Şimdi Ara

Quadro 2000 Ekran kartı İşlemci Seçimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Solidworks programı ile 3d makina dizaynı yapacagım Ekran KArtı olarak Quadro 2000de karar kıldım Şimdi İşlemci ve ana kart almam gerekiyor.

Core i7 4820K Soket 2011 3.7GHz 10MB Önbellek İşlemci 1450

Core i7 4770K Soket 1150 3.5GHz 8MB Cache 22nm İşlemci 890

Yukarıdaki işlemciler için ne düşünüyorsunuz 1. modeli seçmem aradaki farka değer mi

Acıkcası işlemci hakkında çok bilgim yok ve tavsiyelerinize ihtiyacım var.

• Kullandığın program tek çekirdek performansına mı önem veriyor yoksa çokçekirdek mi ? Çizim yaparken autocad vs gibi programlar tek çekirdeği önemser, ancak render alırken çok çekirdek ön plana çıkar. Bahsettiğin işlemcilerin tek çekirdek ve çok çekirdek performansları aşağıda, buna göre karar verebilirsin.

http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i7-4770K-vs-Intel-Core-I7-4820k
  • İ74820K 984 TL kardeşim aradaki 94 TL farka değer mi dersen değer kardeşim . İleride anakart değiştirmeden İ74930K , İ74960X gibi güçlü işlemcilere terfi edebilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2-3 aydır işlemciler hakkında araştırmalarımı bırakmıştım. Benim düşüncem şu olurdu;
    1) Eğer yeni nesil gelecek olan extreme işlemciler LGA1150 platformunda da olacaksa 4770K tercih sebebi olabilir
    Ancak; şuan zaten LGA2011 soketinde oldukça üst düzey bir işlemci olan 4960X piyasada varken 4770K alıp bir ümit yeni nesil 1150 pin olur diye beklemek saçmalık olurdu. Şu an satarsın 4820K'yı geçersin 4930K'ya. olmadı 4960X. yine aynı şekilde yeni gelecek olan extreme LGA2011 serisi soket yapısı gereği anakart değiştirme ihtiyacı duymazsa eğer LGA2011 çok daha sağlıklı olur düşüncesindeyim.
    2) İki işlemci arasında Physics dışında öyle ahım şahım bir fark yok ancak LGA2011 physics konusunda daha başarılı. Eğer programın Physics, ön belleğe ve Ram belleğe ağırlık veriyorsa en doğru seçim 4820K; çekirdek gücü istiyorsa 4770K.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gkngndcll

Kullandığın program tek çekirdek performansına mı önem veriyor yoksa çokçekirdek mi ? Çizim yaparken autocad vs gibi programlar tek çekirdeği önemser, ancak render alırken çok çekirdek ön plana çıkar. Bahsettiğin işlemcilerin tek çekirdek ve çok çekirdek performansları aşağıda, buna göre karar verebilirsin.

http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i7-4770K-vs-Intel-Core-I7-4820k

Yeni bir boyut kattınız Bu kısımı bılmıyordum ve asagıdakı bılgıye ulastım

Soldiworks Simulation ilk öncelikle tek çekirdek üzerinden çalıştığını bilmeniz gerekiyor . 4 çekirdekli bir bilgisayar aldıktan sonra neden %25 işlemciyi kullanıyor bunu nasıl arttırırız diye sormayın . Çünkü dediğim gibi program çözümleme ve meshleme sırasında sadece tek çekirdek kullanıyor .
    Çok çekirdek olmasının faydalarını kontak ilişkilerini çözümlerken görebilirsiniz. Program kontak ilişkilerini çözerken o sırada çoklu çekirdek kullanımına geçiyor ve bilgisayarınızı tam performansı ile kullanabiliyorsunuz.

Yukarıda saydığım iki neden sonucunda workstation alırken çok çekirdekli değilde işlemci hızı yüksek bir işlemci seçmeniz sizin avantajınıza olacaktır.

Yani burdan Ghz bakmam gerektiğini anlıyorum değil mi

Ayrıca bana işlemci tavsiyesinde bulunurmusunuz bu dogrultuda butcem 1500 lira falan işlemci için

• Ghz den ziyade işlemci de karar verirken "single-core performance" a dikkat etmelisin. İnternette bir çok yerde bu tür testler var. Ben de işim gereği Autocad vb çizim programları kullandığımdan ben olsam işlemciye bu kadar fazla para harcamazdım. i5 4570 veya i5 4670k gibi bir işlemci alırdım. Senin bahsettiğin işlemciler ile benim önerdiğim işlemcilerin tek çekirdek performans testlerine bakarsan aralarında %3-5 kadar fark olduğunu görürsün. Ekran kartın quadro olduğu için render yükünü zaten o taşıyacak. Samsung evo veya pro serisi SSD taktın mı daha sıkıntı yaşıyacağını zannetmiyorum.
  • Tek çekirdek testlerine ait bir veri aşağıda var. dikkat edersen 4770k,4670k,4670,4570 birbirine çok yakın, verdiğin fiyat farkına değmez yani, Sadece AMD den uzak dur yeter :)

http://www.cpubenchmark.net/singleThread.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkngndcll -- 22 Nisan 2014; 17:56:55 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    4000 Serisi HANGİ EKRAN KARTI?
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Tek çekirdek testlerine ait bir veri aşağıda var. dikkat edersen 4770k,4670k,4670,4570 birbirine çok yakın, verdiğin fiyat farkına değmez yani, Sadece AMD den uzak dur yeter :)

http://www.cpubenchmark.net/singleThread.html

Core i7 4770 Soket 1150 3.4GHz 8MB Cache 22nm İşlemci 905TL Single Thread Performance 2,241
    Core i5 4670K Soket 1150 3.4GHz 6MB Cache 22nm İşlemci 716TL Single Thread Performance 2,239
    Core i5 4670 Soket 1150 3.4GHz 6MB Cache 22nm İşlemci 559TL Single Thread Performance 2,182
    Core i5 4570 Soket 1150 3.2GHz 6MB Cache 22nm İşlemci 515TL Single Thread Performance 2,067

Çok kararsızım acıkcası yani burdan bakılırsa i5 4670 alınması kafi diyorsunuz

• quote:

Ghz den ziyade işlemci de karar verirken "single-core performance" a dikkat etmelisin. İnternette bir çok yerde bu tür testler var. Ben de işim gereği Autocad vb çizim programları kullandığımdan ben olsam işlemciye bu kadar fazla para harcamazdım. i5 4570 veya i5 4670k gibi bir işlemci alırdım. Senin bahsettiğin işlemciler ile benim önerdiğim işlemcilerin tek çekirdek performans testlerine bakarsan aralarında %3-5 kadar fark olduğunu görürsün. Ekran kartın quadro olduğu için render yükünü zaten o taşıyacak. Samsung evo veya pro serisi SSD taktın mı daha sıkıntı yaşıyacağını zannetmiyorum.

Render'i ekran karti degil islemci yapar, ama kullanilan program ozelse onu bilemeyecegim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: inuh

Render'i ekran karti degil islemci yapar, ama kullanilan program ozelse onu bilemeyecegim.

http://www.nvidia.co.uk/content/EMEAI/images/workstation/autodesk-inventor/3ds-max-benchmark-results-en.jpg

Xeon işlemci vs quadro ekran kartı - 3dmax render benchmark sonuçları.

http://www.nvidia.com/content/quadro/catia/images/catialr-performance-chart-feb13.jpg

Xeon işlemci vs quadro ekran kartı - Catia render benchmark sonuçları.

Tabi ki de render alınan programın GPU render yapabilmesi gerekiyor bunun için. Popüler programların tamamı da buna izin veriyor.

İşlemci konusunda son olarak tavsiyem 4670 veya 4670k alıp overclock yapmak olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkngndcll -- 22 Nisan 2014; 20:02:49 >

• quote:

http://www.nvidia.co.uk/content/EMEAI/images/workstation/autodesk-inventor/3ds-max-benchmark-results-en.jpg

Xeon işlemci vs quadro ekran kartı - 3dmax render benchmark sonuçları.

http://www.nvidia.com/content/quadro/catia/images/catialr-performance-chart-feb13.jpg

Xeon işlemci vs quadro ekran kartı - Catia render benchmark sonuçları.

Tabi ki de render alınan programın GPU render yapabilmesi gerekiyor bunun için. Popüler programların tamamı da buna izin veriyor.

İşlemci konusunda son olarak tavsiyem 4670 veya 4670k alıp overclock yapmak olabilir.

Programları kullanmadığım için kesin bilgi vermekten kaçındım, geçenlerde(bayağı oldu) programı kullanan bir arkadaşa sistem tavsiyesi veririken ekran kartı kullanmıyor, sözde destek de çok gerçekçi değil dedi ama bilemiyorum şu andaki durum nedir.

• Core i7 4770K Soket 1150 3.5GHz 8MB Cache 22nm İşlemci

gkngndcll Arkdasımızın tavsiyesi ile Yukarıdaki işlemcide Karar kıldım

Ana kart için tavsiyelerinizi alabilirmiyim arkadaslar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.