Şimdi Ara

Quadrocopter Yapımı(X-mode)+GPS Kk B.Board, Multiwii, DJI WOOKONG+NAZA M

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
329
Cevap
19
Favori
37.959
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

KK Multicopter Black Flight control Board V5.5 kontrol kartı,
    D2830-11 1000kv Brushless Motor X 4
    2 x 8x4 Propeller Standard pervane
    2 x 8x4 Propeller Counter Rotating pervane
    Turnigy 2650mAh 3S 30C Lipo Pack pil
    Hobbyking SS Series 40-50A ESC X 4
    bağlantı kabloları, kontrol kartı için usb AVR programlama modülü,
    kumandam Futaba 7c
    şuan deneme aşamasında maliyeti 500tl yi geçdi gidiyor ama halen stabil uçurmayı başamarım

Haftaya yeni bir kontrol kartı deneyeceğim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Derin_KarayeL -- 3 Ağustos 2013; 0:49:35 >

• Pervane dönüş yönü ve pervane dizilimleri

• başımın belası kontrol kartı

• Hedeflediğim kaldırma kuvveti 1kg, eğer stabil uçurabilirsem kamera takmayı düşünüyorum
  • Hayırlı olsun, tasarım şık olmuş. Ama tahta gövde kırımlarda hasar görmez mi? Aluminyum daha iyi olmaz mıydı?
  • çok güzel maliyeti ne oldu ?

edit : tam olarak..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klima5505 -- 9 Mart 2012; 13:46:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Backslider

Hayırlı olsun, tasarım şık olmuş. Ama tahta gövde kırımlarda hasar görmez mi? Aluminyum daha iyi olmaz mıydı?

tahta gövededen bende şikayetçiyim aliminyum profilden tekrar yapmayı düşünüyorum
    zaten şu an bacaklar aliminyum dan sadece gövde de tahta parçalar var
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: klima5505

çok güzel maliyeti ne oldu ?

edit : tam olarak..

maliyeti:
    bu parçaları ebaydan aldım
    KK Multicopter Black Flight control Board V5.5 kontrol kartı,
    D2830-11 1000kv Brushless Motor X 4
    2 x 8x4 Propeller Standard pervane
    2 x 8x4 Propeller Counter Rotating pervane
    Turnigy 2650mAh 3S 30C Lipo Pack pil
    Hobbyking SS Series 40-50A ESC X 4
    bağlantı kabloları, kontrol kartı için usb AVR programlama modülü

400TL tuttu gümrükte takıldı + 50 tl ödedik yapma aşamasında demerken falan 8 tane pervane kırdık
    uzaktan kumandam vardı onu kullanıyorum (7 kanal futaba) (290dolar cıvarında)

hazırını daha ucuza bulabilirsiniz, yada daha ucuzada maledilebilir benim kullandıgım motorlar ve esc ler biraz abartılı oldu, onuda ileride kamera takmayı düşündüğüm için

kontrol kartı şuan çalışmamakta hep sıkıntılıydı yeni bir kontrol kartı buldum (PARIS - Quad/Tri/Hex/YSiix Sirius®600MP+ - v4.0 LLC Plug-n-play) düşünüyorum buda kargosu falan 240 dolara denk geliyor altimetre gps camera bağlantı portları falan hazır, stokda değil ön sipariş verdim bekliyorum

yani 1000 TL yi gözden çıkarmıştım yaklaşık bu cıvara çok rahat ulaşacak tabi kamera görüntü aktarma işine girince dahada yükselir bizde zaman yaydık maddi olarak aydan aya cüzi bi bütçeyle bişeler yapıyoruz

• quote:

Orijinalden alıntı: Derin_KarayeL

quote:

Hayırlı olsun, tasarım şık olmuş. Ama tahta gövde kırımlarda hasar görmez mi? Aluminyum daha iyi olmaz mıydı?

tahta gövededen bende şikayetçiyim aliminyum profilden tekrar yapmayı düşünüyorum
    zaten şu an bacaklar aliminyum dan sadece gövde de tahta parçalar var

Bir de şimdi gözüme takılan bir şey oldu. Havada yönleri karıştırmamak için ön ve arka pervaneleri ve/veya süngerleri farklı renk kullanın.
  • eyvallah, aslında uçarken taktığım eski walkera helimden kalma kep var onu takıyorum çirkin duruyor o yüzden fotografını koymadım
    ama dediğin çok doğru iyi fikir
  • video da ekleyeyim;
  • quote:

video da ekleyeyim;

x-copterimiz bugünkü testlerde 30mt yüksekliğe kadar uçurduk çok stabil değil
  • 22.03.2012
    bugün ayaklar üzerine çalıştık...

• http://youtu.be/blpIhaqDiGE
    http://youtu.be/vqjg1MeSWFk

hay arkadaş yaw nasıl video ekleniyorsa buraya ayar etti
  • Videolar güzel Quadın biraz ayara ihtiyacı var gibi.www.clubrc.com 'a bekleriz, orada quadcı arkadaşlar ayarlar konusunda size yardımcı olacaktır.

Bu arada helikopter uçarken peşinden gitmeyin, sabit durmanız lazım. Uçuş esnasında sağınızda solunuzda olup bitenleri göremeyeceğiniz için düşebilirsiniz veya başınıza başka bir şey gelebilir. Yönlerde sıkıntı çekiyorsanız kumandanızla bilgisayarda simulasyon çalışarak alışırsınız. Elinizde yoksa simulasyon kablosu veya simulasyon kumandası ve simulasyon olarak PhoenixRC edinin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backslider -- 23 Mart 2012; 22:32:14 >

• quote:

Videolar güzel Quadın biraz ayara ihtiyacı var gibi.www.clubrc.com 'a bekleriz, orada quadcı arkadaşlar ayarlar konusunda size yardımcı olacaktır.

Bu arada helikopter uçarken peşinden gitmeyin, sabit durmanız lazım. Uçuş esnasında sağınızda solunuzda olup bitenleri göremeyeceğiniz için düşebilirsiniz veya başınıza başka bir şey gelebilir. Yönlerde sıkıntı çekiyorsanız kumandanızla bilgisayarda simulasyon çalışarak alışırsınız. Elinizde yoksa simulasyon kablosu veya simulasyon kumandası ve simulasyon olarak PhoenixRC edinin.

oo eyvallah, tavsiye ettiğiniz web sayfası biraz sade ama formu bayağı haraketli, similatörüm var uzun zamandır vakit buldukça uğraşıyorum, daha önce walkeram vardı,
    qaudda kontrol kartının içinde 3 tane cayro var ve onların hassasiyet ayarı rol pitch yaw onlar düzen tutmuyor, bide yazılım yüklemek falan gerekiyor ve çok etkiliyor işin aslı 200dolarlık kontrol kartı kullanmak yerine 27 dolarlık kart alınca böyle havada sallanıyor hoverde sabit durmuyor.
    aslında dediğiniz doğru sabit durmak lazım ama bu quadda çok zor oluyor 9 defa biyerlere çarpmaktan pervane kırdım kontrol etmek çok farklı sizin forma üye olayım ordaki quadcı arkadaşlarla bilgi alışverişi yaparız.

• quote:

quote:

Videolar güzel Quadın biraz ayara ihtiyacı var gibi.www.clubrc.com 'a bekleriz, orada quadcı arkadaşlar ayarlar konusunda size yardımcı olacaktır.

oo eyvallah, tavsiye ettiğiniz web sayfası biraz sade ama formu bayağı haraketli, similatörüm var uzun zamandır vakit buldukça uğraşıyorum, daha önce walkeram vardı,
    qaudda kontrol kartının içinde 3 tane cayro var ve onların hassasiyet ayarı rol pitch yaw onlar düzen tutmuyor, bide yazılım yüklemek falan gerekiyor ve çok etkiliyor işin aslı 200dolarlık kontrol kartı kullanmak yerine 27 dolarlık kart alınca böyle havada sallanıyor hoverde sabit durmuyor.
    aslında dediğiniz doğru sabit durmak lazım ama bu quadda çok zor oluyor 9 defa biyerlere çarpmaktan pervane kırdım kontrol etmek çok farklı sizin forma üye olayım ordaki quadcı arkadaşlarla bilgi alışverişi yaparız.

Evet hareketlidir bizim forum ve aile ortamı gibidir. Tanışma bölümüne konu açıp kendinizi tanıtırsanız arkadaşlar yardım etmek için hemen çullanacaklardır zaten. Bizim forumda da KKmulticopter kontrol kartı kullanan arkadaşlar var, ayarını tutturmak zor, ama tutturunca taş gibi uçuyor.

Taze bir örnek:

http://www.clubrc.com/forum/showthread.php?t=6746

• goodluckbuy dan; 29 dolara,
    KK MK X525 V3 QuadCopter Folding Frame Friber Glass MultiCoptor Red/Balck

ve
    78 dolara,
    MWC MultiWii SE Standard Edition 4-axis Flight Control Board QUADX w/ FTDI Basic Breakout

18 dolara
    MWC MultiWii Lite /SE 4-axis FlightControler Flight Control Board LCD Debugger Module

aldım 15günde elimde olur diye tahmin ediyorum

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.