 Haziran 1976'da Anneliese Michel'e yapılmıştır.( The Exorcism of Emily Rose adlı korku filmindeki hayat hikayesi konu alınan kız )

1952 doğumlu Anneliese'in mutlu yaşamı; 1968 yılında bir gece, kendini kontrol edemediği bir şekilde kasılırken bulduğunda tamamıyle değişir. Psikiyatristler sürekli devam eden bu olağan üstü krizlere "epilepsi" teşhisi koyarlar.

1070-75 yılları arasında ataklar sıklaşır ve Anneliese gündelik yaşamında da şeytani görüntüler ve hayaller görmeye başlar. Aynı zamanda koyu katoliktir ve bir süre sonra ruhuna şeytan girdiğine inanmaya başlar. İblislerin kendisine emirler verdiğini doktorlara anlattığında doktorların ve verdikleri ilaçların kendisine yardımcı olamayacağını anlar.

1973 yılında katlolik kilisesinden "şeytan çıkarma" işlemi için izin istenir. Kilise buna izin vermez ve medikal tedavinin devam etmesi gerektiğini belirtir. Ancak ataklar artarak devam eder ve 74-75 yılları arasında kliseye defalarca başvuru yapılır. Klisenin tavrı nettir. Anneliese'nin daha dindar bir yaşam sürmesi gerektiğini söylerler.

Ataklar sırasında Anneliese'nin kendine ve ailenin diğer fertlerine zarar vermeye başladığı, karınca ve örümcek yiyerek beslendiği ve yemek yemeyi red ettiği 75 yılının son baharında Almanya Katolik Klisesi sonunda "The Great Exorcism"in uygulanmasına izin verir ve bu iş için iki rahip atar.

1975 Eylül- 1976 Temmuz ayları arasında "şeytan çıkarma" seansları haftada 1 ya da 2 kez olmak üzere gerçekleştirilir. Bu arada Anneliese hiç bilmediği bir dilde konuşmaya başlamıştır. Kesinlikle yemek yemez, iblislerin buna izin vermediğini düşünür. İlaçla uyutularak gıda verilmeye başlanır. Ataklar azalmaz. Hatta zaman zaman kısmi felç geçirir. Daha öncekilere oranla daha kendini bilmez şekildedir. Medikal tedaviye son verilmiştir. Seansların detaylarını saklamak amacıyla 40'a yakın ses kasedi kaydedilmiştir.

Son "şeytan çıkarma ayini" 30 Haziran 1976'da gerçekleşmiştir. Bu sırada Anneliese zatüreeye yakalanmıştır. Vücudu tamamıyle halsiz kalmıştır. Ayinler sırasında obsesif şekilde yaptığı hareketleri bile yapamaz durumda bulur kendini. Annesi Anna Michel kızının ölümünü ertesi gün, 01 Temmuz 1976'da kaydeder. Otoritelere haber verilir ve savcı hemen konuyu soruşturmaya başlar.

Ailesi ve rahipler hakkında dava açılır. Ölüm sebebi açlıktır. Dava Avrupa'da uzun süre ses getirir. Doktorlar, rahipler, ses kayıtları dinlenir. Psikologlara göre bu durumun sebebi genç kızın ailesi ve rahiplerdir. Anneliese'yi farkında olmadan yanlış etkilemeleri sonucu ölümüne sebep olmuşlardır. (Doctrinaire Induction) Sonunda aile ve rahipler suçlu bulunup, 6 ay ceza almışlardır.

Daha sonra Alman Katolik Kilisesi bir açıklama yapmış ve Anneliese'nin vücuduna şeytan girdiğini yalanladı. Bu açıklamanın ardından Katolik klisesi "şeytan çıkarma" ayini ve kurallarını tanımladığı "Rituale Romanum"u incelemeye aldı. 1999 yılında Kardinal Medina Estevez, Vatikan'da gazetecilere 1614 yılından beri Katolik klisesi tarafından kullanılan "Rituale Romanum"un yeni versyonunu sundu. Yeni adı De exorcismis et supplicationibus quibusdam (of exorcisms and certain supplications) olan yeni döküman "exorcism" ve kurallarını Katolik Kilisesi için yeniden tanımlamış oldu.

Emily rose gerçek adıyla Anneliese Michel'in ölümüyle birlikle exorcismde yeni bir dönemin başlangıcı olmuştur...

The Exorcism of Emily Rose adlı korku filmindeki hayat hikayesi konu alınan Anneliese Michelin gerçek resimleri.

Ve meşhur mezarı.

Ek bilgi olarak bilmeyenler için bugün vatikana bağlı üniversitelerde exorcism üzerine dersler verilmektedir.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Quija Kurulu, Ruh Çağırma, Mistik Güçler ve Exorcism

Giriş

Ruh çağırma ve mistik güçler yüzyıllardır insanların merakını uyandırmıştır. Quija kurulu gibi araçlar, öte dünya varlıklarıyla iletişim kurmaya yönelik girişimlerin bir parçası olarak kullanılmıştır. Ancak, bu uygulamaların tehlikeleri ve sonuçları hakkında farkında olmak önemlidir.

Quija Kurulu

Quija kurulu, üzerinde harfler ve sayılar bulunan tahta bir platformdur. İki veya daha fazla kişi, planşeti parmaklarıyla hafifçe tutup "evet" veya "hayır" soruları sorar. Planşetin hareket ettiğine inanılır ve bu hareketin öte dünya varlıklarından gelen mesajları ilettiği düşünülür.

Ruh Çağırma

Ruh çağırma, ölen kişilerin veya diğer varlıkların ruhlarıyla iletişim kurmaya yönelik bir uygulamadır. Ouija kurulu veya diğer araçlar kullanılabilir ve bu süreç genellikle riskli ve tehlikeli kabul edilir.

Mistik Güçler

Mistik güçler, doğaüstü veya açıklanamayan güçler olarak tanımlanır. Dua, meditasyon veya diğer teknikler yoluyla erişilebileceğine inanılır. Ancak, bu güçlerin varlığı bilimsel olarak kanıtlanmamıştır.

Exorcism

Exorcism, bir kişiyi şeytan veya diğer kötü niyetli varlıkların etkisinden kurtarmayı amaçlayan bir dini ayindir. Genellikle din adamları tarafından gerçekleştirilir ve son derece tartışmalı bir uygulamadır.

Önemli Hususlar

Ruh çağırma ve mistik güçlerle uğraşmanın potansiyel tehlikelerinin farkında olmak önemlidir. Bu uygulamalar duygusal sıkıntılara, zihinsel rahatsızlıklara ve hatta fiziksel zarara yol açabilir.

{Ruh Çağırma Nasıl Yapılır}

Gerçek ruh çağırma teknikleri karmaşıktır ve tehlikeli olabilir. Hiçbir koşulda, özellikle de denetlenmeyen bir ortamda ruh çağırmaya çalışmamalısın.

Sonuç

Quija kurulu, ruh çağırma, mistik güçler ve exorcism hakkındaki inançlar yüzyıllar boyunca var olmuştur. Ancak, bu uygulamaların potansiyel tehlikelerinin ve bilimsel kanıt eksikliğinin farkında olmak önemlidir. Bu tür konulara ilgi duyuyorsan, güvenilir kaynakları araştırmak ve riskleri anlamak her zaman en iyisidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • samimi olarak söylüyorum, cin çağırma vs ile çok uğraşmanizı tavsiye etmem.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • önlerden
  • sabah okurum korktum
  • Gece gece

• Giriyorum böyle konulara inadına, sonra gece uyuyamıyorum.
  • Gece gece ne gerek vardıki
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  •  Quija Board, Ruh çağırma ritüeli, Mistik Güçler ve Exorcism (+18)

The bomb has been planted.
  • gündüz koyaydın eyiydi

• ALTIMA SIÇIYORUM
  • var mı elinde link bunların videosu veya gercekmıs gıbı anlatlan hıkayelerınden?su 79 luk pederdeki gibi mesela.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sNaP_21

var mı elinde link bunların videosu veya gercekmıs gıbı anlatlan hıkayelerınden?su 79 luk pederdeki gibi mesela.

Youtube'da Anneliese Michel'in şeytan çıkarma ayini sırasındaki gerçek ses kayıtları mevcut..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Phaldor

quote:

var mı elinde link bunların videosu veya gercekmıs gıbı anlatlan hıkayelerınden?su 79 luk pederdeki gibi mesela.

Youtube'da Anneliese Michel'in şeytan çıkarma ayini sırasındaki gerçek ses kayıtları mevcut..

Ben dinlemiş biri olarak söylüyorum. Bu saatte sakın gireyim de neymiş bir bakayım demeyin.
  • takip.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kelâg

quote:

quote:

Ben dinlemiş biri olarak söylüyorum. Bu saatte sakın gireyim de neymiş bir bakayım demeyin.

Bu tip şeylerden korkuyorsanız bence de bulaşmayın sakın

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Reklam alani
  • olsa bana olurdu
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Kelâg

quote:

quote:

Bu tip şeylerden korkuyorsanız bence de bulaşmayın sakın

yok hocam korkmam ben böyle şeylerden,bu gece biraz canım sıkkın kafam dağılsın diye bakıcam artık.

• Cahilliğin de bu kadar koca koca adamsınız korktuğunuz şeylere bakın
  • kökten saçmalık Oldum olası böyle şeylere inanan insanlar bana komik gelmiştir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.