Şimdi Ara

QT mi GTK mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.063
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ya ben GTK ile uygulamalar yazmaya başkadım ama QT nasıl diye merak ediyorum.. hangisi daha iyi fikri olan var mı?

• QT şeker gibi diyebilirim. QT Designer ile çok rahat geliştirme yapabiliyorsunuz. Çok fazla kurcalamışlığım yok. Ama GTK ile kasılan birçok şey daha rahat yapılabiliyor.
  • kasmak sorun diil de hangisi daha yetenekli ve hızlı mesela?
  • QT' yi eğer KDE kütüphaneleri ve bileşenleri ile birlikte kullanacaksanız uygulamanızın performansı KDE' nin performansı ile doğru orantılı oluyor. Doğrudan QT kullanacaksanız pek bir problem yok. Karşılaştırma yapacak kadar çok fazla bir bilgim olmadığını söylemeliyim. Ama ilk denemeye başladığımda birçok güzelliği dikkatimi çekmişti. Slot yapısı oldukça hoş. Olaylar için slotlar tanımlayıp bu slotları fonksiyonlarla ilişkilendirebiliyor ve bunları bir liste üzerinden takip edebiliyorsunuz falan. Ayrıca QT Designer ile hem GUI' ye hem de koda tek bir araçla hakim oluyorsunuz. Ek olarak QT mobil cihazlarda da çalışıyor.

QT' yi kullanan bir FM' ci vaktiyle şöyle demişti: "Trolltech' ten BASIC çıksa kullanırım".
  • Bu bahsettiğiniz platformlar linux üzerinde herhalde arkadaşlar bende bir evre KDevelopment ile uğraşmıştım SUSE 8.0 da bu bahsettikleriniz.Ama Linux'un temel yapısı hakkında zayıf olduğum için pek ilerleme kaydedemedim haliyle.Bu QT yada GTK dediğiniz olay yeni bir yapılanmamı acaba? Bu konuda biraz basit manada bilgi verebilirmisiniz?
  • Bu ikisi Linux'te grafik pencere uygulamaları geliştirmek için kullanılan kütüphaneler.. win32 API gibi.. QT KDE uygulamaları, GTK+ GNOME uygulamaları için kullanılır..
  • Aynı zamanda Opera, SkyPE falan da QT ile yazılmıştır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Linux mu Android mi?
    10 yıl önce açıldı
    Python mu c# mı
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yaw gereksiz gelebilir ama hep merak etmişimdir. Linux'ta çalıştırılabilir bir program derlenerek nasıl elde ediliyor. Yani win'deki *.exe gibi linuxta karşılığı nedir yada tamamen farklı bir kavrammı.Şimdi RPM uzantılı kurulum paketlerini biliyorum tabii ama program mantıklarını merak ettim. Bide niçin Linux üzeirnde farklı masaüstü yapıları geliştiriliyor mesela ben KDE yi gnome'dan daha gelişmiş buluyorum. Linux üzerinde win'de olduğu gibi sabit bir plaformun geliştirilmesine gidilse daha etkin bir sonuç elde edilmezmi?
  • Linux'te C/C++ programları GNU Compilerları gcc ve g++ kullanılarak derlenir.

genel syntax

#gcc hede.c -o hede

dir. Burda hede.c kaynak dosya adı, hede de oluşacak çalıştırılabilir dosya adıdır..

terminalden şöyle çalıştırılır:

#./hede

Ayrıca "make" isimli program kullanılarak birçok dosyanın derlenmesi işlemi yapılabilir..

Masaüstü ortamlarına gelince rekabet iyidir.. Ben GNOME'u çok daha rahat ve gelişmiş buluyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darth templar -- 15 Nisan 2005, 20:51:06 >
  • teşekkürler ...
  • Birden fazla masa üstü ortamının olması, aynı iş için birden fazla araç bulunması özgürlüktür.
  • Ya özgürlük olayına katılıyorum da benim demek istediğim farklı yani tutarlılık ve Bütün olma açısından söyledim ben.Linux gerçektende çok hızlı ilerliyor.Suse 9.0 serisine bir göz atma fırsatı buldum. Ağzım açık kaldı. çevremdeki bir çok insan Linux kullanmamalarının sebebini ya windows üzerindeki ticari programlarına bağlıyor yada windowstaki alıştığı pratik uygulamalarda vazgeçemediği için kullanmıyor. Benim en ilgimi çeken şey açıkcası Linux üzerindeki Windows ve DoS emulatorleri .Zamanında Wine ile baya uğraşmıştım windows uygulamalarını kandırarak linuxta çalıştırıyordu. Tüm Windows Alışkanlıklarımızı Linux üzerine taşısak bence kimse windows kullanmaz.
  • linuxda bir program yazamaya başlayabilsem
    insan eriniyor sanırım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.